Agrariër Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Agrariër? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep agrariër. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je agrariër wordt.

 

Wat is een Agrariër?

De Agrariër verdient zijn geld met landbouw en/of veeteelt. De Agrariër woont meestal op een boerderij met daaromheen land. Op dit land kan de Agrariër diverse groenten en gewassen verbouwen en/of vee houden. De Agrariër die aan landbouw doet, verbouwt groenten en gewassen om deze vervolgens te kunnen verkopen. De Agrariër die aan veeteelt doet, kan het vee verkopen voor het vlees of producten (zoals de melk van koeien) verkopen.

De werkzaamheden van de Agrariër zijn divers. Zo moet het vee gevoerd worden, de dieren binnen en buiten gezet worden en voor de gezondheid van de dieren gezorgd worden. Het land moet gezaaid en geoogst worden en moet onderhouden worden.

De Agrariër maakt vaak lange dagen en sommige werkzaamheden zijn aan een bepaalde periode gebonden. Het werk van de Agrariër gaat vaak de hele dag door. Als er bijvoorbeeld ’s nachts een koe een kalfje moet krijgen, zal de boer hierbij moeten zijn.

Veel Agrariërs worden op een boerderij geboren. Ze leren van jongs af aan al alle werkzaamheden op de boerderij en nemen als ze oud genoeg zijn de boerderij over. Om zelf als Agrariër te kunnen beginnen is vaak lastiger. Soms kan er in dienst gewerkt worden bij een Agrariër om zo het vak te leren.Wil je werken als Agrariër?

Werk je al als Agrariër en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Agrariër worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Agrariër, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Agrariër in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

60


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agrariër

Wat verdient een Agrariër?

Het salaris van de Agrariër is tamelijk onbekend. Dit is sterk afhankelijk van de exacte werkzaamheden van de Agrariër en de maatschappij. De prijzen van producten en vee variëren vaak sterk en het salaris van de Agrariër is daar afhankelijk van. Overige arbeidsvoorwaarden zijn bijna niet aanwezig omdat de Agrariër een eigen bedrijf heeft.

Salarisschaal Agrariër

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Agrariër

Op zoek naar een nieuwe baan als Agrariër? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agrariër. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Agrariër vacatures

Vacature Deskundige Milieu & Landbouw
Gemeente Beernem
Je hebt een bachelordiploma of daarmee gelijkgesteld. Je bent in het bezit van een bekwaamheidsattest milieuhandhaving of moet dit behalen
Vacature Monteur landbouwmachines - Almere
VNOM, Almere
Monteur - Wat ga je doen? Ben je op zoek naar een uitdagende baan met een acceptabele werkdruk als Monteur Landbouwmachines? Solliciteer dan direct Als Monteur Landbouwmachines ben jij samen …
Vacature Monteur landbouwmechanisatie - Oud-Alblas
VNOM, Oud Alblas
Monteur - Wat ga je doen? Als monteur Landbouwmechanisatie werk je vanuit huis en verricht je zelfstandig onderhoud- en reparatiewerkzaamheden uit op locatie bij de klant. Je krijgt de beschikking …
Vacature Monteur Landbouwmachines | Tractoren - Zeewolde
WR.nl Solliciteren, Zeewolde
Monteur - Voor wie je gaat werken: Wij zijn een agrarisch dienstverlenend bedrijf. Wil jij aan de slag als monteur? Heb je ervaring met tractoren en landbouwmachines? Vaste baan: Monteur …
Vacature Monteur Landbouwmachines - Ouddorp
VNOM, Ouddorp
Monteur - Wat ga je doen? Je gaat aan de slag als Monteur Landbouwmachines bij een grote organisatie met meerdere vestigingen door heel Nederland. Je zult je gaan bezighouden met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Agrariër

Wat is de toekomst van Agrariër?

Omdat de boerderij waar de Agrariër werkzaam is, vaak overgenomen wordt door één van de kinderen is het lastig om vanuit het niets als Agrariër te beginnen. Veel Agrariërs groeien op in het bedrijf en zetten dit voort. Doorgroeimogelijkheden zijn hierdoor ook beperkt. Er kan natuurlijk wel voor een andere tak gekozen worden binnen de landbouw en/of de veeteelt, maar de werkzaamheden blijven vaak toch veelal hetzelfde voor de Agrariër.

Huidige aantal vacatures

60


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Agrariër worden: Opleidingen tot Agrariër

Wil je Agrariër worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Agrariër.

Hoe word je een Agrariër? 

Er zijn verschillende opleidingen die de Agrariër kan volgen. De Agrariër heeft hierbij keuze uit diverse agrarische beroepsopleidingen die aangeboden worden door de Agrarische Opleidingscentra (AOC’s). Ook kan de Agrariër het vak goed in de praktijk leren. Vaak is de Agrariër al van jongs af aan bij het bedrijf en leert zo alle vaardigheden.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Agrariër

Keurmeester Landbouw Tuin en Parkmachines
Cursus keurmeester landbouw-, tuin- en parkmachines Voor wie? Medewerkers die zijn belast met het keuren van landbouw- en/of tuin- en parkmachines, groenmachines en/of grondverzetmachines. Deelnemers worden opgeleid voor het keuren …
Keurmeester Landbouw Tuin en Parkmachines
NEN 4010: Basis
NEN 4010 gaat over elektrische installaties voor laagspanning en geeft eisen die gericht zijn op de algemene Nederlandse installatiepraktijk. De norm is opgesteld om de vele eisen voor elektrische installaties …
NEN 4010: Basis
Cursus keuren landbouw-, tuin-, park-, en bouwmachines
1. Doelgroep Cursus keuren landbouw-, tuin-, park- en bouwmachines Wilt u landbouwmachines, tuinmachines, parkmachines en de veel voorkomende bouwmachines keuren conform de Richtlijn arbeidsmiddelen? Dan is de eendaagse keurmeester cursus …
Cursus keuren landbouw-, tuin-, park-, en bouwmachines
Remote Sensing
Deze duurt 3 dagen en kost €1395,-. Remote Sensing is het verzamelen van gegevens over fenomenen in de atmosfeer, op het aardoppervlak en onder het aardoppervlak door middel van metingen …
Remote Sensing
Studiedag stikstofproblematiek: hoe kunnen we balanceren tussen stikstofreductie en ruimte voor economische ontwikkelingen?
Toelichting Het is inmiddels alweer ruim een jaar geleden dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) oordeelde dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in strijd was met …
Studiedag stikstofproblematiek: hoe kunnen we balanceren tussen stikstofreductie en ruimte voor economische ontwikkelingen?

Omscholen of doorgroeien tot Agrariër

Als je Agrariër wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Agrariër zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Agrariër

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Agrariër?

Competenties en Vaardigheden Agrariër

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Agrariër nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Agrariër nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Agrariër

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Agrariër

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Agrariër. Als Agrariër wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Agrariër:


zie volledige beschrijving persoonstype Agrariër

Vakkennis voor een Agrariër

Het is voor een Agrariër ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Agrariër zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Agrariër


Werkervaring Agrariër

Het is voor een startend Agrariër die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Agrariër is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Agrariër het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Agrariër

Met wie werkt een Agrariër samen? 

De Agrariër werkt vaak samen met de eigen familie. Ouders, partner en kinderen helpen vaak binnen het bedrijf. Soms heeft de Agrariër personeel in dienst die helpt bij de dagelijkse werkzaamheden.


Agrariër


Organisaties waar een Agrariër werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Agrariër meestal werkt.

Waar werkt een Agrariër?

De Agrariër is werkzaam op een boerderij. Vaak is deze al jarenlang in de familie doorgegeven. Het bedrijf is gericht op het maken van winst en valt daarom in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Agrariër

Waar kun je het beste werken als Agrariër? Hieronder vind je de best door de Agrariër beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Agrariër.

Competenties, Skills en Vaardigheden Agrariër:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Agrariër.

Welke competenties heeft een Agrariër nodig?

Een Agrariër heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Agrariër

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Agrariër passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Agrariër nodig? 

De Agrariër moet van het buitenleven houden en energiek zijn. Vaak worden lange dagen gemaakt en moet er hard gewerkt worden. Daarnaast moet de Agrariër ook goed doelgericht te werk gaan om al het werk tijdig af te krijgen (succesvolle werker). Daarnaast moet de Agrariër goed leiding kunnen geven en het bedrijf kunnen leiden (baas). Dit is zeker van belang wanneer de Agrariër personeel in dienst heeft.

Bekijk de persoonstypen voor Agrariër


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Agrariër

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Agrariër

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Agrariër

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Agrariër

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agrariër dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agrariër belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agrariër. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Agrariër iets voor je?

Zou je graag Agrariër willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agrariër bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Agrariër?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Agrariër

Vacature Monteur Landbouwmachines - Bergen op Zoom
VNOM, Bergen op Zoom
Monteur - Wat ga je doen? Je gaat aan de slag als Monteur Landbouwmachines bij een grote organisatie met meerdere vestigingen door heel Nederland. Je zult je gaan bezighouden met …
Vacature Monteur Landbouwmechanisatie - Nieuwegein
VNOM, Nieuwegein
Monteur - Wat ga je doen? Wil jij aan de slag bij een groeiende, stabiele en erg gezellige familieonderneming met op dit moment meer dan 200 werknemers in Utrecht? Heb …
Vacature Monteur Landbouwmachines - Zierikzee
VNOM, Zierikzee
Monteur - Wat ga je doen? Je gaat aan de slag als Monteur Landbouwmachines bij een grote organisatie met meerdere vestigingen door heel Nederland. Je zult je gaan bezighouden met …
Vacature Monteur Landbouwmechanisatie - Emmeloord
VNOM, Emmeloord
Monteur - Wat ga je doen? Als monteur zijn grote machines je niet vreemd. De klanten help je, vaak op locatie, met het prepareren van machines en het klaarmaken ervan. …
Vacature Monteur Landbouwmachines
VNOM
Wat ga je doen? Je gaat aan de slag als Monteur Landbouwmachines bij een grote organisatie met meerdere vestigingen door heel Nederland. Je zult je gaan bezighouden met het sleutelen …

Actuele blogposts


reacties op Agrariër

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar