Repro Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Repro Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep repro medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je repro medewerker wordt.

 

Wat is een Repro Medewerker?

Een Repro Medewerker is verantwoordelijk voor het kopieer- en printproces binnen een bedrijf. Centraal staat het afdrukken van documenten met behulp van print-, kopieer- en afwerkapparatuur.

Een Repro Medewerker houdt zich bezig met het uitprinten en afwerken van opdrachten die via de mail binnenkomen bij het bedrijf. Soms moet de Repro Medewerker eerst een digitale versie van een analoog document maken door het in te scannen.  Daarna draagt de Repro Medewerker zorg voor een goede afwerking van het printwerk. Zo snijdt de Repro Medewerker de documenten op maat, en bindt hij ze in door middel van een ringband of lijm. Ook niet de Repro Medewerker documenten aan elkaar en perforeert en lamineert hij ze. De Repro Medewerker is dus verantwoordelijk voor kwalitatief goed printwerk.

Een Repro Medewerker helpt tevens klanten en medewerkers van het bedrijf om de printmachines te bedienen. Ook mag de Repro Medewerker speciale kopieermachines bedienen, waar de andere medewerkers of klanten niet aan mogen zitten.

Daarnaast houdt de Repro Medewerker zich bezig met het schoonhouden van de apparatuur. Bovendien vult de Repro Medewerker dagelijks het papier en de inkt bij. Als er storingen aan de apparatuur zijn, lost de Repro Medewerker die op.

De Repro Medewerker houdt de directie op de hoogte van zijn werkzaamheden. De directie moet weten welke opdrachten binnen zijn gekomen en of die goed en op tijd worden uitgewerkt.

 Wil je werken als Repro Medewerker?

Werk je al als Repro Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Repro Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Repro Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Repro Medewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerkers bedrijf
  • Klanten
  • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Repro Medewerker

Wat verdient een Repro Medewerker?

Een Repro Medewerker kan rekenen op zo’n €1500,- tot  €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt vanzelfsprekend af van de jaren ervaring, leeftijd, opleiding en werkgever.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Repro Medewerker werkzaam is. 

Salarisschaal Repro Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Repro Medewerker

Er zijn geen vacatures Repro Medewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Repro Medewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Repro Medewerker in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Repro Medewerker

Wat is de toekomst van Repro Medewerker?

Lang niet elk bedrijf heeft een Repro Medewerker in dienst. Er zijn daarom ook niet heel veel vacatures beschikbaar voor een baan als Repro Medewerker.

Of er doorgroeimogelijkheden zijn, hangt af vaak af van de genoten opleiding van de Repro Medewerker. Als de Repro Medewerker bijvoorbeeld in het bezit is van een technisch diploma, kan hij vaak ook andere machines repareren en bedienen. Hij kan dan bijvoorbeeld eerder doorgroeien naar bijvoorbeeld Service Engineer dan iemand zonder technisch diploma. Soms biedt het bedrijf cursussen aan, zodat de Repro Medewerker zijn kennis verdiept en/of verbreedt. 

Baankans Repro Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Repro Medewerker worden: Opleidingen tot Repro Medewerker

Wil je Repro Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Repro Medewerker.

Hoe word je een Repro Medewerker? 

Voor zover bekend is er geen specifieke opleiding tot Repro Medewerker. De meeste werkgevers vragen naar een denkniveau op minimaal VMBO-niveau. Ook zijn zij op zoek naar iemand met een goed technisch inzicht en kennis van computers. Bij sommige bedrijven kan een certificaat worden behaald. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Repro Medewerker

Er zijn geen opleidingen Repro Medewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Repro Medewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Repro Medewerker

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Repro Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Repro Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Repro Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Repro Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Repro Medewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Repro Medewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Repro Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Repro Medewerker

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Repro Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Repro Medewerker. Als Repro Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Repro Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Repro Medewerker

Vakkennis voor een Repro Medewerker

Het is voor een Repro Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Repro Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Repro Medewerker


Werkervaring Repro Medewerker

Het is voor een startend Repro Medewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Repro Medewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Service Engineer .

Iets anders leren?

Is Repro Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Repro Medewerker

Met wie werkt een Repro Medewerker samen? 

De Repro Medewerker komt met veel mensen in aanraking. De Repro Medewerker helpt de medewerkers van het bedrijf met het bedienen van de apparaten, hij maakt afspraken over het printwerk met klanten en hij houdt de directie op de hoogte van zijn werkzaamheden. De directie wil namelijk weten welke opdrachten de Repro Medewerker heeft gekregen van klanten. 


  • Medewerkers bedrijf
  • Klanten
  • Directie
Repro Medewerker


Organisaties waar een Repro Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Repro Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Repro Medewerker?

Een Repro Medewerker kan bij allerlei soorten bedrijven aan de slag. Dit zijn meestal grote bedrijven, waar veel printopdrachten voor klanten binnen komen. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrijven in de profitsector zijn, zoals telecombedrijven, maar ook bedrijven in de non-profitsector, zoals zorginstellingen.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Repro Medewerker

Waar kun je het beste werken als Repro Medewerker? Hieronder vind je de best door de Repro Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Repro Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Repro Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Repro Medewerker.

Welke competenties heeft een Repro Medewerker nodig?

Een Repro Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Repro Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Repro Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Repro Medewerker nodig? 

Een Repro Medewerker helpt mensen met het bedienen van de kopieer- en printapparatuur. Hij moet daarvoor geduldig, behulpzaam en ondersteunend zijn (Gever).

Tevens is een Repro Medewerker analytisch en inzichtelijk. Hij ziet waar dingen fout gaan en weet deze problemen op te lossen. De Repro Medewerker werkt geconcentreerd en nauwkeurig, zodat er bijvoorbeeld geen pagina’s missen in een rapport. Hij is gemotiveerd en kan de orde bewaren in chaos (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Repro Medewerker


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Repro Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Repro Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Repro Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Repro Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Repro Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Repro Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Repro Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Repro Medewerker iets voor je?

Zou je graag Repro Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Repro Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Repro Medewerker

Pluck

Ik werk al meer dan tien jaar als repromedewerker, het is een heel leuk beroep, erg veel afwisseling. In mijn huidige baan doe ik alle voorkomende werkzaamheden zoals genoemd hierboven. Ook de opmaak van boekjes, kaarten, en folders doe ik zelf en inkoop en uitbesteden naar andere drukkerijen. Er komt hier dus ook regelmatig DTP-werk bij kijken, erg leuk. Het is wel jammer dat er steeds meer digitaal gewerkt wordt, dat komt mijn bestaan als repromedewerker niet ten goede. Ik kijk vaak of er nog werk is als repromedewerker in Overijssel maar ik zie dat het alleen veel gevraagd wordt in de randstad en omgeving. Best wel jammer. Op dit moment werk ik bij een gemeentehuis, dat bevalt mij nog heel goed. De repro heeft als zodanig weinig toekomstmogelijkheden dat vind ik erg jammer.  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar