Aangiftemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Aangiftemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep aangiftemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je aangiftemedewerker wordt.

 

Wat is een Aangiftemedewerker?

De Aangiftemedewerker helpt de klant bij het invullen van de belastingaangifte. De Aangiftemedewerker verzorgt hierbij meestal de aangiften Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Hierbij moet de Aangiftemedewerker de benodigde informatie verzamelen en dit invoeren. In beperkte mate kan de Aangiftemedewerker ook adviespunten aandragen. Echter is dit meer het werk van de belastingadviseur en wordt dit enkel verricht door de Aangiftemedewerker die door kan/wil stromen naar belastingadviseur.

De Aangiftemedewerker kan bij de klant thuis helpen met het invullen van de belastingaangifte. Hierbij kunnen de werkzaamheden ook bestaan uit het aanvragen of wijzigen van voorlopige aanslagen en/of toeslagen. Vaak werkt de Aangiftemedewerker met speciale aangiftesoftware waarin alle verzamelde informatie in ingevoerd moet worden. De Aangiftemedewerker heeft een goede kennis van deze software.

Verder moet de Aangiftemedewerker ook over een uitstekende kennis van belastingen en het fiscale stelsel beschikken. De Aangiftemedewerker moet de klant goed kunnen ondersteunen en de klant bij alle voorkomende problemen helpen om de aangifte goed in te vullen. Naast het verzorgen van de aangiften onderhoudt de Aangiftemedewerker ook het bijbehorende contact met de Belastingdienst.

Past het beroep Aangiftemedewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Aangiftemedewerker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: aangiftemedewerker belasting

Wil je werken als Aangiftemedewerker?

Werk je al als Aangiftemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Aangiftemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Aangiftemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Aangiftemedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Belastingadviseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Aangiftemedewerker

Wat verdient een Aangiftemedewerker?

Het startsalaris van een beginnende Aangiftemedewerker ligt tussen de 1800 en 2100 euro. Naarmate de Aangiftemedewerker meer ervaring krijgt, kan dit bedrag oplopen. Omdat er voor de functie vaak weinig gereisd hoeft te worden, hoort een auto van de zaak niet altijd bij de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Aangiftemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Aangiftemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Aangiftemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Aangiftemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Aangiftemedewerker vacatures

Vacature Aangiftemedewerker
Walters People
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdagende functie? Herken jij jezelf in de woorden representatief, professioneel, loyaal, discreet en gezellig? Lees dan snel verder! Voor een kantoor in Amsterdam …
Vacature Trusted aangiftemedewerker in de Boardroom
Financial Boardroom Amsterdam
Ben jij een enthousiaste allround en trusted aangiftemedewerker? Of wil je dit worden? Dan zijn wij op zoek naar jou. Jouw rol Naast het bieden van hoogwaardige fiscale advisering, zorgen …
Vacature Aangiftemedewerker
Horlings
Om in te kunnen spelen op de gezonde opbouw binnen onze fiscale afdeling en groei, zijn wij op zoek naar een Aangiftemedewerker. Jouw rol Als Fiscaal Administratief Medewerker ga je …
Vacature Aangiftemedewerker
de Jong & Laan
Hoe maak jij het verschil Als ondernemende aangiftemedewerker in Dronten ben je verantwoordelijk voor het opstellen, beoordelen en controleren van (complexere) belastingaangiften vennootschaps-, inkomstenbelasting en erf- en schenkbelasting. Je stelt …
Vacature Aangiftemedewerker
Walters People
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdagende functie? Herken jij jezelf in de woorden representatief, professioneel, loyaal, discreet en gezellig? Lees dan snel verder! Wat zijn jouw taken en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Aangiftemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Aangiftemedewerker?

Er is voldoende vraag naar Aangiftemedewerkers. Omdat iedereen aangifte moet doen, zijn veel mensen hierbij op zoek naar hulp en worden accountants- en belastingadvieskantoren ingeschakeld.

Veel Aangiftemedewerkers stromen door naar het vak van belastingadviseur. Waar een aangiftemedewerker voornamelijk de belastingaangiftes invult voor de klant, mag een belastingadviseur de klant ook adviseren bij de aangifte. De Aangiftemedewerker kan enkele adviespunten aandragen en daarmee de belastingadviseur helpen. Vaak gaat een Aangiftemedewerker steeds meer adviespunten aandragen en wordt dan belastingadviseur.

De actuele kans op werk voor een Aangiftemedewerker

Het beroep Aangiftemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers belastingen en accijnzen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers belastingen en accijnzen is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

19

Baankans Aangiftemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Aangiftemedewerker worden: Opleidingen tot Aangiftemedewerker

Wil je Aangiftemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Aangiftemedewerker.

Hoe word je een Aangiftemedewerker? 

Het doen van een fiscale opleiding is een goede basis om aan de slag te kunnen als Aangiftemedewerker. Op HBO-niveau kan de opleiding Fiscale Economie gevolgd worden. Bij grotere belastingkantoren wordt ook vaak een WO-opleiding als eis gesteld. De opleidingen Fiscaal Recht of Fiscale Economie dienen hierbij als goede opleidingen om te gaan werken als Aangiftemedewerker en later door te kunnen stromen naar belastingadviseur.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Aangiftemedewerker

Er zijn geen opleidingen Aangiftemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Aangiftemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen tot Aangiftemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Aangiftemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Aangiftemedewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Aangiftemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Aangiftemedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Aangiftemedewerker

Als je Aangiftemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Aangiftemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Aangiftemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Aangiftemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Aangiftemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Aangiftemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Aangiftemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Aangiftemedewerker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Aangiftemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Aangiftemedewerker. Als Aangiftemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Aangiftemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Aangiftemedewerker

Vakkennis voor een Aangiftemedewerker

Het is voor een Aangiftemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Aangiftemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Aangiftemedewerker


Werkervaring Aangiftemedewerker

Het is voor een startend Aangiftemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Aangiftemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Belastingadviseur .

Iets anders leren?

Is Aangiftemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Aangiftemedewerker

Je kunt als Aangiftemedewerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Aangiftemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers belastingen en accijnzen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Aangiftemedewerker


Hoofd beroepsgroep Aangiftemedewerker

Het beroep Aangiftemedewerker valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Aangiftemedewerker

Met wie werkt een Aangiftemedewerker samen? 

De Aangiftemedewerker werkt meestal voor (grotere) accountants- en belastingadvieskantoren. Hier werkt de Aangiftemedewerker met andere Aangiftemedewerkers, maar ook met belastingadviseurs. Vaak kan de Aangiftemedewerker ook adviespunten aandragen bij de belastingadviseur. Daarnaast heeft de Aangiftemedewerker ook contact met de klant.


  • Belastingadviseur
Aangiftemedewerker


Organisaties waar een Aangiftemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Aangiftemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Aangiftemedewerker?

De Aangiftemedewerker is veelal werkzaam voor accountants- en belastingadvieskantoren. Ook kan de Aangiftemedewerker aan de slag bij administratiekantoren. Al deze bedrijven helpen klanten bij de belastingaangifte. Omdat deze bedrijven gericht zich op het maken van winst, is de Aangiftemedewerker werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Aangiftemedewerker

Waar kun je het beste werken als Aangiftemedewerker? Hieronder vind je de best door de Aangiftemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Aangiftemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Aangiftemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Aangiftemedewerker.

Welke competenties heeft een Aangiftemedewerker nodig?

Een Aangiftemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Aangiftemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Aangiftemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Aangiftemedewerker nodig? 

De Aangiftemedewerker beschikt over veel fiscale kennis. Ook moet de Aangiftemedewerker goed kunnen werken met de aangiftesoftware. Omdat de Aangiftemedewerker voor een klant werkt, is het contact met de klant belangrijk. De Aangiftemedewerker moet de benodigde informatie bij de klant halen en de klant ondersteunen bij problemen.

Daarnaast moet de Aangiftemedewerker ook netjes en secuur werken. De aangifte moet correct ingevuld worden. Ook moet de Aangiftemedewerker beschikken over een goed cijfermatig inzicht.

Bekijk de persoonstypen voor Aangiftemedewerker


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Aangiftemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Aangiftemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Aangiftemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Aangiftemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Aangiftemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Aangiftemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Aangiftemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Aangiftemedewerker iets voor je?

Zou je graag Aangiftemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Aangiftemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Aangiftemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar