Accordeon leraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Accordeon leraar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep accordeon leraar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je accordeon leraar wordt.

 

Wat is een Accordeon leraar?

 

De accordeon leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument accordeon bespelen. De accordeon leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De accordeon leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de accordeon leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de accordeon leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De accordeon leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de accordeon leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de accordeon leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een accordeon leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Past het beroep Accordeon leraar bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Accordeon leraar?

Werk je al als Accordeon leraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Accordeon leraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Accordeon leraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Accordeon leraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Accordeon Leraar
  • Muziek leraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Accordeon leraar

Wat verdient een Accordeon leraar?

Salarisschaal Accordeon leraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Accordeon leraar

Er zijn geen vacatures Accordeon leraar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Accordeon leraar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Accordeon leraar in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Accordeon leraar

Wat zijn de baankansen voor een Accordeon leraar?

 

 

Het is voor de accordeon leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van accordeon  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de accordeon leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De accordeon leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

De actuele kans op werk voor een Accordeon leraar

De kans op werk voor het beroep Accordeon leraar is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Accordeon leraar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Accordeon leraar worden: Opleidingen tot Accordeon leraar

Wil je Accordeon leraar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Accordeon leraar.

Hoe word je een Accordeon leraar? 

 

Als de accordeon leraar de accordeon goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de accordeon leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de accordeon leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de accordeon leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel accordeon leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de accordeon leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de accordeon leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat accordeon leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De accordeon leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Accordeon leraar

Er zijn geen opleidingen Accordeon leraar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Accordeon leraar in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Accordeon leraar

Als je je wilt omscholen tot Accordeon leraar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Accordeon leraar zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Accordeon leraar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Accordeon leraar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Accordeon leraar

Als je Accordeon leraar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Accordeon leraar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Accordeon leraar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Accordeon leraar?

Competenties en Vaardigheden Accordeon leraar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Accordeon leraar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Accordeon leraar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Accordeon leraar

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Accordeon leraar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Accordeon leraar. Als Accordeon leraar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Accordeon leraar:


zie volledige beschrijving persoonstype Accordeon leraar

Vakkennis voor een Accordeon leraar

Het is voor een Accordeon leraar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Accordeon leraar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Accordeon leraar


Werkervaring Accordeon leraar

Het is voor een startend Accordeon leraar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Accordeon leraar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Piano leraar, Keyboard leraar, Fagot leraar .

Iets anders leren?

Is Accordeon leraar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Accordeon leraar

Met wie werkt een Accordeon leraar samen? 

 

Elke accordeon leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de accordeon leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de accordeon leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de accordeon leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere accordeon leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de accordeon leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de accordeon leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega accordeon leraar.  

Op een muziekschool heeft de accordeon leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever accordeon wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        


  • Leerlingen
  • Accordeon Leraar
  • Muziek leraar
Accordeon leraar


Organisaties waar een Accordeon leraar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Accordeon leraar meestal werkt.

Waar werkt een Accordeon leraar?

 

 

De accordeon leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De accordeon leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de accordeon  leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.              

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Accordeon leraar

Waar kun je het beste werken als Accordeon leraar? Hieronder vind je de best door de Accordeon leraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Accordeon leraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Accordeon leraar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Accordeon leraar.

Welke competenties heeft een Accordeon leraar nodig?

Een Accordeon leraar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Accordeon leraar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Accordeon leraar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Accordeon leraar nodig? 

 

De accordeon leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de accordeon leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de accordeon leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.                

Ook is het belangrijk dat de accordeon leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de accordeon leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

Bekijk de persoonstypen voor Accordeon leraar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Accordeon leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Accordeon leraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Accordeon leraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Accordeon leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Accordeon leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Accordeon leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Accordeon leraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Accordeon leraar iets voor je?

Zou je graag Accordeon leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Accordeon leraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Accordeon leraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar