Agressiecoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Agressiecoach? Lees de functieomschrijving.

Een agressiecoach is iemand die in een bedrijf of overheidsinstelling in dienst is om medewerkers een veiliger gevoel te geven. Het is een jong beroep, agressie tegen werknemers door klanten en collega’s is nog niet zo heel lang een veelbesproken onderwerp.

Bij deze soort van agressie kan men denken aan ambulancepersoneel, ambtenaren die veel in contact komen met bijvoorbeeld bijstandsklanten of horecapersoneel. Voor deze beroepen bestaat altijd het risico dat men in contact komt met mensen die medewerkers verbaal of fysiek bedreigen. Dit risico kan zorgen voor een spanning op de werkvloer, en kan er zodoende voor zorgen dat de medewerkers niet naar behoren functioneren. De agressiecoach probeert medewerkers zich veiliger te laten voelen door ze weerbaar te maken, ze uit te leggen hoe ze met agressie om kunnen gaan, en ze te leren hoe ze geweld kunnen voorkomen.

Agressie kan ook voorkomen op de werkvloer door medewerkers onderling, in de vorm van intimidatie en pesten. De agressiecoach kan ook hier ingezet worden, om te proberen medewerkers zelfvertrouwen te geven, en mensen met agressief gedrag proberen te overtuigen wat de consequenties van hun gedrag zijn.

Wil je werken als Agressiecoach?

Werk je al als Agressiecoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Agressiecoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Agressiecoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Agressiecoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Mediator
  • Maatschappelijk werker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agressiecoach

Wat verdient een Agressiecoach?

Omdat agressiecoach nog maar een jong beroep is er niet veel bekend over het salaris. Het werk van een agressiecoach overlapt echter met taken van meerdere beroepen in het maatschappelijk werk. Daarin is het gemiddelde starterssalaris 2000 per maand. Maatschappelijk werkers kunnen uiteindelijk meer dan 4000 per maand verdienen, maar het gemiddelde maximumsalaris ligt op 3100 euro. Het kan zijn dat de functie van agressiecoach in een bedrijf of overheidsinstelling zodanig wordt gewaardeerd omdat het resulteert in een betere sfeer of meer productiviteit, dat zijn salaris hoger uitvalt.

Salarisschaal Agressiecoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Agressiecoach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Agressiecoach

Hoe goed is de toekomst voor de Agressiecoach? 

Hoewel pesten en intimidatie op de werkvloer zowel als agressie tegen personeel een populair onderwerp is, en er signalen zijn dat in veel instellingen een agressiecoach een hoop zou kunnen oplossen, is het nog hard zoeken naar vacatures voor agressiecoaches. Er is in die zin dus nog niet werkelijk vraag naar. Zodra je als agressiecoach aan de slag gaat, heb je wel een baan waarmee je veel ervaring opdoet waar je later wat aan hebt. Er zijn tegenwoordig coaches voor bijna elk denkbaar probleem, en je ervaring als agressiecoach kun je toepassen op andere problemen. Zo ligt een baan als mediator voor de hand, en behoren loopbaancoach, talentontwikkelingscoach en burnout(preventie)coach, om maar een paar te noemen, tot de mogelijkheden.

Baankans Agressiecoach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Agressiecoach worden: Opleidingen tot Agressiecoach

Hoe word je een Agressiecoach? 

Voor agressiecoach bestaat geen specifieke opleiding in het mbo of hoger onderwijs. Wel worden er cursussen gegeven door verschillende instellingen waarmee men de theoretische en praktische kennis op kan doen die nodig zijn voor het vak van agressiecoach. Instellingen zullen echter de voorkeur geven aan sollicitanten die daarnaast een achtergrond of diploma hebben in een sociale wetenschap of het onderwijs.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Agressiecoach

Omgaan met agressie
Als agressiecoach leer je mensen omgaan met agressief gedrag zodat ze zich veiliger voelen. Altijd al de mediator willen zijn die ervoor zorgt dat een situatie niet uit de hand …
Basisopleiding veiligheidscoach | agressiecoach | ergocoach agressie
Tweedaagse basisopleiding tot veiligheidscoach gericht op bewustwording en het bereiken van veiligheid in organisaties Een veiligheidscoach heeft als doel dat iedereen in de organisatie zich bewust is en blijft van …
Meer opleidingen Agressiecoach

Weet je nog niet of je Agressiecoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Agressiecoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Agressiecoach

Met wie werkt een Agressiecoach samen? 

Een agressiecoach kan in verschillende instellingen werken, waar hij dus ook in aanraking komt met andere beroepen, maar het netwerk dat aan zijn beroep relateert zal vooral bestaan uit andere coaches, mediators, en mogelijk maatschappelijk werkers, waarmee hij soms zal samenwerken.


  • Mediator
  • Maatschappelijk werker
Agressiecoach


Organisaties waar een Agressiecoach werkzaam is

Waar werkt een Agressiecoach meestal? 

Ambulancepersoneel staat er bekend om soms te maken te krijgen met agressie, bijvoorbeeld met oud en nieuw en koninginnedag, dus een ziekenhuis is mogelijk een werkgever voor een agressiecoach. Voor overheidsinstellingen zoals het UWV geldt hetzelfde, maar ook binnen de kantoorwereld (verzekeringen en dergelijke) kunnen agressiecoaches gewenst zijn.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Agressiecoach

Waar kun je het beste werken als Agressiecoach? Hieronder vindt je de best door de Agressiecoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Agressiecoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Agressiecoach:

Welke competenties heeft een een Agressiecoach nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Agressiecoach

Wat voor persoonlijkheid heb je als Agressiecoach nodig? 

De bemiddelaar, ook wel vredestichter genoemd, streeft naar een harmonieuze omgeving, en wil conflicten graag vermijden. Hier moet een agressiecoach sowieso aan voldoen, omdat het de kern van zijn beroep is. Karaktertrekken van de romanticus zullen hem echter ook van pas komen, omdat hij vaak op zoek zal moeten naar creactieve oplossingen. Daarnaast moet de agressiecoach inzien wat de oorzaken zijn van de agressie waar hij mee te maken krijgt, en zal dit ook keer op keer moeten onderzoeken. Dit is vooral weggelegd voor het persoonstype waarnemer.

Bekijk de persoonstypen voor Agressiecoach


Bemiddelaar


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Agressiecoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Agressiecoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Agressiecoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Agressiecoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agressiecoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agressiecoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agressiecoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Agressiecoach iets voor je?

Zou je graag Agressiecoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agressiecoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Agressiecoach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar