Agrarisch Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Agrarisch Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep agrarisch medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je agrarisch medewerker wordt.

 

Wat is een Agrarisch Medewerker?

Een Agrarisch Medewerker ondersteunt de boer in zijn dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. De Agrarisch Medewerker kan werkzaam zijn op diverse bedrijven binnen de agrarische sector. Zo kan de Agrarisch Medewerker werken bij een akkerbouwbedrijf, een veehouderij of bijvoorbeeld bij een tuinbouwbedrijf.

De exacte werkzaamheden van de Agrarisch Medewerker zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker werkzaam is. Bij een veehouderij kan de Agrarisch Medewerker bijvoorbeeld helpen bij het melken, het schoonmaken van de hokken en het voeren van de beesten. Bij een akkerbouwbedrijf kan de Agrarisch Medewerker het land ploegen, zaaien, oogsten en maaien.

De Agrarisch Medewerker moet ervan houden om in de buitenlucht te werken en soms fysiek wat zwaarder werk te verrichten. Ook moet de Agrarisch Medewerker het niet erg vinden om vroeg op te staan en om kunnen gaan met bijvoorbeeld een melkmachine en een tractor. Een Agrarisch Medewerker doet vaak dezelfde werkzaamheden als een boer, met het verschil dat de boer ook eigenaar van het bedrijf is en de Agrarisch Medewerker slechts in dienst is. Vaak wordt de Agrarisch Medewerker ook tijdelijk aangenomen omdat het werk soms seizoensgebonden is. Er is dan slechts voor een bepaald deel van het jaar extra hulp nodig.

Wil je werken als Agrarisch Medewerker?

Werk je al als Agrarisch Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Agrarisch Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Agrarisch Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Agrarisch Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Boer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agrarisch Medewerker

Wat verdient een Agrarisch Medewerker?

Het salaris van de Agrarisch Medewerker is afhankelijk van de werkzaamheden en het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker werkzaam is. Seizoenswerk biedt vaak een ander salaris dan een vaste aanstelling.

Salarisschaal Agrarisch Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Agrarisch Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Agrarisch Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agrarisch Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Agrarisch Medewerker vacatures

Laadschop Chauffeur (shovel) GWW
WerkTalent Utrecht
Onder leiding van je uitvoerder/voorman zorg je ervoor dat de werkzaamheden op de projecten tot in de puntjes worden verzorgd.Inmeten, graven en dichten van sleuven;Graafwerk voor riolering, watergangen en kabelaanleg;Grondwerk …
Ploegbaas groen openbare ruimten
WerkTalent Utrecht
Als Meewerkend Voorman Groen ben je een echte spin in het web en de verbindende schakel tussen de medewerkers en de uitvoerder. Het is belangrijk dat je daarom het overzicht …
Agrarisch medewerker Syngenta Seeds Enkhuizen
Manpower
Het oogsten, zaaien, verspenen en het kweken van planten doe jij het liefst dagelijks! Jij doet dit namelijk met plezier en hebt enige ervaring als agrarisch medewerker. In ruil voor jouw …
Logistiek AGF heftruck chauffeur
WerkTalent Utrecht
Jouw taak als Heftruckchauffeur houdt in dat je de groente- en fruitproducten gaat laden en lossen. De Magazijnmedewerkers hebben de producten verzameld, geseald en op pallets geplaatst. Het is aan …
Assistent teeltspecialist
WerkTalent Den Haag
Een marktconform salaris tussen de € en € bruto op basis van ervaring met de mogelijkheid om door te groeien naar € per maand (ervaren teeltspecialist). Onze kandidaat heeft geen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Agrarisch Medewerker

Wat is de toekomst van Agrarisch Medewerker?

Het aantal bedrijven in de agrarische sector neemt af, toch is er wel vraag naar Agrarisch Medewerkers. Het lastige is dat de openstaande vacatures steeds vaker ingevuld worden door mensen uit het buitenland die ingehuurd worden.

Baankans Agrarisch Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Agrarisch Medewerker worden: Opleidingen tot Agrarisch Medewerker

Wil je agrarisch medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Agrarisch Medewerker? 

Om aan de slag te kunnen als Agrarisch Medewerker zijn er diverse agrarische opleidingen. Één van de bekendste opleidingsinstituten op het agrarisch gebied is het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC). Hier kunnen allerlei opleidingen gevolgd worden op het gebied van plant, dier, milieu en voedsel. Deze opleidingen zijn op MBO-niveau.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Agrarisch Medewerker

Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf
Wil je professioneel rodenticiden toepassen in de gebouwen van een agrarisch bedrijf? Dan heb je papieren nodig: een vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming mét een aantekening KBA. Met deze kennisbijeenkomst kun je de …
Meer opleidingen Agrarisch Medewerker

Weet je nog niet of je Agrarisch Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Agrarisch Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Agrarisch Medewerker

Met wie werkt een Agrarisch Medewerker samen? 

De Agrarisch Medewerker werkt in opdracht van een boer. Daarnaast kunnen er andere Agrarisch Medewerkers in het bedrijf werkzaam zijn.


  • Boer
Agrarisch Medewerker


Organisaties waar een Agrarisch Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Agrarisch Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Agrarisch Medewerker?

De Agrarisch Medewerker is meestal in dienst van een boer en werkzaam in de agrarische sector. Het bedrijf waar de Agrarisch Medewerker voor werkt, kan bijvoorbeeld een veehouderij zijn, maar ook een akkerbouwbedrijf of een tuinbouwbedrijf. Al deze bedrijven zijn gericht op het maken van winst en vallen daarom in de Profit Sector.


Best beoordeelde werkgevers Agrarisch Medewerker

Waar kun je het beste werken als Agrarisch Medewerker? Hieronder vind je de best door de Agrarisch Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Agrarisch Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Agrarisch Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Agrarisch Medewerker.

Welke competenties heeft een Agrarisch Medewerker nodig?

Een Agrarisch Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Agrarisch Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Agrarisch Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Agrarisch Medewerker nodig? 

De Agrarisch Medewerker moet van het buitenleven houden en het niet erg vinden om soms door weer en wind buiten aan de slag te zijn. Het werk is soms erg zwaar en de Agrarisch Medewerker moet het daarom niet erg vinden om hard te werken.

Soms zullen werkzaamheden, zoals melken, vroeg moeten gebeuren en moet de Agrarisch Medewerker vroeg opstaan. Ook zijn de werktijden vaak onregelmatig. Daarnaast heeft de Agrarisch Medewerker wel een grote verantwoordelijkheid.

Bekijk de persoonstypen voor Agrarisch MedewerkerInterview met een Agrarisch Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Agrarisch Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Agrarisch Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Agrarisch Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agrarisch Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agrarisch Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agrarisch Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Agrarisch Medewerker iets voor je?

Zou je graag Agrarisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agrarisch Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Agrarisch Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar