Agent te paard Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Agent te paard worden: Opleidingen tot Agent te paard

Wil je Agent te paard worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Agent te paard, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Agent te paard.

Hoe word je een Agent te paard? 

Om agent te paard te kunnen worden, moet je eerst minstens vier jaar werkervaring hebben als ‘gewoon’ agent. Om agent te worden, volg je een politieopleiding aan de Politieacademie. Er zijn opleidingen op verschillende niveaus. Zo kun je op het MBO de opleiding Politiemedewerker doen om agent te worden of de opleiding Allround politiemedewerker om hoofdagent te worden. Op het HBO kun je de master Criminal Investigation doen om recherchekundige te worden. Tijdens je opleiding ontvang je al salaris.

De agenten kunnen vervolgens opgeleid worden tot ruiters. Deze opleiding wordt verzorgd door de Koninklijke Landelijke PolitieDiensten (KLPD). Bij grote politiekorpsen en het KLPD is ‘agent te paard’ een fulltime functie. Bij de kleine korpsen is het een parttime functie, je doet het naast de andere werkzaamheden van een ‘gewone’ agent. 

Een functie als agent te paard is populair, dus het kan lang duren voordat een agent een opleiding tot agent te paard te kan volgen. Degenen die het langst in dienst zijn hebben voorrang. Om de twee jaar wordt getest of de agent te paard nog aan de eisen voldoet. Bovendien moet jaarlijks een herhalingsopleiding gevolgd worden en moeten de agenten zich vaktechnisch bij laten scholen.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Agent te paard

Er zijn geen opleidingen Agent te paard aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Agent te paard in werkt

Bekijk meer opleidingen Overheid & Semi-overheid

Is het verstandig om Agent te paard te worden?

Voordat je aan een opleiding Agent te paard begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Agent te paard worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Agent te paard?

De laatste jaren is de functie van agent te paard erg in populariteit gestegen. Het kan lang duren voordat er plaats is om een opleiding tot agent te paard te volgen. Daarna kan een agent te paard fulltime aan de slag bij grotere korpsen, of parttime aan de slag bij kleinere korpsen. Een agent te paard kan daarnaast ook de werkzaamheden van 'gewone' agenten uit blijven voeren. 

Binnen de politie kan een agent te paard doorgroeien tot bijvoorbeeld commissaris. Hij krijgt dan een belangrijke leidinggevende functie. Ook kan een agent te paard zich ook op andere gebieden specialiseren. Hij kan dan bijvoorbeeld als lid van de vreemdelingenpolitie of rechercheur aan de slag. 

 

 

De actuele kans op werk voor een Agent te paard

De kans op werk voor het beroep Agent te paard is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Agent te paard

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Agent te paard

Als je je wilt omscholen tot Agent te paard is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Agent te paard door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Agent te paard zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Agent te paard

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Agent te paard dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Agent te paard

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Agent te paard

Als je Agent te paard wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Agent te paard zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Agent te paard

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Agent te paard?

Competenties en Vaardigheden Agent te paard

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Agent te paard nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Agent te paard nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Agent te paard

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Agent te paard

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Agent te paard. Als Agent te paard wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Agent te paard:


zie volledige beschrijving persoonstype Agent te paard

Vakkennis voor een Agent te paard

Het is voor een Agent te paard ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Agent te paard zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Agent te paard


Werkervaring Agent te paard

Het is voor een startend Agent te paard die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Agent te paard is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Agent te paard, maar iets anders?

Is een opleiding Agent te paard het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Agent te paard te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Agent te paard te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Agent te paard te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Agent te paard te worden?

Zou je graag Agent te paard willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Agent te paard voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar