Roostermaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Roostermaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep roostermaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je roostermaker wordt.

Wat is een Roostermaker?

De roostermaker is werkzaam op een middelbare school, gymnasium of op een MBO of HBO school. De roostermaker maakt roosters voor de verschillende klassen met behulp van zijn computersysteem en eventueel zijn roostersoftware. Het beroep van roostermaker is een zeer gedetailleerd en ingewikkelde functie omdat de roostermaker zowel met de verschillende groepen als de beschikbare lokalen en beschikbare docenten rekening moet houden. De roostermaker verzamelt de benodigde informatie betreffende het onderwijs op de school waar hij werkzaam is, probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van zowel de schooldirectie als het onderwijsbureau en de docenten, brengt wijzigingen aan als er onverwachte dingen gebeuren (bijvoorbeeld de ziekte van een docent),signaleert problemen in de roosters en lost deze op, toetst de roosters, produceert overzichten van de roosteractiviteiten, beantwoordt vragen en maakt ook roosters voor activiteiten die binnen en buiten de school plaatsvinden.

De roostermaker werkt in het planningsproces aan een zo perfect mogelijk rooster om zo zowel de leerlingen van de school als de docenten tevreden te houden. De input voor het rooster komt over het algemeen van het onderwijsbureau en met behulp van deze input kan de roostermaker het rooster maken.

Het beroep van roostermaker is een zeer verantwoordelijk en belangrijk beroep omdat hij verantwoordelijk is voor het schoolrooster van de leerlingen en de docenten. Daarom is het belangrijk dat de roostermaker stressbestendig is en perfectionistisch en gedetailleerd te werk gaat en zich niet uit het veld laat slaan als er problemen opduiken.

Wil je werken als Roostermaker?

Werk je al als Roostermaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Roostermaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Roostermaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Roostermaker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerkers onderwijsbureau
 • Directeur van de school
 • Docenten
 • Leerlingen van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Roostermaker

Wat verdient een Roostermaker?

De roostermaker verdient tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand.

Salarisschaal Roostermaker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Roostermaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Roostermaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Roostermaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Roostermaker vacatures

Planner (- uur)
Independent Recruiters Groep
De juiste mensen op de juiste plaats krijgen, dat is waar het in deze organisatie om draait. Je bent onder andere verantwoordelijk voor: De juiste planning van de medewerkers (dit …
Planner of roostermaker Shell
Randstad
Per dag plan jij beveiligers en hosts in voor Shell. Gelukkig heb je al ervaring met het inplannen van grote groepen mensen, dus die ene ziekmelding los jij ook op. Samen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Roostermaker

Wat is de toekomst van Roostermaker?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de roostermaker is groot. Er is veel werkgelegenheid. Daarnaast kan de roostermaker doorgroeien naar een andere rol binnen de school waar hij werkzaam is.

Baankans Roostermaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Roostermaker worden: Opleidingen tot Roostermaker

Wil je roostermaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Roostermaker? 

Voor het beroep van roostermaker is geen specifieke opleiding te volgen. Wel kan de roostermaker een tweedaagse opleiding volgen waarin hem het vak worden geleerd.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Roostermaker

Onderwijslogistiek expert
Onderwijslogistiek expert Het onderwijs in Nederland wordt flexibeler en de mogelijkheden om te differentiëren voor studenten worden steeds groter. Opleiders integreren samenwerking met het bedrijfsleven steeds meer in hun curriculum. …
Meer opleidingen Roostermaker

Weet je nog niet of je Roostermaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Roostermaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Roostermaker

Met wie werkt een Roostermaker samen? 

Het netwerk van de roostermaker bestaat uit de medewerkers van het onderwijsbureau, de directeur van de school, de docenten en de leerlingen van de school.


 • Medewerkers onderwijsbureau
 • Directeur van de school
 • Docenten
 • Leerlingen van de school
Roostermaker


Organisaties waar een Roostermaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Roostermaker meestal werkt.

Waar werkt een Roostermaker?

De roostermaker werkt op een middelbare school of op een MBO of HBO school.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Roostermaker

Waar kun je het beste werken als Roostermaker? Hieronder vind je de best door de Roostermaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Roostermaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Roostermaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Roostermaker.

Welke competenties heeft een Roostermaker nodig?

Een Roostermaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Roostermaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Roostermaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Roostermaker nodig? 

De roostermaker is een waarnemer. Hij let op alle details, houdt rekening met de beschikbaarheid van docenten en lokalen en probeert alles zo voor elkaar te krijgen dat het rooster voor zowel de docenten als de leerlingen een geschikt en fijn rooster is.

Daarom is de roostermaker ook een perfectionist. Hij wil een zo goed mogelijk rooster maken om zo iedereen tevreden te houden en zo goed te boek te staan.

Bekijk de persoonstypen voor Roostermaker


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Roostermaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Roostermaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Roostermaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Roostermaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Roostermaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Roostermaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Roostermaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Roostermaker iets voor je?

Zou je graag Roostermaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Roostermaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Roostermaker

Mirjam

Voor opleiding heb je wel een hbo werk- en denkniveau nodig

Roostermaker VO

Salaris is moeilijk in euro's te noemen, ivm salarisverhogingen. Maar in VO is schaal 8 heel normaal.

HBO roostermaker

Het salaris klopt niet. Op een hbo instelling is de ondergrens van de schaal voor roostermaker 1970 euro met een uitloop naar 3000 euro. ook is communiceren een belangrijke competentie.

Voortgezetonderwijs

Het salaris in het voorgezetonderwijs is ook anders. Namelijk minimaal € 1765,00 bruto tot € 3009,00 bruto.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar