Afdelingsmanager Housekeeping worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Afdelingsmanager Housekeeping worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Afdelingsmanager Housekeeping worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Afdelingsmanager Housekeeping? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Afdelingsmanager Housekeeping goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Afdelingsmanager Housekeeping?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Afdelingsmanager Housekeeping wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Afdelingsmanager Housekeeping.

Alles over hoe je Afdelingsmanager Housekeeping kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Afdelingsmanager Housekeeping?

Om aan de slag te gaan als Afdelingsmanagemer Housekeeping kan men de opleiding  Afdelingsmanager volgen op MBO niveau 4. Deze opleiding omvat verschillende uitstroomprofielen, waaronder her profiel Housekeepingmanager.

Ook zijn er HBO opleidingen die kunnen leiden tot een baan als Afdelingsmanager Housekeeping. Zo kan men de opleiding  Hotel- en Eventmanagement  of  Hogere hotelschool volgen. De opleiding  Hotel- en Eventmanagement  combineert de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. De HBO opleidingen zijn, in vergelijking met de MBO variant, vaak meer gericht op managementtaken. 

Welke vaardigheden heb je nodig om Afdelingsmanager Housekeeping te worden?

Om Afdelingsmanager Housekeeping te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Afdelingsmanager Housekeeping zijn Analyseren, Evalueren en Redeneren. Ook zijn Besluitvaardigheid, Delegeren en Motiveren belangrijke vaardigheden als je Afdelingsmanager Housekeeping wilt worden. Verder zijn Voorbereiden, Gestructureerd werken en Prioriteiten stellen ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Afdelingsmanager Housekeeping te worden?

Als je Afdelingsmanager Housekeeping wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Afdelingsmanager Housekeeping

  • Kritisch
  • Leiderschap
  • Plannen en organiseren
  • Samenwerken
  • Stressbestendigheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Afdelingsmanager Housekeeping te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Afdelingsmanager Housekeeping te worden zijn Overwicht, Gedrevenheid en Zelfverzekerdheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel.


Met welke persoonstypen kun je Afdelingsmanager Housekeeping worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Afdelingsmanager Housekeeping. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Afdelingsmanager Housekeeping zijn de Baas en de Perfectionist.

Omdat de Afdelingsmanager aan het hoofd staat van de gehele afdeling huishoudelijke dienst van een hotel, zijn leidinggevende kwaliteiten belangrijk. Het is immers de taak van de afdelingsmanager om de medewerkers te motiveren en aan te sturen. De persoonlijkheidsprofiel van de ‘baas’ sluit daarom aan bij een beroep als frontoffice manager. De baas heeft een krachtige en rechtvaardige persoonlijkeid en is vaak erg zelfstandig (Baas).

Ook het persoonlijkheidsprofiel van de ‘perfectionist’ sluit aan bij het beroep van Afdelingsmanager Housekeeping. De perfectionist is erg precies en ziet de zaken graag perfect geregeld. Omdat de Afdelingsmanager Housekeeping verantwoordelijk is voor het verblijfsgereed maken van de hotelkamers, is het belangrijk dat de Afdelingsmanager kritisch is. De kamers en faciliteiten dienen immers optimaal in orde te zijn voordat de gasten arriveren. Ook het oog voor detail van de perfectionist komt hierbij goed van pas (Perfectionist).

Opleiding Afdelingsmanager Housekeeping

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Afdelingsmanager Housekeeping kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Afdelingsmanager Housekeeping. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Afdelingsmanager Housekeeping. Maar ook cursussen en trainingen voor de Afdelingsmanager Housekeeping.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Afdelingsmanager Housekeeping

Er zijn geen opleidingen Afdelingsmanager Housekeeping aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Afdelingsmanager Housekeeping in werkt

Bekijk meer opleidingen Horeca

Omscholen tot Afdelingsmanager Housekeeping

Hoe kan je omscholen tot Afdelingsmanager Housekeeping? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Afdelingsmanager Housekeeping zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Afdelingsmanager Housekeeping

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Afdelingsmanager Housekeeping?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Afdelingsmanager Housekeeping. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Afdelingsmanager Housekeeping?

Als je wilt omscholen tot Afdelingsmanager Housekeeping is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Afdelingsmanager Housekeeping

Wat verdient een Afdelingsmanager Housekeeping? Het salaris van een Afdelingsmanager Housekeeping begint bij €1870,- bruto per maand. Een ervaren Afdelingsmanager Housekeeping verdient tot maximaal €2300,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.