Sales Executive Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Executive? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales executive. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales executive wordt.

 

Wat is een Sales Executive?

De Sales Executive voert allerhande verkoopactiviteiten uit binnen de salesafdeling van een organisatie. De Sales Executive werft nieuwe klanten en onderhoudt het contact met bestaande klanten. De Sales Executive kent de wensen en behoeften van de klant en weet deze om te zetten in diensten en producten die de organisatie aanbiedt. Op deze manier verkoopt de Sales Executive de diensten en producten aan de klant.

Het contact met de klant is dan ook één van de belangrijkste aspecten van de werkzaamheden van de Sales Executive. De Sales Executive heeft veel contact met de klant en moet de wensen en behoeften van de klant goed aan kunnen voelen. De Sales Executive moet de klant overtuigen van de diensten en producten en de klant overhalen deze te kopen. De Sales Executive weet klanten commercieel aan zich te binden.

De Sales Executive heeft vaak al diverse jaren verkoopervaring en is door deze ervaring en diverse successen doorgegroeid naar de functie van Sales Executive. De Sales Executive kan voor diverse organisaties werkzaam zijn. Het product of dienst dat de Sales Executive verkoopt, is dan ook afhankelijk van de organisatie waar de Sales Executive werkzaam is. Dit kan variëren van reizen tot aan meubilair. De Sales Executive moet ook de markt goed kennen en in kunnen spelen op ontwikkelingen binnen de markt.Wil je werken als Sales Executive?

Werk je al als Sales Executive en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Executive worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales Executive, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales Executive in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Executive

Wat verdient een Sales Executive?

Het salaris van een Sales Executive varieert van 2500 euro tot ongeveer 5000 euro. Ervaring en verkoopsucessen zijn belangrijk voor de Sales Executive en voor de exacte hoogte van het salaris. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisaties waar de Sales Executive werkt.

Salarisschaal Sales Executive

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales Executive

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Executive? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Executive. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales Executive vacatures

Sales Executive
Brunel
Word jij enthousiast van het behalen van successen en stroomt sales jou door het bloed? Doe jij er alles aan om die ene klant binnen te slepen en om de …
Sales Executive
Ancofer Waldram
In verband met de groei van onze activiteiten zijn wij op zoek naar een: Sales Executive Oosterhout, 39 uur Commercieel slagvaardig. Contactueel sterk. Teamspeler. Hands-on mentaliteit. Als Sales Executive kom …
Sales Executive - Multinational Industrial & Appliance motors
Michael Page
Sales & Business Development in the Europe Region; Market Sectors Household, Telco, Machinery, Automotive, Lightning apps and Medical Systems. Global listed enterprise and World Leading manufactuerer of commercial, industrial and …
Sales Executive - Multinational Industrial & Appliance motors
Michael Page International Netherlands SA
Sales & Business Development in the Europe Region; Market Sectors Household, Telco, Machinery, Automotive, Lightning apps and Medical Systems. Global listed enterprise and World Leading manufactuerer of commercial, industrial and …
Sales Executive
AXS Logistiek
Heb jij:Een HBO opleiding, het liefst in de richting van de logistiek;Tussen de en jaar ervaring, het liefst in de scheepvaart;Een sales-minded houding naar klanten toe? Wil jij:Huidige …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Executive

Wat is de toekomst van Sales Executive?

Er zijn veel organisaties die diensten of producten aanbieden en die daarom een Sales Executive in dienst kunnen hebben. Er is voldoende werk voor de Sales Executive. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook vaak, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie.

Baankans Sales Executive

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sales Executive worden: Opleidingen tot Sales Executive

Wil je sales executive worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Sales Executive? 

Voor de functie van Sales Executive is vaak geen specifieke opleiding vereist. Affiniteit en ervaring met verkoop is belangrijker. Een commerciële opleiding kan wel een pre zijn. Er zijn diverse commerciële opleidingen die de Sales Executive voorbereiden op de werkzaamheden. Ook kan kennis op een specifiek vakgebied van belang zijn voor de Sales Executive. Een Sales Executive die werkzaam is in de reisbranche, moet over gedegen kennis van deze branche beschikken. Een opleiding hierin kan, aangevuld met relevantie verkoopervaring, dan ook volstaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sales Executive

Multi Masterclass Strategie & Sales
Over de opleiding De masterclass Strategie & Sales is een opleiding die gaat over strategieontwikkeling als meest fundamentele managementactiviteit van een organisatie. ‘Als je niet weet waar je naar toe wilt, …
Masterclass Strategie & Inrichten van je salesorganisati
STRATEGIE & HET INRICHTEN VAN JE SALESORGANISATIE Onderwerpen als ‘strategie’, ‘sales force design en sales beloningsystemen’, ‘sales compensatiesystemen en sales incentivesystemen’, staan niet elke dag op de agenda. Ben je …
Executive Growth Workshop (NL versie)
EXECUTIVE GROWTH WORKSHOP Een 4 uur durende executive workshop over Growth Hacking. Hierin wordt het hoe, wat en waarom van Growth Hacking besproken. Na de startup fase van een bedrijf …
Executive Growth Workshop (English spoken)
EXECUTIVE GROWTH WORKSHOP A 4-hour executive workshop on Growth Hacking. Here the how, what and why of Growth Hacking is discussed. After the start-up phase of a company or innovation …
Executive Lean Startup Workshop (English spoken)
EXECUTIVE LEAN STARTUP WORKSHOP A 4-hour executive workshop on the Lean Startup. We will discuss the origin of Lean Startup. Participants will work on a practical case, making it clear …
Meer opleidingen Sales Executive

Weet je nog niet of je Sales Executive wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sales Executive of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Sales Executive

Met wie werkt een Sales Executive samen? 

Het contact met de klant is een belangrijk aspect van de werkzaamheden van de Sales Executive. De Sales Executive zal geregeld contact met de klant hebben en dit contact moeten onderhouden. Daarnaast is er ook geregeld contact met collega’s van de salesafdeling en met de leidinggevende.


Sales Executive


Organisaties waar een Sales Executive werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales Executive meestal werkt.

Waar werkt een Sales Executive?

De Sales Executive kan voor allerlei organisaties werkzaam zijn. Er zijn diverse organisaties die diensten en producten verkopen. Al deze organisaties zijn gericht op het maken van winst en zijn daarom actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Sales Executive

Waar kun je het beste werken als Sales Executive? Hieronder vind je de best door de Sales Executive beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Executive.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Executive:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales Executive.

Welke competenties heeft een Sales Executive nodig?

Een Sales Executive heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales Executive

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales Executive passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales Executive nodig? 

Voor de Sales Executive zijn verkoopsuccessen en – aantallen erg belangrijk. Gedrevenheid en resultaatgerichtheid zijn dan ook onmisbaar voor de Sales Executive (succesvolle werker). Daarnaast moet de Sales Executive ook goed de wensen en behoeften van de klant in kunnen schatten en de markt kunnen analyseren (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Sales Executive


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sales Executive

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Executive

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Executive

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Executive

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Executive dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Executive belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Executive. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Executive iets voor je?

Zou je graag Sales Executive willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Executive bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales Executive

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar