U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sales Executive

Sales Executive worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sales Executive? Lees de functieomschrijving.

De Sales Executive voert allerhande verkoopactiviteiten uit binnen de salesafdeling van een organisatie. De Sales Executive werft nieuwe klanten en onderhoudt het contact met bestaande klanten. De Sales Executive kent de wensen en behoeften van de klant en weet deze om te zetten in diensten en producten die de organisatie aanbiedt. Op deze manier verkoopt de Sales Executive de diensten en producten aan de klant.

Het contact met de klant is dan ook één van de belangrijkste aspecten van de werkzaamheden van de Sales Executive. De Sales Executive heeft veel contact met de klant en moet de wensen en behoeften van de klant goed aan kunnen voelen. De Sales Executive moet de klant overtuigen van de diensten en producten en de klant overhalen deze te kopen. De Sales Executive weet klanten commercieel aan zich te binden.

De Sales Executive heeft vaak al diverse jaren verkoopervaring en is door deze ervaring en diverse successen doorgegroeid naar de functie van Sales Executive. De Sales Executive kan voor diverse organisaties werkzaam zijn. Het product of dienst dat de Sales Executive verkoopt, is dan ook afhankelijk van de organisatie waar de Sales Executive werkzaam is. Dit kan variëren van reizen tot aan meubilair. De Sales Executive moet ook de markt goed kennen en in kunnen spelen op ontwikkelingen binnen de markt.

Mensen vonden ons op: Job Sales Executive, Baan Sales Executive, Sales Executive Worden, Functie-eisen Sales Executive, Verantwoordelijkheden Sales Executive, Functieprofiel Sales Executive, Wat doet een Sales Executive, Werken als Sales Executive.

Sales Executive worden: Opleiding tot sales Executive

Voor de functie van Sales Executive is vaak geen specifieke opleiding vereist. Affiniteit en ervaring met verkoop is belangrijker. Een commerciële opleiding kan wel een pre zijn. Er zijn diverse commerciële opleidingen die de Sales Executive voorbereiden op de werkzaamheden. Ook kan kennis op een specifiek vakgebied van belang zijn voor de Sales Executive. Een Sales Executive die werkzaam is in de reisbranche, moet over gedegen kennis van deze branche beschikken. Een opleiding hierin kan, aangevuld met relevantie verkoopervaring, dan ook volstaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Executive, Sales Executive Worden, Opleidingsniveau Sales Executive, Scholing Sales Executive, Studie Sales Executive, Bijscholing Sales Executive, Omscholing Sales Executive.

Organisaties waar een sales Executive doorgaans werkzaam is

De Sales Executive kan voor allerlei organisaties werkzaam zijn. Er zijn diverse organisaties die diensten en producten verkopen. Al deze organisaties zijn gericht op het maken van winst en zijn daarom actief in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Executive, Sales Executive Worden, Opleidingsniveau Sales Executive, Scholing Sales Executive, Studie Sales Executive, Bijscholing Sales Executive, Omscholing Sales Executive.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sales Executive

Het salaris van een Sales Executive varieert van 2500 euro tot ongeveer 5000 euro. Ervaring en verkoopsucessen zijn belangrijk voor de Sales Executive en voor de exacte hoogte van het salaris. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisaties waar de Sales Executive werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Sales Executive, Loon Sales Executive, Wat verdien je als Sales Executive, Salarisschaal Sales Executive, Salarisindicatie Sales Executive, Bonus Sales Executive, CAO Sales Executive, Brutoloon Sales Executive, Nettoloon Sales Executive, Vakantiedagen Sales Executive, Pensioen Sales Executive.

Competenties, skills & vaardigheden sales executive

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Onafhankelijkheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Sales Executive, Vaardigheden Sales Executive, Attitude Sales Executive, Kwalificaties Sales Executive, Competentieprofiel Sales Executive.

Boeken voor het beroep sales executive

Wil je meer weten over het beroep sales executive? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sales executive bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sales executive te komen.

The SaaS Sales Method for Account Executives: How to Win Customers | Jacco van der Kooij

Sales Blueprints, #5 - Engels | E-book | 9781386829638

Sales account executives today face challenges from all directions. Customers want to do their own research. Sales cycles are shorter. Contract sizes are smaller. And few companies have the time or resources to invest in ongoing sales training. This set o...

Coaching Salespeople into Sales Champions | Keith Rosen

A Tactical Playbook for Managers and Executives - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780470142516 | 352 pagina's

How many salespeople (and managers) are not realizing their fullest potential? What stands in the way to greater performance isn't something they don't have but something they don't get consistently: effective coaching . Unfortunately; most managers don't...

An Invisible Thread | Laura Schroff

The True Story of an 11-Year-Old Panhandler, a Busy Sales Executive, and an Unlikely Meeting with Destiny - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781451648973 | 272 pagina's

The story of a lifelong friendship between a busy sales executive and a disadvantaged young boy, and how both of their lives were changed by what began as one small gesture of kindness....

Mensen vonden ons op: boeken voor Sales Executive, Sales Executive ebooks, boek Sales Executive.

Persoonstypen sales Executive

Voor de Sales Executive zijn verkoopsuccessen en – aantallen erg belangrijk. Gedrevenheid en resultaatgerichtheid zijn dan ook onmisbaar voor de Sales Executive (succesvolle werker). Daarnaast moet de Sales Executive ook goed de wensen en behoeften van de klant in kunnen schatten en de markt kunnen analyseren (waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sales Executive, Karakter Sales Executive.

Netwerk sales Executive

Het contact met de klant is een belangrijk aspect van de werkzaamheden van de Sales Executive. De Sales Executive zal geregeld contact met de klant hebben en dit contact moeten onderhouden. Daarnaast is er ook geregeld contact met collega’s van de salesafdeling en met de leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sales Executive, Medewerkers Sales Executive.

Is het beroep sales Executive iets voor jou?

Zou je graag sales Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sales Executive bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sales Executive, beroepskeuzetest Sales Executive, beroep Sales Executive kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sales Executive

Er zijn veel organisaties die diensten of producten aanbieden en die daarom een Sales Executive in dienst kunnen hebben. Er is voldoende werk voor de Sales Executive. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook vaak, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie.

Arbeidsmarktperspectief score sales Executive

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sales Executive. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sales Executive, Promotie mogelijkheden Sales Executive, Carriere Sales Executive.

Solliciteren op de functie sales Executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sales Executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sales Executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sales Executive. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sales Executive, CV Sales Executive, sollicitatie Sales Executive.

Interviews met sales Executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sales Executive

Vacatures sales executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Sales Executive voert allerhande verkoopactiviteiten uit binnen de salesafdeling van een organisatie. De Sales Executive werft nieuwe klanten en onderhoudt het contact met bestaande klanten. De Sales Executive kent de wensen en behoeften van de klant en weet deze om te zetten in diensten en producten die de organisatie aanbiedt.

Beoordeling Sales Executive

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sales Executive' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sales Executive

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep