Afdelingsdirecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Afdelingsdirecteur? Lees de functieomschrijving.

De Afdelingsdirecteur is werkzaam bij een instelling voor voortgezet onderwijs waarbinnen het onderwijs wordt georganiseerd in afdelingen, bijvoorbeeld 'brugklassen' of 'bovenbouw VWO'. De Afdelingsdirecteur staat direct onder de centrale directie. Hij is belast met de coördinatie en invulling van onderwijsbeleid van de afdeling en levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van beleid voor de instelling.

Verder ziet hij toe op de afstemming van onderwijsprogramma's, geeft hij leiding aan de afdeling en staat hij voor de klas. De afdelingsdirecteur is op drie niveaus actief; in de praktijk voor de klas, als leidinggevende voor zijn afdeling en als beleidsmedewerker op instellingsniveau. Zijn functie is dus gevarieerd.

Specifieke taken die tot zijn pakket behoren zijn bijvoorbeeld: het stimuleren van (bij)scholing voor docenten, het ontwikkelen van beleidsvoorstellen, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, bijdragen aan de ontwikkeling van lesmateriaal en de begeleiding van leerlingen.

Naast het bijdragen aan de ontwikkeling van instellingsbeleid (op het gebied van onderwijs), neemt hij vaak ook één coördinerende taak op instellingsniveau op zich; bijvoorbeeld internationalisering of p.r. Samen met andere Afdelingsdirecteuren en de centrale directie vormt de Afdelingsdirecteur het centraal managementteam.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Afdelingsdirecteur?

Werk je al als Afdelingsdirecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Afdelingsdirecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Afdelingsdirecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Afdelingsdirecteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Leraar
  • Teamleider (Voortgezet onderwijs)
  • Afdelingshoofd

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3084 tot €4817

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Afdelingsdirecteur

Wat verdient een Afdelingsdirecteur?

Een afdelingsdirecteur wordt ingeschaald in schaal 12, wat hem bruto tussen de €3084 en €4817 per maand oplevert. Verder zijn in het onderwijs gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing, evenals uitgebreide (bij)scholingsmogelijkheden. Ook worden er diverse toelagen uitgekeerd, zoals een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.

Salarisschaal Afdelingsdirecteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Afdelingsdirecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Afdelingsdirecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afdelingsdirecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Afdelingsdirecteur vacatures

Werkvoorbereider/ Afdelingsleider (MBO/ 40 uur)
Kamphorst
De Werkvoorbereider die wij zoeken, beschikt over leidinggevende capaciteiten. Je stuurt de afdeling verspaning aan waar een werkvoorbereider, 2 frezers en 1 draaier / frezer werkzaam zijn. Verder bestaan je …
Werkvoorbereider/ Afdelingsleider (MBO+/ 40 uur)
Kamphorst
De Werkvoorbereider die wij zoeken, beschikt over leidinggevende capaciteiten. Je stuurt de afdeling verspaning aan waar een werkvoorbereider, 2 frezers en 1 draaier / frezer werkzaam zijn. Verder bestaan je …
Afdelingsdirecteur voortgezet onderwijs
Lohman Advies
Terra Winsum. Voortgezet groen onderwijs, op een veilige, gezellige school met kleine klassen. Waar persoonlijke ontwikkeling en zingeving worden bevorderd. En leerlingen, naast de reguliere vakken, praktisch aan de slag …
Afdelingsleider Bouwkunde, Amsterdam
Kracht Recruitment
Je komt te werken binnen een divisie waarin je een leidinggevende rol op je neemt: zo ondersteun je junioren, doe je aan (warme en koude) acquisitie en leidt je uiteraard …
Afdelingsdirecteur Landschap, Wonen & Economie
Gemeente Midden Delfland
Wij zoeken een Afdelingsdirecteur Landschap, Wonen & Economie (36 uur per week) Welkom in Midden-Delfland Midden-Delfland is een kleine, authentieke gemeente met een uniek landschap en een rijke historie. Wij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Afdelingsdirecteur

Hoe goed is de toekomst voor de Afdelingsdirecteur? 

De Afdelingsdirecteur zal zeer waarschijnlijk op basis van zijn eerstegraads lesbevoegdheid het onderwijs binnengaan. Het aantal vacatures voor lesgevende functies neemt af, maar er is nog werk te vinden. Na enkele jaren onderwijs te hebben gegeven kan hij Afdelingsdirecteur worden. In 2009 was er sprake van een overschot aan directiefuncties.

Voor een Afdelingsdirecteur liggen er doorgroeimogelijkheden naar hogere directiefuncties, bijvoorbeeld niet meer verbonden aan een afdeling, maar op het niveau van de instelling. Een Afdelingsdirecteur kan zijn activiteiten op instellingsniveau ook uitbreiden, door meer dan één taak op zich te nemen - p.r. en examens, boekenfonds en internationalisering, etc.

Baankans Afdelingsdirecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Afdelingsdirecteur worden: Opleidingen tot Afdelingsdirecteur

Hoe word je een Afdelingsdirecteur? 

In de meeste gevallen wordt van een Afdelingsdirecteur een opleiding op WO niveau gevraagd en een eerstegraads lesbevoegdheid. Daarnaast is (leidinggevende) ervaring in het onderwijs gewenst.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Afdelingsdirecteur

Meer opleidingen Afdelingsdirecteur

Weet je nog niet of je Afdelingsdirecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Afdelingsdirecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Afdelingsdirecteur

Met wie werkt een Afdelingsdirecteur samen? 

De Afdelingsdirecteur is de spil van de afdeling, alles en iedereen op alle niveaus heeft met hem te maken. Hij verbindt de afdeling aan de directie en school, waarbij hij in contact komt met centrale directeie en andere Afdelingsdirecteuren. Hij geeft leiding aan en motiveert leraren en eventueel onderwijsondersteunend personeel. Ook staat hij voor de klas, wat hem in contact brengt met leerlingen en ouders.


  • Leraar
  • Teamleider (Voortgezet onderwijs)
  • Afdelingshoofd
Afdelingsdirecteur


Organisaties waar een Afdelingsdirecteur werkzaam is

Waar werkt een Afdelingsdirecteur meestal? 

Een Afdelingsdirecteur werkt in het voortgezet onderwijs. Onderwijs valt onder de publieke sector en is dus non-profit.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Afdelingsdirecteur

Waar kun je het beste werken als Afdelingsdirecteur? Hieronder vindt je de best door de Afdelingsdirecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Afdelingsdirecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Afdelingsdirecteur:

Welke competenties heeft een een Afdelingsdirecteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Afdelingsdirecteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Afdelingsdirecteur nodig? 

De Afdelingsdirecteur moet snel kunnen schakelen tussen de verschillende rollen die hij speelt. Overzicht en organisatie zijn dan erg belangrijk. Hij is gedreven, een motivator met een duidelijk idee van wat goed is en wat de bedoeling. Hij heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel (Perfectionist). Hij weet eenvoudig met verschillende groepen mensen om te gaan - directie, leerlingen, leraren - en zijn netwerk te onderhouden. Hij wil zichzelf bewijzen en verbeteren, is ambitieus en een absolute doener (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Afdelingsdirecteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Afdelingsdirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Afdelingsdirecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Afdelingsdirecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Afdelingsdirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Afdelingsdirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Afdelingsdirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Afdelingsdirecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Afdelingsdirecteur iets voor je?

Zou je graag Afdelingsdirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Afdelingsdirecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Afdelingsdirecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar