Accountmanager Vastgoed Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Accountmanager Vastgoed? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep accountmanager vastgoed. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je accountmanager vastgoed wordt.

 

Wat is een Accountmanager Vastgoed?

Als Accountmanager Vastgoed ben je vooral bezig met het ontwikkelen en toepasbaar maken van het beleid op het gebied van vastgoed en huisvestingsbeheer. Dit geldt zowel voor de korte als voor de lange termijn. Vaak geef je hiernaast ook nog leiding aan projecten, ben je bezig met onderzoek en evalueer je het gevoerde beleid. Ook ben je als Accountmanager Vastgoed bezig met de aankoop, huur, verhuur, ingebruikname en het afstoten van vastgoed.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de markt volgt, op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Verder fungeer je vaak als contactpersoon voor de klanten. Je hebt veel verantwoordelijkheden. Tot slot ben je een belangrijk deel van je tijd bezig met het coördineren van en adviseren over vastgoedprojecten op tactisch en strategisch niveau, over bijvoorbeeld de koop en verhuur of het afstoten van vastgoed.

Past het beroep Accountmanager Vastgoed bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Accountmanager Vastgoed?

Werk je al als Accountmanager Vastgoed en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Accountmanager Vastgoed worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Accountmanager Vastgoed, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Accountmanager Vastgoed in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Makelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3300 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Accountmanager Vastgoed

Wat verdient een Accountmanager Vastgoed?

Als Accountmanager Vastgoed verdien je zo rond de €3300 en €5500 bruto per maand. Dit salaris is sterk afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent en van het aantal jaar ervaring dat je hebt. Grotere bedrijven zullen namelijk meer betalen terwijl kleine bedrijven daar waarschijnlijk daar minder snel toe geneigd zullen zijn. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Het ene bedrijf zal namelijk wel een auto van de zaak willen betalen terwijl kleinere bedrijven hier niet de financiële middelen voor hebben.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden Accountmanager

Eventuele aanvullingen op het salaris zijn een bedrijfsauto, telefoon, computer en een werkplek thuis. In sommige gevallen ook winstdeling, aandelen of participaties en een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen. Vaak ligt er boven op de financiële bonus structuur ook nog een incentive bonus, waarbij de meest succesvolle Accountmanagers, of de groep als geheel een reis of weekendje weg kunnen winnen. Verdere mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitgebreide ontwikkelings- en scholingsmogelijkmogelijkheden.

Salarisschaal Accountmanager Vastgoed

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Accountmanager Vastgoed

Op zoek naar een nieuwe baan als Accountmanager Vastgoed? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Accountmanager Vastgoed. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Accountmanager Vastgoed vacatures

Vacature Accountmanager Vastgoedfinancieringen Arnhem
Total Solutions Europe B.V.
Functieomschrijving Ben je een ervaren Accountmanager Zakelijk, heb je ervaring in het adviseren van klanten over vastgoedfinancieringen en woon je in regio Arnhem? Dan zijn we op zoek naar jou! …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Accountmanager Vastgoed

Wat zijn de baankansen voor een Accountmanager Vastgoed?

Over het arbeidsmarktperspectief  van de Accountmanager Vastgoed is vrij weinig bekend. Het is vooral afhankelijk van de economische situatie. Gaat het namelijk goed met de woning- en verhuurmarkt dan zal er veel vraag zijn naar Accountmanagers. Gaat het daarentegen juist slecht met de woning- en verhuurmarkt dan zal die vraag dalen.

Dit kan ook weer per regio verschillen. Ook over de doorgroeimogelijkheden van de Accountmanager Vastgoed valt weinig te zeggen. Het is een zeer specifieke functie met weinig doorgroeimogelijkheden. Mogelijk kan je overstappen naar een andere sector waarbinnen je dan aan de slag gaat als Accountmanager voor een ander product. Dat vergroot je kansen op de arbeidsmarkt, want er zijn altijd veel vacatures accountmanager te vinden.

De actuele kans op werk voor een Accountmanager Vastgoed

Het beroep Accountmanager Vastgoed is onderdeel van de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed. De kans op werk voor de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Accountmanager Vastgoed

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Accountmanager Vastgoed worden: Opleidingen tot Accountmanager Vastgoed

Wil je Accountmanager Vastgoed worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Accountmanager Vastgoed.

Hoe word je een Accountmanager Vastgoed? 

Er bestaat geen opleiding die direct opleidt tot Accountmanager Vastgoed.  Belangrijk is dat je een commerciële studie hebt gevolgd op HBO- of WO-niveau. Hiermee kun je vaak aan de slag als Accountmanager Huur.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Accountmanager Vastgoed

Er zijn geen opleidingen Accountmanager Vastgoed aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Accountmanager Vastgoed in werkt

Bekijk alle opleidingen Vastgoed & Makelaardij

Omscholen tot Accountmanager Vastgoed

Als je je wilt omscholen tot Accountmanager Vastgoed is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Accountmanager Vastgoed zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Accountmanager Vastgoed dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Accountmanager Vastgoed

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Accountmanager Vastgoed

Als je Accountmanager Vastgoed wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Accountmanager Vastgoed zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Accountmanager Vastgoed

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Accountmanager Vastgoed?

Competenties en Vaardigheden Accountmanager Vastgoed

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Accountmanager Vastgoed nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Accountmanager Vastgoed nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Accountmanager Vastgoed

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Accountmanager Vastgoed

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Accountmanager Vastgoed. Als Accountmanager Vastgoed wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Accountmanager Vastgoed:


zie volledige beschrijving persoonstype Accountmanager Vastgoed

Vakkennis voor een Accountmanager Vastgoed

Het is voor een Accountmanager Vastgoed ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Accountmanager Vastgoed zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Accountmanager Vastgoed


Werkervaring Accountmanager Vastgoed

Het is voor een startend Accountmanager Vastgoed die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Accountmanager Vastgoed is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Accountmanager Huur .

Iets anders leren?

Is Accountmanager Vastgoed het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Accountmanager Vastgoed

Je kunt als Accountmanager Vastgoed een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Accountmanager Vastgoed is onderdeel van de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Accountmanager Vastgoed


Hoofd beroepsgroep Accountmanager Vastgoed

Het beroep Accountmanager Vastgoed valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Accountmanager Vastgoed

Met wie werkt een Accountmanager Vastgoed samen? 

Als Accountmanager Aastgoed zul je vooral in aanraking komen met de medewerkers van de vastgoedbureaus waarmee je onderhandelt over nieuwe opdrachten. Verder zul je veel te maken krijgen met medewerkers van het bedrijf waarvoor je werkt. Je zal vaak  met hen samen plannen moet doorspreken en moet overleggen over aankomende projecten. Naast de vastgoedbureaus als klanten zal je ook met de andere opdrachtgevers in aanraking komen zoals makelaarkantoren, huisvestingbureaus en gemeentes.


  • Makelaar
Accountmanager Vastgoed


Organisaties waar een Accountmanager Vastgoed werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Accountmanager Vastgoed meestal werkt.

Waar werkt een Accountmanager Vastgoed?

Als Accountmanager Vastgoed ben je vaak werkzaam voor bureaus die gespecialiceerd zijn in het aankopen, verhuren en afstoten van vastgoed. Binnen dit bedrijf oefen jij dan je functie uit als Accountmanager. Deze bedrijven zijn maken deel uit van de profit-sector. Het kan voorkomen dat je de gemeente als opdrachtgever hebt. Gemeenten maken deel uit van de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Accountmanager Vastgoed

Waar kun je het beste werken als Accountmanager Vastgoed? Hieronder vind je de best door de Accountmanager Vastgoed beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Accountmanager Vastgoed.

Competenties, Skills en Vaardigheden Accountmanager Vastgoed:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Accountmanager Vastgoed.

Welke competenties heeft een Accountmanager Vastgoed nodig?

Een Accountmanager Vastgoed heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Accountmanager Vastgoed

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Accountmanager Vastgoed passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Accountmanager Vastgoed nodig? 

Als Accountmanager Vastgoed is het belangrijk dat je zelfverzekerd bent. Hierdoor heb je namelijk een betere uitstraling naar klanten toe en dat zorgt vaak voor meer vertrouwen bij de klanten (Succesvolle Werker). Verder is het ook erg belangrijk dat je ijverig en gedreven je werk beoefent omdat je de belangrijke taak hebt om zoveel mogelijk nieuwe opdrachtgevers binnen te halen (Succesvolle Werker).

Productief en gedisciplineerd zijn, zijn ook eigenschappen die goed van pas komen als je als Accountmanager Huur aan de slag wil omdat het belangrijk is dat je nieuwe opdrachtgevers binnen haalt ( Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Accountmanager Vastgoed


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Accountmanager Vastgoed

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Accountmanager Vastgoed

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Accountmanager Vastgoed

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Accountmanager Vastgoed

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Accountmanager Vastgoed dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Accountmanager Vastgoed belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Accountmanager Vastgoed. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Accountmanager Vastgoed iets voor je?

Zou je graag Accountmanager Vastgoed willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Accountmanager Vastgoed bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Accountmanager Vastgoed

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar