Sales Executive Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Executive? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales executive. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales executive wordt.

 

Wat is een Sales Executive?

De Sales Executive voert allerhande verkoopactiviteiten uit binnen de salesafdeling van een organisatie. De Sales Executive werft nieuwe klanten en onderhoudt het contact met bestaande klanten. De Sales Executive kent de wensen en behoeften van de klant en weet deze om te zetten in diensten en producten die de organisatie aanbiedt. Op deze manier verkoopt de Sales Executive de diensten en producten aan de klant.

Het contact met de klant is dan ook één van de belangrijkste aspecten van de werkzaamheden van de Sales Executive. De Sales Executive heeft veel contact met de klant en moet de wensen en behoeften van de klant goed aan kunnen voelen. De Sales Executive moet de klant overtuigen van de diensten en producten en de klant overhalen deze te kopen. De Sales Executive weet klanten commercieel aan zich te binden.

De Sales Executive heeft vaak al diverse jaren verkoopervaring en is door deze ervaring en diverse successen doorgegroeid naar de functie van Sales Executive. De Sales Executive kan voor diverse organisaties werkzaam zijn. Het product of dienst dat de Sales Executive verkoopt, is dan ook afhankelijk van de organisatie waar de Sales Executive werkzaam is. Dit kan variëren van reizen tot aan meubilair. De Sales Executive moet ook de markt goed kennen en in kunnen spelen op ontwikkelingen binnen de markt.Wil je werken als Sales Executive?

Werk je al als Sales Executive en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Executive worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales Executive, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales Executive in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Executive

Wat verdient een Sales Executive?

Het salaris van een Sales Executive varieert van 2500 euro tot ongeveer 5000 euro. Ervaring en verkoopsucessen zijn belangrijk voor de Sales Executive en voor de exacte hoogte van het salaris. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisaties waar de Sales Executive werkt.

Salarisschaal Sales Executive

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales Executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales Executive vacatures

Vacature Inside Sales Executive
Samskip
Functieomschrijving Zet jij je commerciële talenten in om ons te helpen bij het realiseren van onze duurzame groeidoelstellingen? Wij bieden je de kans om je verder te ontwikkelen op ons
Vacature New Business Sales Executive
The Search Company
Functieprofiel New Business Sales Onze klant is een softwarebedrijf dat oplossingen biedt aan organisaties in diverse branches bij het optimaliseren en automatiseren van het inkoopproces, contract management en factuurverwerking. Met …
Vacature Sales Executive
Independent Recruiters
Als sales executive ben je dagelijks verantwoordelijk voor het binnen halen van nieuwe klanten en voor bestaande klanten die jij bedient op basis van hun behoefte m.b.t. energieverbruik, besparing en …
Vacature Sales Executive
Werkwijzer
Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de sales bij een van de hoofdrolspelers in transport en logistiek waar jij de volgende stap in jouw ontwikkeling kan maken? …
Vacature Sales Executive Schoonmaak (Tijdelijk)
Independent Recruiters
Sales Executive gezocht voor een periode van maanden bij een unieke schoonmaakorganisatie in de regio Rotterdam. Voor een groeiende organisatie zijn wij op zoek naar een zelfstandige Sales Executive die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Executive

Wat is de toekomst van Sales Executive?

Er zijn veel organisaties die diensten of producten aanbieden en die daarom een Sales Executive in dienst kunnen hebben. Er is voldoende werk voor de Sales Executive. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook vaak, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie.

Baankans Sales Executive

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sales Executive worden: Opleidingen tot Sales Executive

Wil je Sales Executive worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sales Executive.

Hoe word je een Sales Executive? 

Voor de functie van Sales Executive is vaak geen specifieke opleiding vereist. Affiniteit en ervaring met verkoop is belangrijker. Een commerciële opleiding kan wel een pre zijn. Er zijn diverse commerciële opleidingen die de Sales Executive voorbereiden op de werkzaamheden. Ook kan kennis op een specifiek vakgebied van belang zijn voor de Sales Executive. Een Sales Executive die werkzaam is in de reisbranche, moet over gedegen kennis van deze branche beschikken. Een opleiding hierin kan, aangevuld met relevantie verkoopervaring, dan ook volstaan.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Sales Executive

Executive Program Sales Management
Executive Program Sales Management Tijdens het Executive Program Sales Management leer je niet alleen om je sales strategie te formuleren maar ook juist te realiseren. In deze masterclass draait het …
Executive Program Sales Management
Executive Master Expert in Sales - Dag
Je bent een ambitieuze salesprofessional (HBO of WO) en je wilt je persoonlijk leiderschap op strategisch niveau versterken. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring en bent in staat tot zelfreflectie.... …
Executive Master Expert in Sales - Dag
Executive Master Persoonlijk Leiderschap in Sales - Dag
Je bent een ambitieuze HBO’er of WO’er en werkzaam als salesprofessional. Je wilt je impact versterken door bewust te kiezen voor effectieve beïnvloedingsstijlen. Je hebt minimaal 5 jaar werkervari... Als …
Executive Master Persoonlijk Leiderschap in Sales - Dag
Multi Masterclass Strategie & Sales
Over de opleiding De masterclass Strategie & Sales is een opleiding die gaat over strategieontwikkeling als meest fundamentele managementactiviteit van een organisatie. ‘Als je niet weet waar je naar toe wilt, …
Multi Masterclass Strategie & Sales
SRM Executive Master Customer Centric Strategy C - Dag
Je bent (online) marketeer of manager met een functie op HBO+-niveau en je hebt een verbindende rol betreffende sales, marketing en systemen. Het programma wordt verzorgd op C-niveau, hét niveau …
SRM Executive Master Customer Centric Strategy C - Dag

Omscholen of doorgroeien tot Sales Executive

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Sales Executive wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sales Executive zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sales Executive

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sales Executive?

Competenties en Vaardigheden Sales Executive

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sales Executive nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sales Executive nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sales Executive

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Sales Executive

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sales Executive. Als Sales Executive wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sales Executive:


zie volledige beschrijving persoonstype Sales Executive

Vakkennis voor een Sales Executive

Het is voor een Sales Executive ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sales Executive zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sales Executive

Persuasion In Business Communications
Description Persuasion is the most powerful tool any business executive, manager, or leader can have. With strong persuasion skills, any goal is achievable. Without strong persuasion skills, not much happens …
Persuasion In Business Communications

Werkervaring Sales Executive

Het is voor een startend Sales Executive die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sales Executive is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Sales Executive het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sales Executive

Met wie werkt een Sales Executive samen? 

Het contact met de klant is een belangrijk aspect van de werkzaamheden van de Sales Executive. De Sales Executive zal geregeld contact met de klant hebben en dit contact moeten onderhouden. Daarnaast is er ook geregeld contact met collega’s van de salesafdeling en met de leidinggevende.


Sales Executive


Organisaties waar een Sales Executive werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales Executive meestal werkt.

Waar werkt een Sales Executive?

De Sales Executive kan voor allerlei organisaties werkzaam zijn. Er zijn diverse organisaties die diensten en producten verkopen. Al deze organisaties zijn gericht op het maken van winst en zijn daarom actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Sales Executive

Waar kun je het beste werken als Sales Executive? Hieronder vind je de best door de Sales Executive beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Executive.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Executive:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales Executive.

Welke competenties heeft een Sales Executive nodig?

Een Sales Executive heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales Executive

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales Executive passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales Executive nodig? 

Voor de Sales Executive zijn verkoopsuccessen en – aantallen erg belangrijk. Gedrevenheid en resultaatgerichtheid zijn dan ook onmisbaar voor de Sales Executive (succesvolle werker). Daarnaast moet de Sales Executive ook goed de wensen en behoeften van de klant in kunnen schatten en de markt kunnen analyseren (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Sales Executive


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sales Executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Executive

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Executive

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Executive. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Executive iets voor je?

Zou je graag Sales Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Executive bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Sales Executive?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Sales Executive

Vacature Sales Executive
Independent Recruiters
Als sales executive ben je dagelijks verantwoordelijk voor het binnen halen van nieuwe klanten en voor bestaande klanten die jij bedient op basis van hun behoefte m.b.t. energieverbruik, besparing en …
Vacature Sales Executive
HAYS
Amsterdam | Sales Executive | BC | Sales | Tabak | Retail | Jouw nieuwe functieAls Sales Executive ga jij bijdragen aan een rookvrije wereld. Dit ga jij doen …
Vacature Inside Sales Executive
Samskip
?Zet jij je commerciële talenten in om ons te helpen bij het realiseren van onze duurzame groeidoelstellingen? Wij bieden je de kans om je verder te ontwikkelen op ons mooie
Vacature Sales Executive
Dazzle! Personal Training System
Heb jij ervaring in sales? Als bijvoorbeeld accountmanager binnendienst en/of verkoopmedewerker? Voor ons team zijn wij op zoek naar een gedreven en ervaren sales medewerker voor ± uur per week. …
Vacature New Business Sales Executive
The Search Company
Functieprofiel New Business Sales Onze klant is een softwarebedrijf dat oplossingen biedt aan organisaties in diverse branches bij het optimaliseren en automatiseren van het inkoopproces, contract management en factuurverwerking. Met …

Actuele blogposts


reacties op Sales Executive

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar