Opleidingen of training Agent te paard Utrecht

Zoek je een opleiding Agent te paard in Utrecht? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Agent te paard die in de regio Utrecht gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Utrecht en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Agent te paard Utrecht

Zou je graag Agent te paard willen worden? Of ben je al Agent te paard en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Agent te paard in Utrecht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Agent te paard in Utrecht

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Agent te paard in Utrecht aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Agent te paard

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Agent te paard

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Agent te paard

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Hoe word je een Agent te paard? 

Om agent te paard te kunnen worden, moet je eerst minstens vier jaar werkervaring hebben als ‘gewoon’ agent. Om agent te worden, volg je een politieopleiding aan de Politieacademie. Er zijn opleidingen op verschillende niveaus. Zo kun je op het MBO de opleiding Politiemedewerker doen om agent te worden of de opleiding Allround politiemedewerker om hoofdagent te worden. Op het HBO kun je de master Criminal Investigation doen om recherchekundige te worden. Tijdens je opleiding ontvang je al salaris.

De agenten kunnen vervolgens opgeleid worden tot ruiters. Deze opleiding wordt verzorgd door de Koninklijke Landelijke PolitieDiensten (KLPD). Bij grote politiekorpsen en het KLPD is ‘agent te paard’ een fulltime functie. Bij de kleine korpsen is het een parttime functie, je doet het naast de andere werkzaamheden van een ‘gewone’ agent. 

Een functie als agent te paard is populair, dus het kan lang duren voordat een agent een opleiding tot agent te paard te kan volgen. Degenen die het langst in dienst zijn hebben voorrang. Om de twee jaar wordt getest of de agent te paard nog aan de eisen voldoet. Bovendien moet jaarlijks een herhalingsopleiding gevolgd worden en moeten de agenten zich vaktechnisch bij laten scholen.

 

 


Filter