Agressiecoach Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Agressiecoach Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Agressiecoach worden: Opleidingen tot Agressiecoach

Wil je Agressiecoach worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Agressiecoach, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Agressiecoach.

Hoe word je een Agressiecoach? 

Voor agressiecoach bestaat geen specifieke opleiding in het mbo of hoger onderwijs. Wel worden er cursussen gegeven door verschillende instellingen waarmee men de theoretische en praktische kennis op kan doen die nodig zijn voor het vak van agressiecoach. Instellingen zullen echter de voorkeur geven aan sollicitanten die daarnaast een achtergrond of diploma hebben in een sociale wetenschap of het onderwijs.

De 1 best beoordeelde opleidingen Agressiecoach

bijgewerkt op 15-04-2022

Basisopleiding veiligheidscoach | agressiecoach | ergocoach agressie
Tweedaagse basisopleiding tot veiligheidscoach gericht op bewustwording en het bereiken van veiligheid in organisaties Een veiligheidscoach heeft als doel dat iedereen in de organisatie zich bewust is en blijft van …
Basisopleiding veiligheidscoach | agressiecoach | ergocoach agressie

Is het verstandig om Agressiecoach te worden?

Voordat je aan een opleiding Agressiecoach begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Agressiecoach worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Agressiecoach?

Hoewel pesten en intimidatie op de werkvloer zowel als agressie tegen personeel een populair onderwerp is, en er signalen zijn dat in veel instellingen een agressiecoach een hoop zou kunnen oplossen, is het nog hard zoeken naar vacatures voor agressiecoaches. Er is in die zin dus nog niet werkelijk vraag naar. Zodra je als agressiecoach aan de slag gaat, heb je wel een baan waarmee je veel ervaring opdoet waar je later wat aan hebt. Er zijn tegenwoordig coaches voor bijna elk denkbaar probleem, en je ervaring als agressiecoach kun je toepassen op andere problemen. Zo ligt een baan als mediator voor de hand, en behoren loopbaancoach, talentontwikkelingscoach en burnout(preventie)coach, om maar een paar te noemen, tot de mogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Agressiecoach

Het beroep Agressiecoach is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Agressiecoach

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Agressiecoach

Als je je wilt omscholen tot Agressiecoach is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Agressiecoach door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Agressiecoach zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Agressiecoach

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Agressiecoach dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Agressiecoach

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Agressiecoach

Als je Agressiecoach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Agressiecoach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Agressiecoach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Agressiecoach?

Competenties en Vaardigheden Agressiecoach

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Agressiecoach nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Agressiecoach nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Agressiecoach

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren

Persoonlijkheid van een Agressiecoach

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Agressiecoach. Als Agressiecoach wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Agressiecoach:


zie volledige beschrijving persoonstype Agressiecoach

Vakkennis voor een Agressiecoach

Het is voor een Agressiecoach ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Agressiecoach zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Agressiecoach


Werkervaring Agressiecoach

Het is voor een startend Agressiecoach die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Agressiecoach is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Agressiecoach, maar iets anders?

Is een opleiding Agressiecoach het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Agressiecoach

Als je Agressiecoach wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Agressiecoach


Weten hoe het is om als Agressiecoach te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Agressiecoach te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Agressiecoach te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Agressiecoach te worden?

Zou je graag Agressiecoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Agressiecoach voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar