Afslankconsulent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Afslankconsulent? Lees de functieomschrijving.

Een Afslankconsulent adviseert cliënten over de verandering van hun levensstijl met als doel op gezonde wijze gewicht te verliezen. De Afslankconsulent bekijkt iedere cliënt op zich en stelt persoonlijke programma's samen die perfect passen bij de individuele cliënt. Hiervoor kijkt hij goed naar het huidige leven van de cliënt, zijn eetpatroon, gezondheid en wensen.

De cliënt krijgt een programma waarin verandering van het eetpatroon en toename van lichaamsbeweging zijn gecombineerd. Aan het programma is een planning verbonden. De cliënt streeft een duidelijk doel na, in aantal kilo's gewichtsverlies en/of verbeterde conditie, en de Afslankconsulent steunt hem bij behalen ervan. Hij monitort de voortgang van de cliënt, begeleidt en coacht hem en past wanneer nodig het programma aan. Uiteindelijk heeft de cliënt de vaardigheden die hem in staat moeten stellen een gezond gewicht te krijgen en te behouden.

Soms zal een Afslankconsulent te maken hebben met groepen in plaats van individuele cliënten. De nadruk van zijn werkzaamheden ligt dan op informeren en voorlichten, bijvoorbeeld over (on)gezonde voeding en (on)gezond leven.

Wil je werken als Afslankconsulent?

Werk je al als Afslankconsulent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Afslankconsulent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Afslankconsulent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Afslankconsulent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Masseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €500 tot €1000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Afslankconsulent

Wat verdient een Afslankconsulent?

Het inkomen van de Afslankconsulent varieert. Sommige Afslankconsulenten werken bij een instelling, velen werken voor zichzelf. Het tarief voor een consult van één uur ligt rond de €55.

Een Afslankconsulent die 10u per week werkt verdient tussen de €500 en €1000.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van of het volledige consult.

Salarisschaal Afslankconsulent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Afslankconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Afslankconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afslankconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Afslankconsulent vacatures

BGN Gewichtsconsulent
SportCity
Mensen helpen is voor jou geen moeite, het zit in je karakter! Sportieve doelen behalen is belangrijk voor onze leden. En jij als gewichtsconsulent, zorgt voor de juiste aanvulling om deze doelen te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Afslankconsulent

Hoe goed is de toekomst voor de Afslankconsulent? 

Het arbeidsmarktperspectief van de Afslankconsulent is de afgelopen verbeterd. Dit komt vooral omdat de Nederlandse bevolking gemiddeld zwaarder is geworden. Een afslankconsulent kan namelijk particulier aan de slag maar er zijn ook vacatures bij schoonheidssalons. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Alleen omscholing biedt uitzicht op een betere functie.

Baankans Afslankconsulent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Afslankconsulent worden: Opleidingen tot Afslankconsulent

Hoe word je een Afslankconsulent? 

Er bestaat een tweedaagse cursus Orthomoleculair Afslankconsulent. Op de eerste dag wordt vooral de theorie behandeld en wordt er gekeken naar de verschillende bewegingsvormen die er zijn. De tweede dag wordt de theorie omgezet in de praktijk met praktijkgerichte plannen.

De HBO opleiding Voeding en Diëtiek biedt een bredere basis met meer inzicht. Op MBO niveau bestaat er de opleiding Wellness & Lifestyle die alles rond beweging en voeding combineert.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Afslankconsulent

Meer opleidingen Afslankconsulent

Weet je nog niet of je Afslankconsulent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Afslankconsulent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Afslankconsulent

Met wie werkt een Afslankconsulent samen? 

Het netwerkt van een Afslankconsulent bestaat vooral uit zijn of haar cliënten. Werkt de Afslankconsulent bij een organisatie zal hij ook te maken krijgen met collega's in wellnessfuncties, bijvoorbeeld masseurs.


  • Masseur
Afslankconsulent


Organisaties waar een Afslankconsulent werkzaam is

Waar werkt een Afslankconsulent meestal? 

Afslankconsulenten werken of particulier of in een schoonheidssalon in de profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Afslankconsulent

Waar kun je het beste werken als Afslankconsulent? Hieronder vindt je de best door de Afslankconsulent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Afslankconsulent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Afslankconsulent:

Welke competenties heeft een een Afslankconsulent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Afslankconsulent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Afslankconsulent nodig? 

De persoonstypen loyalist en gever passen uitstekend bij een afslankconsulent. Een Afslankconsulent dient betrokken te zijn bij zijn of haar cliënt. Door een vertrouwensband op te bouwen met de cliënt kan een Afslankconsulent beter een programma opstellen dat past bij de levensstijl van de cliënt (Gever) . Ook kan een Afslankconsulent zaken van meerdere kanten bekijken en zo tot  goed afgewogen keuzes komen in de advisering van een cliënt. Hij heeft verantwoordelijkheidsgevoel en neemt zijn taak zeer serieus (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Afslankconsulent


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Afslankconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Afslankconsulent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Afslankconsulent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Afslankconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Afslankconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Afslankconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Afslankconsulent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Afslankconsulent iets voor je?

Zou je graag Afslankconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Afslankconsulent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Afslankconsulent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar