U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Repro Medewerker

Repro Medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een repro Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Repro Medewerker is verantwoordelijk voor het kopieer- en printproces binnen een bedrijf. Centraal staat het afdrukken van documenten met behulp van print-, kopieer- en afwerkapparatuur.

Een Repro Medewerker houdt zich bezig met het uitprinten en afwerken van opdrachten die via de mail binnenkomen bij het bedrijf. Soms moet de Repro Medewerker eerst een digitale versie van een analoog document maken door het in te scannen.  Daarna draagt de Repro Medewerker zorg voor een goede afwerking van het printwerk. Zo snijdt de Repro Medewerker de documenten op maat, en bindt hij ze in door middel van een ringband of lijm. Ook niet de Repro Medewerker documenten aan elkaar en perforeert en lamineert hij ze. De Repro Medewerker is dus verantwoordelijk voor kwalitatief goed printwerk.

Een Repro Medewerker helpt tevens klanten en medewerkers van het bedrijf om de printmachines te bedienen. Ook mag de Repro Medewerker speciale kopieermachines bedienen, waar de andere medewerkers of klanten niet aan mogen zitten.

Daarnaast houdt de Repro Medewerker zich bezig met het schoonhouden van de apparatuur. Bovendien vult de Repro Medewerker dagelijks het papier en de inkt bij. Als er storingen aan de apparatuur zijn, lost de Repro Medewerker die op.

De Repro Medewerker houdt de directie op de hoogte van zijn werkzaamheden. De directie moet weten welke opdrachten binnen zijn gekomen en of die goed en op tijd worden uitgewerkt.

 

Mensen vonden ons op: Job Repro Medewerker, Baan Repro Medewerker, Repro Medewerker Worden, Functie-eisen Repro Medewerker, Verantwoordelijkheden Repro Medewerker, Functieprofiel Repro Medewerker, Wat doet een Repro Medewerker, Werken als Repro Medewerker.

Repro Medewerker worden: Opleiding tot repro Medewerker

Voor zover bekend is er geen specifieke opleiding tot Repro Medewerker. De meeste werkgevers vragen naar een denkniveau op minimaal VMBO-niveau. Ook zijn zij op zoek naar iemand met een goed technisch inzicht en kennis van computers. Bij sommige bedrijven kan een certificaat worden behaald. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Repro Medewerker, Repro Medewerker Worden, Opleidingsniveau Repro Medewerker, Scholing Repro Medewerker, Studie Repro Medewerker, Bijscholing Repro Medewerker, Omscholing Repro Medewerker.

Organisaties waar een repro Medewerker doorgaans werkzaam is

Een Repro Medewerker kan bij allerlei soorten bedrijven aan de slag. Dit zijn meestal grote bedrijven, waar veel printopdrachten voor klanten binnen komen. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrijven in de profitsector zijn, zoals telecombedrijven, maar ook bedrijven in de non-profitsector, zoals zorginstellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Repro Medewerker, Repro Medewerker Worden, Opleidingsniveau Repro Medewerker, Scholing Repro Medewerker, Studie Repro Medewerker, Bijscholing Repro Medewerker, Omscholing Repro Medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden repro Medewerker

Een Repro Medewerker kan rekenen op zo’n €1500,- tot  €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt vanzelfsprekend af van de jaren ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Repro Medewerker werkzaam is. 

Mensen vonden ons op: Salaris Repro Medewerker, Loon Repro Medewerker, Wat verdien je als Repro Medewerker, Salarisschaal Repro Medewerker, Salarisindicatie Repro Medewerker, Bonus Repro Medewerker, CAO Repro Medewerker, Brutoloon Repro Medewerker, Nettoloon Repro Medewerker, Vakantiedagen Repro Medewerker, Pensioen Repro Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden repro medewerker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Sociabiliteit
 • Zelfstandig
 • Nauwkeurig
Mensen vonden ons op: Kennis Repro Medewerker, Vaardigheden Repro Medewerker, Attitude Repro Medewerker, Kwalificaties Repro Medewerker, Competentieprofiel Repro Medewerker.

Boeken voor het beroep repro medewerker

Wil je meer weten over het beroep repro medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je repro medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken repro medewerker te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Gung Ho! | Kenneth Blanchard

een overtuigende methode om uw medewerkers te inspireren - Nederlands | Druk: 12 | Paperback | 9789047000242 | 143 pagina's

Hoe krijg je je mensen zo gemotiveerd en enthousiast dat zij zich volledig inzetten voor hun organisatie? In 'Gung Ho' beschrijven Ken Blanchard en Sheldon Bowles een revolutionaire techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Het ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Repro Medewerker, Repro Medewerker ebooks, boek Repro Medewerker.

Persoonstypen repro Medewerker

Een Repro Medewerker helpt mensen met het bedienen van de kopieer- en printapparatuur. Hij moet daarvoor geduldig, behulpzaam en ondersteunend zijn (Gever).

Tevens is een Repro Medewerker analytisch en inzichtelijk. Hij ziet waar dingen fout gaan en weet deze problemen op te lossen. De Repro Medewerker werkt geconcentreerd en nauwkeurig, zodat er bijvoorbeeld geen pagina’s missen in een rapport. Hij is gemotiveerd en kan de orde bewaren in chaos (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Repro Medewerker, Karakter Repro Medewerker.

Netwerk repro Medewerker

De Repro Medewerker komt met veel mensen in aanraking. De Repro Medewerker helpt de medewerkers van het bedrijf met het bedienen van de apparaten, hij maakt afspraken over het printwerk met klanten en hij houdt de directie op de hoogte van zijn werkzaamheden. De directie wil namelijk weten welke opdrachten de Repro Medewerker heeft gekregen van klanten. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Repro Medewerker, Medewerkers Repro Medewerker.

Is het beroep repro Medewerker iets voor jou?

Zou je graag repro Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als repro Medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Repro Medewerker, beroepskeuzetest Repro Medewerker, beroep Repro Medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden repro Medewerker

Lang niet elk bedrijf heeft een Repro Medewerker in dienst. Er zijn daarom ook niet heel veel vacatures beschikbaar voor een baan als Repro Medewerker.

Of er doorgroeimogelijkheden zijn, hangt af vaak af van de genoten opleiding van de Repro Medewerker. Als de Repro Medewerker bijvoorbeeld in het bezit is van een technisch diploma, kan hij vaak ook andere machines repareren en bedienen. Hij kan dan bijvoorbeeld eerder doorgroeien naar bijvoorbeeld Service Engineer dan iemand zonder technisch diploma. Soms biedt het bedrijf cursussen aan, zodat de Repro Medewerker zijn kennis verdiept en/of verbreedt. 

Arbeidsmarktperspectief score repro Medewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep repro Medewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Repro Medewerker, Promotie mogelijkheden Repro Medewerker, Carriere Repro Medewerker.

Solliciteren op de functie repro Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als repro Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor repro Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als repro Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Repro Medewerker, CV Repro Medewerker, sollicitatie Repro Medewerker.

Interviews met repro Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen repro Medewerker

Vacatures repro medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Repro Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Repro Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Repro Medewerker is verantwoordelijk voor het kopieer- en printproces binnen een bedrijf. Centraal staat het afdrukken van documenten met behulp van print-, kopieer- en afwerkapparatuur. Een Repro Medewerker houdt zich bezig met het uitprinten en afwerken van opdrachten die via de mail binnenkomen bij het bedrijf.

Beoordeling Repro Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Repro Medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Repro Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik werk al meer dan tien jaar als repromedewerker, het is een heel leuk beroep, erg veel afwisseling. In mijn huidige baan doe ik alle voorkomende werkzaamheden zoals genoemd hierboven. Ook de opmaak van boekjes, kaarten, en folders doe ik zelf en inkoop en uitbesteden naar andere drukkerijen. Er komt hier dus ook regelmatig DTP-werk bij kijken, erg leuk.

Het is wel jammer dat er steeds meer digitaal gewerkt wordt, dat komt mijn bestaan als repromedewerker niet ten goede.

Ik kijk vaak of er nog werk is als repromedewerker in Overijssel maar ik zie dat het alleen veel gevraagd wordt in de randstad en omgeving. Best wel jammer.

Op dit moment werk ik bij een gemeentehuis, dat bevalt mij nog heel goed.

De repro heeft als zodanig weinig toekomstmogelijkheden dat vind ik erg jammer.

 

Door: Pluck

Reageer op dit beroep