Aangiftemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Aangiftemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Aangiftemedewerker helpt de klant bij het invullen van de belastingaangifte. De Aangiftemedewerker verzorgt hierbij meestal de aangiften Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Hierbij moet de Aangiftemedewerker de benodigde informatie verzamelen en dit invoeren. In beperkte mate kan de Aangiftemedewerker ook adviespunten aandragen. Echter is dit meer het werk van de belastingadviseur en wordt dit enkel verricht door de Aangiftemedewerker die door kan/wil stromen naar belastingadviseur.

De Aangiftemedewerker kan bij de klant thuis helpen met het invullen van de belastingaangifte. Hierbij kunnen de werkzaamheden ook bestaan uit het aanvragen of wijzigen van voorlopige aanslagen en/of toeslagen. Vaak werkt de Aangiftemedewerker met speciale aangiftesoftware waarin alle verzamelde informatie in ingevoerd moet worden. De Aangiftemedewerker heeft een goede kennis van deze software.

Verder moet de Aangiftemedewerker ook over een uitstekende kennis van belastingen en het fiscale stelsel beschikken. De Aangiftemedewerker moet de klant goed kunnen ondersteunen en de klant bij alle voorkomende problemen helpen om de aangifte goed in te vullen. Naast het verzorgen van de aangiften onderhoudt de Aangiftemedewerker ook het bijbehorende contact met de Belastingdienst.

Wil je werken als Aangiftemedewerker?

Werk je al als Aangiftemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Aangiftemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Aangiftemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Aangiftemedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Belastingadviseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Aangiftemedewerker

Wat verdient een Aangiftemedewerker?

Het startsalaris van een beginnende Aangiftemedewerker ligt tussen de 1800 en 2100 euro. Naarmate de Aangiftemedewerker meer ervaring krijgt, kan dit bedrag oplopen. Omdat er voor de functie vaak weinig gereisd hoeft te worden, hoort een auto van de zaak niet altijd bij de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Aangiftemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Aangiftemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Aangiftemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Aangiftemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Aangiftemedewerker vacatures

Aangiftemedewerker
Walters People
Heb jij een studie afgerond in de richting van accounting, bedrijfskunde of fiscale economie? Weet jij wat er speelt in de belastingwereld en ben jij een topper met Excel? Heb …
Aangiftemedewerker
Worrell & Jetten
Ter uitbreiding van ons aangifteteam zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven en betrokken aangiftemedewerker Jouw rol Als aangiftemedewerker ben je verantwoordelijk voor het opstellen en controleren van (complexe) …
Aangiftemedewerker
Headhuntersteam Amsterdam
Wat houdt de functie in?De aangiftepraktijk is niets nieuws voor jou. Jij hebt al ervaring opgedaan bij een accountants- of belastingadvieskantoor in de aangiftepraktijk. Idealiter bij een top 30 kantoor. …
Ervaren aangiftemedewerker
Londen & Van Holland
Londen & Van Holland is een gerenommeerd accountants- en belastingadviesorganisatie in Nederland en het grootste zelfstandige kantoor van Amsterdam met een team van ruim 85 enthousiaste collegaâs. Respect, Integriteit, Kwaliteit …
Trusted aangiftemedewerker in de Boardroom
Financial Boardroom Amsterdam
Ben jij een enthousiaste allround en trusted aangiftemedewerker? Of wil je dit worden? Dan zijn wij op zoek naar jou. Jouw rol Naast het bieden van hoogwaardige fiscale advisering, zorgen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Aangiftemedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Aangiftemedewerker? 

Er is voldoende vraag naar Aangiftemedewerkers. Omdat iedereen aangifte moet doen, zijn veel mensen hierbij op zoek naar hulp en worden accountants- en belastingadvieskantoren ingeschakeld.

Veel Aangiftemedewerkers stromen door naar het vak van belastingadviseur. Waar een aangiftemedewerker voornamelijk de belastingaangiftes invult voor de klant, mag een belastingadviseur de klant ook adviseren bij de aangifte. De Aangiftemedewerker kan enkele adviespunten aandragen en daarmee de belastingadviseur helpen. Vaak gaat een Aangiftemedewerker steeds meer adviespunten aandragen en wordt dan belastingadviseur.

Baankans Aangiftemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Aangiftemedewerker worden: Opleidingen tot Aangiftemedewerker

Hoe word je een Aangiftemedewerker? 

Het doen van een fiscale opleiding is een goede basis om aan de slag te kunnen als Aangiftemedewerker. Op HBO-niveau kan de opleiding Fiscale Economie gevolgd worden. Bij grotere belastingkantoren wordt ook vaak een WO-opleiding als eis gesteld. De opleidingen Fiscaal Recht of Fiscale Economie dienen hierbij als goede opleidingen om te gaan werken als Aangiftemedewerker en later door te kunnen stromen naar belastingadviseur.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Aangiftemedewerker

Meer opleidingen Aangiftemedewerker

Weet je nog niet of je Aangiftemedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Aangiftemedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Aangiftemedewerker

Met wie werkt een Aangiftemedewerker samen? 

De Aangiftemedewerker werkt meestal voor (grotere) accountants- en belastingadvieskantoren. Hier werkt de Aangiftemedewerker met andere Aangiftemedewerkers, maar ook met belastingadviseurs. Vaak kan de Aangiftemedewerker ook adviespunten aandragen bij de belastingadviseur. Daarnaast heeft de Aangiftemedewerker ook contact met de klant.


  • Belastingadviseur
Aangiftemedewerker


Organisaties waar een Aangiftemedewerker werkzaam is

Waar werkt een Aangiftemedewerker meestal? 

De Aangiftemedewerker is veelal werkzaam voor accountants- en belastingadvieskantoren. Ook kan de Aangiftemedewerker aan de slag bij administratiekantoren. Al deze bedrijven helpen klanten bij de belastingaangifte. Omdat deze bedrijven gericht zich op het maken van winst, is de Aangiftemedewerker werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Aangiftemedewerker

Waar kun je het beste werken als Aangiftemedewerker? Hieronder vindt je de best door de Aangiftemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Aangiftemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Aangiftemedewerker:

Welke competenties heeft een een Aangiftemedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Aangiftemedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Aangiftemedewerker nodig? 

De Aangiftemedewerker beschikt over veel fiscale kennis. Ook moet de Aangiftemedewerker goed kunnen werken met de aangiftesoftware. Omdat de Aangiftemedewerker voor een klant werkt, is het contact met de klant belangrijk. De Aangiftemedewerker moet de benodigde informatie bij de klant halen en de klant ondersteunen bij problemen.

Daarnaast moet de Aangiftemedewerker ook netjes en secuur werken. De aangifte moet correct ingevuld worden. Ook moet de Aangiftemedewerker beschikken over een goed cijfermatig inzicht.

Bekijk de persoonstypen voor Aangiftemedewerker


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Aangiftemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Aangiftemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Aangiftemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Aangiftemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Aangiftemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Aangiftemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Aangiftemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Aangiftemedewerker iets voor je?

Zou je graag Aangiftemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Aangiftemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Aangiftemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar