Aardewerkschilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Aardewerkschilder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep aardewerkschilder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je aardewerkschilder wordt.

Wat is een Aardewerkschilder?

De Aardewerkschilder brengt decoraties aan op aardewerk, porselein en vaak ook op glas. Veel Aardewerkschilders combineren het beschilderen van porselein en aardewerk met het beschilderen van glas. Dit wordt dan een Glas- en Aardewerkschilder genoemd.

De werkzaamheden van de Aardewerkschilder lopen uiteen. Zo kan de Aardewerkschilder porselein, aardewerk en glas beschilderen en bewerken. Ook kan de Aardewerkschilder hiser sjablonen en ontwerpen voor maken, deze sjablonen en ontwerpen op de te beschilderen voorwerpen plakken en vaak ook met een fijne zandstraal figuren in glas stralen (zandstralen).

De productie en het beschilderen van het aardewerk is een proces waar veel bij komt kijken. De voorwerpen worden eerst van klei gemaakt. Hierna moeten ze twee weken droog voordat ze tot steen worden gebakken. Vervolgens worden de voorwerpen geglazuurd om daarna door de Aardewerkschilder beschilderd te kunnen worden. De Aardewerkschilder brengt eerst de hoofdlijn aan en pas daarna de kleur. Hierna wordt het aardewerk nogmaals gebakken om de beschildering mooi te houden.

Diverse Aardewerkschilders beschikten over hun eigen fabrieks- en merktekens en daarmee waren hun aardewerken voorwerpen herkenbaar. De bekendste aardewerkbeschildering is waarschijnlijk wel het Delfts Blauw. Zoals de naam al zegt is Delfts Blauw een bepaald type  blauw aardewerk wat enkel in Delft vervaardigd werd.

Wil je werken als Aardewerkschilder?

Werk je al als Aardewerkschilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Aardewerkschilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Aardewerkschilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Aardewerkschilder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Aardewerkschilder

Wat verdient een Aardewerkschilder?

Omdat er weinig Aardewerkschilders zijn, is het moeilijk een inschatting te maken van het salaris van de Aardewerkschilder. Ook over de overige arbeidsvoorwaarden valt om dezelfde reden weinig te zeggen.

Salarisschaal Aardewerkschilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Aardewerkschilder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Aardewerkschilder

Wat is de toekomst van Aardewerkschilder?

Er zijn zeer weinig vacatures te vinden voor de functie van Aardewerkschilder.

Baankans Aardewerkschilder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Aardewerkschilder worden: Opleidingen tot Aardewerkschilder

Wil je aardewerkschilder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Aardewerkschilder? 

Het beroep van Aardewerkschilder komt weinig meer voor, er zijn dan eigenlijk ook geen specifieke opleidingen voor. Het vak van de Aardewerkschilder kan nog in de praktijk aangeleerd worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Aardewerkschilder

Meer opleidingen Aardewerkschilder

Weet je nog niet of je Aardewerkschilder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Aardewerkschilder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Aardewerkschilder

Met wie werkt een Aardewerkschilder samen? 

De Aardewerkschilder kan te maken hebben met iemand die de voorwerpen vervaardigd, denk hierbij bijvoorbeeld aan een pottenbakker. De Aardewerkschilder beschildert en decoreert de voorwerpen dan die de ander gemaakt heeft.


Aardewerkschilder


Organisaties waar een Aardewerkschilder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Aardewerkschilder meestal werkt.

Waar werkt een Aardewerkschilder?

Er zijn weinig Aardewerkschilders meer actief. De Aardewerkschilder kan in dienst van een bedrijf werk of zelfstandig werken. De Aardewerkschilder is bijna altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Aardewerkschilder

Waar kun je het beste werken als Aardewerkschilder? Hieronder vind je de best door de Aardewerkschilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Aardewerkschilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Aardewerkschilder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Aardewerkschilder.

Welke competenties heeft een Aardewerkschilder nodig?

Een Aardewerkschilder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Aardewerkschilder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Aardewerkschilder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Aardewerkschilder nodig? 

De Aardewerkschilder moet productief en gedisciplineerd zijn en naar perfectie streven (Perfectionist). Ook moet de Aardewerkschilder zelfverzekerd zijn, gedreven en praktisch ingesteld zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Aardewerkschilder


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Aardewerkschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Aardewerkschilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Aardewerkschilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Aardewerkschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Aardewerkschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Aardewerkschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Aardewerkschilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Aardewerkschilder iets voor je?

Zou je graag Aardewerkschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Aardewerkschilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Aardewerkschilder

mieke koning

graag zou ik met dit specifieke beroep in contact willen komen. Ooit heb ik een vacature gezien en nu vraag ik mij af of of dit nog bestaat. Zo ja, dan wil ik graag in contact komen met een aanbieder.

maurice

Hallo Mieke,ik zal je willen adviseren om eens contact op te nemen met de goudse keramiekdagen e-mail info@goudsekeramiekdagen.nl     Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar