U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Roostermaker

Roostermaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een roostermaker? Lees de functieomschrijving.

De roostermaker is werkzaam op een middelbare school, gymnasium of op een MBO of HBO school. De roostermaker maakt roosters voor de verschillende klassen met behulp van zijn computersysteem en eventueel zijn roostersoftware. Het beroep van roostermaker is een zeer gedetailleerd en ingewikkelde functie omdat de roostermaker zowel met de verschillende groepen als de beschikbare lokalen en beschikbare docenten rekening moet houden. De roostermaker verzamelt de benodigde informatie betreffende het onderwijs op de school waar hij werkzaam is, probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van zowel de schooldirectie als het onderwijsbureau en de docenten, brengt wijzigingen aan als er onverwachte dingen gebeuren (bijvoorbeeld de ziekte van een docent),signaleert problemen in de roosters en lost deze op, toetst de roosters, produceert overzichten van de roosteractiviteiten, beantwoordt vragen en maakt ook roosters voor activiteiten die binnen en buiten de school plaatsvinden.

De roostermaker werkt in het planningsproces aan een zo perfect mogelijk rooster om zo zowel de leerlingen van de school als de docenten tevreden te houden. De input voor het rooster komt over het algemeen van het onderwijsbureau en met behulp van deze input kan de roostermaker het rooster maken.

Het beroep van roostermaker is een zeer verantwoordelijk en belangrijk beroep omdat hij verantwoordelijk is voor het schoolrooster van de leerlingen en de docenten. Daarom is het belangrijk dat de roostermaker stressbestendig is en perfectionistisch en gedetailleerd te werk gaat en zich niet uit het veld laat slaan als er problemen opduiken.

Mensen vonden ons op: Job Roostermaker, Baan Roostermaker, Roostermaker Worden, Functie-eisen Roostermaker, Verantwoordelijkheden Roostermaker, Functieprofiel Roostermaker, Wat doet een Roostermaker, Werken als Roostermaker.

Roostermaker worden: Opleiding tot roostermaker

Voor het beroep van roostermaker is geen specifieke opleiding te volgen. Wel kan de roostermaker een tweedaagse opleiding volgen waarin hem het vak worden geleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Roostermaker, Roostermaker Worden, Opleidingsniveau Roostermaker, Scholing Roostermaker, Studie Roostermaker, Bijscholing Roostermaker, Omscholing Roostermaker.

Organisaties waar een roostermaker doorgaans werkzaam is

De roostermaker werkt op een middelbare school of op een MBO of HBO school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Roostermaker, Roostermaker Worden, Opleidingsniveau Roostermaker, Scholing Roostermaker, Studie Roostermaker, Bijscholing Roostermaker, Omscholing Roostermaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden roostermaker

De roostermaker verdient tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Roostermaker, Loon Roostermaker, Wat verdien je als Roostermaker, Salarisschaal Roostermaker, Salarisindicatie Roostermaker, Bonus Roostermaker, CAO Roostermaker, Brutoloon Roostermaker, Nettoloon Roostermaker, Vakantiedagen Roostermaker, Pensioen Roostermaker.

Competenties, skills & vaardigheden roostermaker

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Roostermaker, Vaardigheden Roostermaker, Attitude Roostermaker, Kwalificaties Roostermaker, Competentieprofiel Roostermaker.

Boeken voor het beroep roostermaker

Wil je meer weten over het beroep roostermaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je roostermaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken roostermaker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Roostermaker, Roostermaker ebooks, boek Roostermaker.

Persoonstypen roostermaker

De roostermaker is een waarnemer. Hij let op alle details, houdt rekening met de beschikbaarheid van docenten en lokalen en probeert alles zo voor elkaar te krijgen dat het rooster voor zowel de docenten als de leerlingen een geschikt en fijn rooster is.

Daarom is de roostermaker ook een perfectionist. Hij wil een zo goed mogelijk rooster maken om zo iedereen tevreden te houden en zo goed te boek te staan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Roostermaker, Karakter Roostermaker.

Netwerk roostermaker

Het netwerk van de roostermaker bestaat uit de medewerkers van het onderwijsbureau, de directeur van de school, de docenten en de leerlingen van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Roostermaker, Medewerkers Roostermaker.

Is het beroep roostermaker iets voor jou?

Zou je graag roostermaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als roostermaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Roostermaker, beroepskeuzetest Roostermaker, beroep Roostermaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden roostermaker

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de roostermaker is groot. Er is veel werkgelegenheid. Daarnaast kan de roostermaker doorgroeien naar een andere rol binnen de school waar hij werkzaam is.

Arbeidsmarktperspectief score roostermaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep roostermaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Roostermaker, Promotie mogelijkheden Roostermaker, Carriere Roostermaker.

Solliciteren op de functie roostermaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als roostermaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor roostermaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als roostermaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Roostermaker, CV Roostermaker, sollicitatie Roostermaker.

Interviews met roostermaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen roostermaker

Vacatures roostermaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Roostermaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Roostermaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De roostermaker is werkzaam op een middelbare school, gymnasium of op een MBO of HBO school. De roostermaker maakt roosters voor de verschillende klassen met behulp van zijn computersysteem en eventueel zijn roostersoftware. Het beroep van roostermaker is een zeer gedetailleerd en ingewikkelde functie omdat de roostermaker zowel met de verschillende groepen als de beschikbare lokalen en beschikbare docenten rekening moet houden.

Beoordeling Roostermaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Roostermaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Roostermaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het salaris klopt niet. Op een hbo instelling is de ondergrens van de schaal voor roostermaker 1970 euro met een uitloop naar 3000 euro.

ook is communiceren een belangrijke competentie.

Door: HBO roostermaker

Het salaris in het voorgezetonderwijs is ook anders. Namelijk minimaal € 1765,00 bruto tot € 3009,00 bruto.

Door: Voortgezetonderwijs

Salaris is moeilijk in euro's te noemen, ivm salarisverhogingen. Maar in VO is schaal 8 heel normaal.

Door: Roostermaker VO

Voor opleiding heb je wel een hbo werk- en denkniveau nodig

Door: Mirjam

Reageer op dit beroep