U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Violist

Violist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een violist? Lees de functieomschrijving.

De violist speelt op professioneel niveau op de viool.

De violist kan als zelfstandig violist werken (en solo optreden) of kan violist zijn bij een band. De violist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. De meeste violisten richten zich bijvoorbeeld op klassieke nummers maar er zijn ook violisten die popnummers spelen of industrial muziek maken. Ook kan de violist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De violist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, theaters, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de violist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio.

De violist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed viool kunnen spelen moet de violist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Violist, Baan Violist, Violist Worden, Functie-eisen Violist, Verantwoordelijkheden Violist, Functieprofiel Violist, Wat doet een Violist, Werken als Violist.

Violist worden: Opleiding tot violist

Voor het beroep van violist is geen opleiding vereist. Wel kan de violist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training viool spelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Violist, Violist Worden, Opleidingsniveau Violist, Scholing Violist, Studie Violist, Bijscholing Violist, Omscholing Violist.

Organisaties waar een violist doorgaans werkzaam is

De violist werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Violist, Violist Worden, Opleidingsniveau Violist, Scholing Violist, Studie Violist, Bijscholing Violist, Omscholing Violist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden violist

Voor het beroep van violist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per violist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Violist, Loon Violist, Wat verdien je als Violist, Salarisschaal Violist, Salarisindicatie Violist, Bonus Violist, CAO Violist, Brutoloon Violist, Nettoloon Violist, Vakantiedagen Violist, Pensioen Violist.

Competenties, skills & vaardigheden violist

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Innovatief
 • Zelfsturing
Mensen vonden ons op: Kennis Violist, Vaardigheden Violist, Attitude Violist, Kwalificaties Violist, Competentieprofiel Violist.

Boeken voor het beroep violist

Wil je meer weten over het beroep violist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je violist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken violist te komen.

Violist Van De Duivel | Bart van Lierde

Nederlandstalig | Onbekende bindwijze | 9789029073172 | 271 pagina's

Het Habsburgse Rijk aan het begin van de negentiende eeuw. De misvormd geboren Janos Szapinsky wordt in een achterkamer opgesloten. Wanneer zijn ouders ontdekken dat hij talent heeft om viool te spelen, wint hun trots het van hun schaamte. Janos trekt met...

De violist van de heksensabbat | Ton van Reen

Nederlandstalig | Hardcover | 9789066921726 | 145 pagina's

In de vorige eeuw zwierven er regelmatig heksen rond op het platteland. Ze zorgden voor heel wat griezelige gebeurtenissen: mensen werden veranderd in een dier of in een boom, voedselvoorraden rotten weg, kinderen werden ontvoerd naar een heksenfeest. Om ...

Pizz & Play | Divers

14 solo-of duostukjes voor de beginnende violist - Nederlandstalig | Bladmuziek | 9789043120432 | 28 pagina's

14 solos or duets for the beginner violinist....

Mensen vonden ons op: boeken voor Violist, Violist ebooks, boek Violist.

Persoonstypen violist

De violist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de violist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Violist, Karakter Violist.

Netwerk violist

Het netwerk van de violist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Violist, Medewerkers Violist.

Is het beroep violist iets voor jou?

Zou je graag violist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als violist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Violist, beroepskeuzetest Violist, beroep Violist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden violist

Het arbeidsmarktperspectief voor de violist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De violist die er echt hard voor werkt om van zijn vioolspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de violist extra geld verdienen door ook les in vioolspel te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score violist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep violist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Violist, Promotie mogelijkheden Violist, Carriere Violist.

Solliciteren op de functie violist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als violist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor violist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als violist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Violist, CV Violist, sollicitatie Violist.

Interviews met violist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen violist

Vacatures violist

Op zoek naar een nieuwe baan als Violist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Violist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De violist speelt op professioneel niveau op de viool. De violist kan als zelfstandig violist werken (en solo optreden) of kan violist zijn bij een band. De violist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers.

Beoordeling Violist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Violist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Violist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep