Agrarisch Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Agrarisch Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep agrarisch medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je agrarisch medewerker wordt.

 

Wat is een Agrarisch Medewerker?

Een Agrarisch Medewerker ondersteunt de boer in zijn dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. De Agrarisch Medewerker kan werkzaam zijn op diverse bedrijven binnen de agrarische sector. Zo kan de Agrarisch Medewerker werken bij een akkerbouwbedrijf, een veehouderij of bijvoorbeeld bij een tuinbouwbedrijf.

De exacte werkzaamheden van de Agrarisch Medewerker zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker werkzaam is. Bij een veehouderij kan de Agrarisch Medewerker bijvoorbeeld helpen bij het melken, het schoonmaken van de hokken en het voeren van de beesten. Bij een akkerbouwbedrijf kan de Agrarisch Medewerker het land ploegen, zaaien, oogsten en maaien.

De Agrarisch Medewerker moet ervan houden om in de buitenlucht te werken en soms fysiek wat zwaarder werk te verrichten. Ook moet de Agrarisch Medewerker het niet erg vinden om vroeg op te staan en om kunnen gaan met bijvoorbeeld een melkmachine en een tractor. Een Agrarisch Medewerker doet vaak dezelfde werkzaamheden als een boer, met het verschil dat de boer ook eigenaar van het bedrijf is en de Agrarisch Medewerker slechts in dienst is. Vaak wordt de Agrarisch Medewerker ook tijdelijk aangenomen omdat het werk soms seizoensgebonden is. Er is dan slechts voor een bepaald deel van het jaar extra hulp nodig.Wil je werken als Agrarisch Medewerker?

Werk je al als Agrarisch Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Agrarisch Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Agrarisch Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Agrarisch Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Boer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agrarisch Medewerker

Wat verdient een Agrarisch Medewerker?

Het salaris van de Agrarisch Medewerker is afhankelijk van de werkzaamheden en het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker werkzaam is. Seizoenswerk biedt vaak een ander salaris dan een vaste aanstelling.

Salarisschaal Agrarisch Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Agrarisch Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Agrarisch Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agrarisch Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Agrarisch Medewerker vacatures

Vacature Medewerker groenvoorziening
Luba Teylingen
SamenvattingVind jij het leuk om buiten te werken en met je handen bezig te zijn? Solliciteer dan nu bij Luba voor een leuke baan in het groen!Vacature omschrijvingBinnen deze leuke …
Vacature Medewerker Productie
WerkTalent
Je verzorgt als medewerker glastuinbouw samen met je team een mooi eindproduct. Jouw verantwoordelijkheid is het verzorgen van orchideeën, van stek totdat deze naar de afnemer toe gaan. Hierbij horen …
Vacature Medewerker Groenvoorziening Dar
Olympia Uitzendbureau
Als Medewerker Groenvoorziening bij Dar in Nijmegen werk je in groepsverband en verricht je handmatige onderhoudswerkzaamheden aan de groenvoorziening. In opdracht van Dar verzorgt Dar GROEN! het groenonderhoud in stadsdelen, …
Vacature Agrarisch Medewerker
G. Kramer en Zonen B.V.
G. Kramer en Zonen B.V. zoekt een Agrarisch Medewerker te Zuid-Scharwoude MBO geplaatst op 24-07-2020 Ons bedrijf te Zuid-Scharwoude omvat een moderne zuurkoolfabriek en een landbouwbedrijf. Wij zoeken op korte …
Vacature Vakantiemedewerker groenvoorziening
Olympia Uitzendbureau
Ben jij op zoek naar full time tijdelijk werk voor de maand juli en/of augustus? Wil je lekker in de buitenlucht werken? Ben jij beschikbaar voor vakantiewerk? Dan zoeken wij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Agrarisch Medewerker

Wat is de toekomst van Agrarisch Medewerker?

Het aantal bedrijven in de agrarische sector neemt af, toch is er wel vraag naar Agrarisch Medewerkers. Het lastige is dat de openstaande vacatures steeds vaker ingevuld worden door mensen uit het buitenland die ingehuurd worden.

Baankans Agrarisch Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Agrarisch Medewerker worden: Opleidingen tot Agrarisch Medewerker

Wil je Agrarisch Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Agrarisch Medewerker.

Hoe word je een Agrarisch Medewerker? 

Om aan de slag te kunnen als Agrarisch Medewerker zijn er diverse agrarische opleidingen. Één van de bekendste opleidingsinstituten op het agrarisch gebied is het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC). Hier kunnen allerlei opleidingen gevolgd worden op het gebied van plant, dier, milieu en voedsel. Deze opleidingen zijn op MBO-niveau.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Agrarisch Medewerker

Cursus keuren landbouw-, tuin-, park-, en bouwmachines
1. Doelgroep Cursus keuren landbouw-, tuin-, park- en bouwmachines Wilt u landbouwmachines, tuinmachines, parkmachines en de veel voorkomende bouwmachines keuren conform de Richtlijn arbeidsmiddelen? Dan is de eendaagse keurmeester cursus …
Cursus keuren landbouw-, tuin-, park-, en bouwmachines
Keurmeester Landbouw Tuin en Parkmachines
Cursus keurmeester landbouw-, tuin- en parkmachines Voor wie? Medewerkers die zijn belast met het keuren van landbouw- en/of tuin- en parkmachines, groenmachines en/of grondverzetmachines. Deelnemers worden opgeleid voor het keuren …
Keurmeester Landbouw Tuin en Parkmachines
Vervolgcursusdag Activiteitenbesluit agrarisch
De cursusdag maakt onderdeel uit van de cursusdagen Activiteitenbesluit, de cursusdagen kunnen los of in combinatie gevolgd worden.  Inleiding De meeste bedrijven in ons land vallen onder het Activiteitenbesluit milieubeheer en …
Vervolgcursusdag Activiteitenbesluit agrarisch

Omscholen of doorgroeien tot Agrarisch Medewerker

Als je Agrarisch Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Agrarisch Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Agrarisch Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Agrarisch Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Agrarisch Medewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Agrarisch Medewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Agrarisch Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Agrarisch Medewerker

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie

Persoonlijkheid van een Agrarisch Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Agrarisch Medewerker. Als Agrarisch Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Agrarisch Medewerker

Het is voor een Agrarisch Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Agrarisch Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Agrarisch Medewerker


Werkervaring Agrarisch Medewerker

Het is voor een startend Agrarisch Medewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Agrarisch Medewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Agrarisch Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Agrarisch Medewerker

Met wie werkt een Agrarisch Medewerker samen? 

De Agrarisch Medewerker werkt in opdracht van een boer. Daarnaast kunnen er andere Agrarisch Medewerkers in het bedrijf werkzaam zijn.


  • Boer
Agrarisch Medewerker


Organisaties waar een Agrarisch Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Agrarisch Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Agrarisch Medewerker?

De Agrarisch Medewerker is meestal in dienst van een boer en werkzaam in de agrarische sector. Het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker voor werkt, kan bijvoorbeeld een veehouderij zijn, maar ook een akkerbouwbedrijf of een tuinbouwbedrijf. Al deze bedrijven zijn gericht op het maken van winst en vallen daarom in de Profit Sector.


Best beoordeelde werkgevers Agrarisch Medewerker

Waar kun je het beste werken als Agrarisch Medewerker? Hieronder vind je de best door de Agrarisch Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Agrarisch Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Agrarisch Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Agrarisch Medewerker.

Welke competenties heeft een Agrarisch Medewerker nodig?

Een Agrarisch Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Agrarisch Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Agrarisch Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Agrarisch Medewerker nodig? 

De Agrarisch Medewerker moet van het buitenleven houden en het niet erg vinden om soms door weer en wind buiten aan de slag te zijn. Het werk is soms erg zwaar en de Agrarisch Medewerker moet het daarom niet erg vinden om hard te werken.

Soms zullen werkzaamheden, zoals melken, vroeg moeten gebeuren en moet de Agrarisch Medewerker vroeg opstaan. Ook zijn de werktijden vaak onregelmatig. Daarnaast heeft de Agrarisch Medewerker wel een grote verantwoordelijkheid.

Bekijk de persoonstypen voor Agrarisch MedewerkerInterview met een Agrarisch Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Agrarisch Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Agrarisch Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Agrarisch Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agrarisch Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agrarisch Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agrarisch Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Agrarisch Medewerker iets voor je?

Zou je graag Agrarisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agrarisch Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Agrarisch Medewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Agrarisch Medewerker

Vacature Agrarisch Medewerker Akkerbouw
AB Vakwerk
Als agrarische medewerker akkerbouw ben jij veel bezig met de teelt en logistiek rondom de verwerking van gewassen op het bedrijf (planten, selecteren, oogsten, sorteren, beschermen en afleveren). Je bent …
Vacature Agrarisch medewerker(ster) / melker(ster)
AB Vakwerk
Het hele jaar door zijn wij op zoek naar vakkrachten in de agrarische sector. Dit kan zowel parttime als fulltime. Kom je zelf van de boerderij maar wil je ook …

Actuele blogposts


reacties op Agrarisch Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar