Repro Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Repro Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep repro medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je repro medewerker wordt.

Wat is een Repro Medewerker?

Een Repro Medewerker is verantwoordelijk voor het kopieer- en printproces binnen een bedrijf. Centraal staat het afdrukken van documenten met behulp van print-, kopieer- en afwerkapparatuur.

Een Repro Medewerker houdt zich bezig met het uitprinten en afwerken van opdrachten die via de mail binnenkomen bij het bedrijf. Soms moet de Repro Medewerker eerst een digitale versie van een analoog document maken door het in te scannen.  Daarna draagt de Repro Medewerker zorg voor een goede afwerking van het printwerk. Zo snijdt de Repro Medewerker de documenten op maat, en bindt hij ze in door middel van een ringband of lijm. Ook niet de Repro Medewerker documenten aan elkaar en perforeert en lamineert hij ze. De Repro Medewerker is dus verantwoordelijk voor kwalitatief goed printwerk.

Een Repro Medewerker helpt tevens klanten en medewerkers van het bedrijf om de printmachines te bedienen. Ook mag de Repro Medewerker speciale kopieermachines bedienen, waar de andere medewerkers of klanten niet aan mogen zitten.

Daarnaast houdt de Repro Medewerker zich bezig met het schoonhouden van de apparatuur. Bovendien vult de Repro Medewerker dagelijks het papier en de inkt bij. Als er storingen aan de apparatuur zijn, lost de Repro Medewerker die op.

De Repro Medewerker houdt de directie op de hoogte van zijn werkzaamheden. De directie moet weten welke opdrachten binnen zijn gekomen en of die goed en op tijd worden uitgewerkt.

 

Wil je werken als Repro Medewerker?

Werk je al als Repro Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Repro Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Repro Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Repro Medewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerkers bedrijf
  • Klanten
  • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Repro Medewerker

Wat verdient een Repro Medewerker?

Een Repro Medewerker kan rekenen op zo’n €1500,- tot  €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt vanzelfsprekend af van de jaren ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Repro Medewerker werkzaam is. 

Salarisschaal Repro Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Repro Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Repro Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Repro Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Repro Medewerker vacatures

Postkamer/ repro medewerker Amstelveen
SPARQ B.V.
Ben jij een ervaren postkamer- en/of repro medewerker met een grafische achtergrond? Sta je open voor een tijdelijke opdracht en wil je fulltime werken? Lees dan snel verder! Je gaat …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Repro Medewerker

Wat is de toekomst van Repro Medewerker?

Lang niet elk bedrijf heeft een Repro Medewerker in dienst. Er zijn daarom ook niet heel veel vacatures beschikbaar voor een baan als Repro Medewerker.

Of er doorgroeimogelijkheden zijn, hangt af vaak af van de genoten opleiding van de Repro Medewerker. Als de Repro Medewerker bijvoorbeeld in het bezit is van een technisch diploma, kan hij vaak ook andere machines repareren en bedienen. Hij kan dan bijvoorbeeld eerder doorgroeien naar bijvoorbeeld Service Engineer dan iemand zonder technisch diploma. Soms biedt het bedrijf cursussen aan, zodat de Repro Medewerker zijn kennis verdiept en/of verbreedt. 

Baankans Repro Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Repro Medewerker worden: Opleidingen tot Repro Medewerker

Wil je repro medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Repro Medewerker? 

Voor zover bekend is er geen specifieke opleiding tot Repro Medewerker. De meeste werkgevers vragen naar een denkniveau op minimaal VMBO-niveau. Ook zijn zij op zoek naar iemand met een goed technisch inzicht en kennis van computers. Bij sommige bedrijven kan een certificaat worden behaald. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Repro Medewerker

Meer opleidingen Repro Medewerker

Weet je nog niet of je Repro Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Repro Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Repro Medewerker

Met wie werkt een Repro Medewerker samen? 

De Repro Medewerker komt met veel mensen in aanraking. De Repro Medewerker helpt de medewerkers van het bedrijf met het bedienen van de apparaten, hij maakt afspraken over het printwerk met klanten en hij houdt de directie op de hoogte van zijn werkzaamheden. De directie wil namelijk weten welke opdrachten de Repro Medewerker heeft gekregen van klanten. 


  • Medewerkers bedrijf
  • Klanten
  • Directie
Repro Medewerker


Organisaties waar een Repro Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Repro Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Repro Medewerker?

Een Repro Medewerker kan bij allerlei soorten bedrijven aan de slag. Dit zijn meestal grote bedrijven, waar veel printopdrachten voor klanten binnen komen. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrijven in de profitsector zijn, zoals telecombedrijven, maar ook bedrijven in de non-profitsector, zoals zorginstellingen.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Repro Medewerker

Waar kun je het beste werken als Repro Medewerker? Hieronder vind je de best door de Repro Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Repro Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Repro Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Repro Medewerker.

Welke competenties heeft een Repro Medewerker nodig?

Een Repro Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Repro Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Repro Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Repro Medewerker nodig? 

Een Repro Medewerker helpt mensen met het bedienen van de kopieer- en printapparatuur. Hij moet daarvoor geduldig, behulpzaam en ondersteunend zijn (Gever).

Tevens is een Repro Medewerker analytisch en inzichtelijk. Hij ziet waar dingen fout gaan en weet deze problemen op te lossen. De Repro Medewerker werkt geconcentreerd en nauwkeurig, zodat er bijvoorbeeld geen pagina’s missen in een rapport. Hij is gemotiveerd en kan de orde bewaren in chaos (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Repro Medewerker


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Repro Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Repro Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Repro Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Repro Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Repro Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Repro Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Repro Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Repro Medewerker iets voor je?

Zou je graag Repro Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Repro Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Repro Medewerker

Pluck

Ik werk al meer dan tien jaar als repromedewerker, het is een heel leuk beroep, erg veel afwisseling. In mijn huidige baan doe ik alle voorkomende werkzaamheden zoals genoemd hierboven. Ook de opmaak van boekjes, kaarten, en folders doe ik zelf en inkoop en uitbesteden naar andere drukkerijen. Er komt hier dus ook regelmatig DTP-werk bij kijken, erg leuk. Het is wel jammer dat er steeds meer digitaal gewerkt wordt, dat komt mijn bestaan als repromedewerker niet ten goede. Ik kijk vaak of er nog werk is als repromedewerker in Overijssel maar ik zie dat het alleen veel gevraagd wordt in de randstad en omgeving. Best wel jammer. Op dit moment werk ik bij een gemeentehuis, dat bevalt mij nog heel goed. De repro heeft als zodanig weinig toekomstmogelijkheden dat vind ik erg jammer.  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar