U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Servicemonteur Koeltechniek

Servicemonteur Koeltechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een servicemonteur Koeltechniek? Lees de functieomschrijving.

De Servicemonteur Koeltechniek onderhoudt en repareert machines en apparaten. De machines en apparaten waar de Servicemonteur Koeltechniek mee te maken krijgt, zijn voornamelijk koelinstallaties. De Servicemonteur Koeltechniek voert de werkzaamheden zelfstandig uit. De werkzaamheden van de Servicemonteur Koeltechniek bestaan uit periodieke onderhoudscontroles, reparaties en het verhelpen van storingen.

Het verhelpen van storingen is een belangrijke taak van de Servicemonteur Koeltechniek. Koelinstallaties kunnen storingen geven en dan is de hulp van de Servicemonteur Koeltechniek nodig om de storing zo snel en goed mogelijk te verhelpen. De Servicemonteur Koeltechniek moet op zoek naar de oorzaak van de storing en zo het probleem voor de klant oplossen.

Omdat de koelinstallaties bij de klant op locatie staan, werkt de Servicemonteur Koeltechniek meestal op locatie. Hierdoor is er veel contact met de klant en reist de Servicemonteur Koeltechniek veel. Een belangrijke kwaliteit van de Servicemonteur Koeltechniek is dan ook het goed te woord kunnen staan van de klant en de klant bij problemen vakkundig kunnen helpen. Het is belangrijk om de klant tevreden te houden en de Servicemonteur Koeltechniek draagt hiervoor verantwoordelijk vanuit het bedrijf. De Servicemonteur Koeltechniek is voor de klant het gezicht van het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Job Servicemonteur Koeltechniek, Baan Servicemonteur Koeltechniek, Servicemonteur Koeltechniek Worden, Functie-eisen Servicemonteur Koeltechniek, Verantwoordelijkheden Servicemonteur Koeltechniek, Functieprofiel Servicemonteur Koeltechniek, Wat doet een Servicemonteur Koeltechniek, Werken als Servicemonteur Koeltechniek.

Servicemonteur Koeltechniek worden: Opleiding tot servicemonteur Koeltechniek

Om aan de slag te kunnen als Servicemonteur Koeltechniek , moet de Servicemonteur Koeltechniek beschikken over MBO werk- en denkniveau. Ook moet de Servicemonteur Koeltechniek kennis van en ervaring met koelinstallaties hebben. Opleidingen die de Servicemonteur Koeltechniek voorbereiden op de werkzaamheden zijn Koel- en Klimaattechniek (MBO) en Electrotechniek (MBO).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemonteur Koeltechniek, Servicemonteur Koeltechniek Worden, Opleidingsniveau Servicemonteur Koeltechniek, Scholing Servicemonteur Koeltechniek, Studie Servicemonteur Koeltechniek, Bijscholing Servicemonteur Koeltechniek, Omscholing Servicemonteur Koeltechniek.

Organisaties waar een servicemonteur Koeltechniek doorgaans werkzaam is

De Servicemonteur Koeltechniek werkt voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in koelinstallaties. De Servicemonteur Koeltechniek doet hier onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en draait storingsdiensten. De Servicemonteur Koeltechniek werkt hierdoor in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Servicemonteur Koeltechniek, Servicemonteur Koeltechniek Worden, Opleidingsniveau Servicemonteur Koeltechniek, Scholing Servicemonteur Koeltechniek, Studie Servicemonteur Koeltechniek, Bijscholing Servicemonteur Koeltechniek, Omscholing Servicemonteur Koeltechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden servicemonteur Koeltechniek

Het salaris van een beginnende Servicemonteur Koeltechniek ligt rond de 1500 euro en kan oplopen tot 3500 euro naarmate meer kennis en ervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf. Vaak kan van een bedrijfsauto gebruik gemaakt worden omdat voor de functie van Servicemonteur Koeltechniek veel gereisd moet worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Servicemonteur Koeltechniek, Loon Servicemonteur Koeltechniek, Wat verdien je als Servicemonteur Koeltechniek, Salarisschaal Servicemonteur Koeltechniek, Salarisindicatie Servicemonteur Koeltechniek, Bonus Servicemonteur Koeltechniek, CAO Servicemonteur Koeltechniek, Brutoloon Servicemonteur Koeltechniek, Nettoloon Servicemonteur Koeltechniek, Vakantiedagen Servicemonteur Koeltechniek, Pensioen Servicemonteur Koeltechniek.

Competenties, skills & vaardigheden servicemonteur koeltechniek

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Servicemonteur Koeltechniek, Vaardigheden Servicemonteur Koeltechniek, Attitude Servicemonteur Koeltechniek, Kwalificaties Servicemonteur Koeltechniek, Competentieprofiel Servicemonteur Koeltechniek.

Boeken voor het beroep servicemonteur koeltechniek

Wil je meer weten over het beroep servicemonteur koeltechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je servicemonteur koeltechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken servicemonteur koeltechniek te komen.

Klimaatbeheersing 2 luchtbehandeling, ventilatie en koeling | Fred de Lede

Nederlands | Paperback | 9789492610119 | 423 pagina's

Klimaatinstallaties hebben als doel een vastgesteld thermisch binnenklimaat te waarborgen door de tekorten of overschotten aan warmte en koude, vocht en droogte in de lucht te compenseren. In de winter moet een ruimte meestal worden verwarmd, want anders ...

Gebouwentechniek 7 - Toegepaste bouwfysica en installaties | Hugo Hens

koeling en luchtbehandeling - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789033495106 | 246 pagina's

Dit zevende deel uit de reeks over de gebouwentechniek rondt de bespreking van de installaties af. In dit boek komen koeling, luchtbehandeling, klassieke HVAC installaties en nieuwere systemen aan bod. Opnieuw zijn deze zo sterk verweven met de bouwfysisc...

Digital Imaging | Jill Marie Koelling

A Practical Approach - Engels | E-book | 9781461647676 | 96 pagina's

Why does Digital Imaging start with a glossary? So that right from the beginning readers learn to ''speak digital.'' Koelling demystifies the process of planning and managing a digitizing project, including important issues of copyright and ethics, choosi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Servicemonteur Koeltechniek, Servicemonteur Koeltechniek ebooks, boek Servicemonteur Koeltechniek.

Persoonstypen servicemonteur Koeltechniek

De Servicemonteur Koeltechniek moet goed kunnen werken en doelgericht te werk gaan. Ook moet de Servicemonteur Koeltechniek  praktisch werken en energiek zijn (succesvolle werker). Daarnaast moet de Servicemonteur Koeltechniek bij problemen en storingen ook goed kunnen inschatten wat het probleem veroorzaakt en het probleem zo goed mogelijk verhelpen (waarnemer). De Servicemonteur Koeltechniek moet goed zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Servicemonteur Koeltechniek, Karakter Servicemonteur Koeltechniek.

Netwerk servicemonteur Koeltechniek

De Servicemonteur Koeltechniek werkt meestal op locatie en komt daarom vaak bij de klant. Het klantcontact is dan ook erg belangrijk. De klant moet deskundig en naar tevredenheid geholpen worden. De Servicemonteur Koeltechniek kan daarnaast de hulp van collega’s inroepen als dit nodig is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Servicemonteur Koeltechniek, Medewerkers Servicemonteur Koeltechniek.

Is het beroep servicemonteur Koeltechniek iets voor jou?

Zou je graag servicemonteur Koeltechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als servicemonteur Koeltechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Servicemonteur Koeltechniek, beroepskeuzetest Servicemonteur Koeltechniek, beroep Servicemonteur Koeltechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden servicemonteur Koeltechniek

Omdat veel bedrijven en particulieren over koelinstallaties beschikken, is er voldoende werk voor de Servicemonteur Koeltechniek. Vaak kan de Servicemonteur Koeltechniek via het bedrijf cursussen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Arbeidsmarktperspectief score servicemonteur Koeltechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep servicemonteur Koeltechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Servicemonteur Koeltechniek, Promotie mogelijkheden Servicemonteur Koeltechniek, Carriere Servicemonteur Koeltechniek.

Solliciteren op de functie servicemonteur Koeltechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als servicemonteur Koeltechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor servicemonteur Koeltechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als servicemonteur Koeltechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Servicemonteur Koeltechniek, CV Servicemonteur Koeltechniek, sollicitatie Servicemonteur Koeltechniek.

Interviews met servicemonteur Koeltechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen servicemonteur Koeltechniek

Vacatures servicemonteur koeltechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur Koeltechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur Koeltechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Servicemonteur Koeltechniek onderhoudt en repareert machines en apparaten. De machines en apparaten waar de Servicemonteur Koeltechniek mee te maken krijgt, zijn voornamelijk koelinstallaties. De Servicemonteur Koeltechniek voert de werkzaamheden zelfstandig uit.

Beoordeling Servicemonteur Koeltechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Servicemonteur Koeltechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Servicemonteur Koeltechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep