Androloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Androloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep androloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je androloog wordt.

Wat is een Androloog?

De Androloog houdt zich bezig met de andrologie. Andrologie is het geneeskundig specialisme dat zich richt op de ziekten en aandoeningen die specifiek bij mannen voorkomen. Hiermee is het de tegenhanger van gynaecologie dat zich richt op de ziekten van vrouwen. Het woord andrologie is afgeleid van het Griekse anèr, andros wat man betekent.

De Androloog houdt zich dus bezig met ziekten die specifiek bij mannen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vruchtbaarheidsproblemen en seksuologische problemen. Voor dit soort problemen kan de man doorverwezen worden naar de Androloog, In Nederland beschikken de grotere medische centra over een Androloog. Onder de taken van de Androloog vallen onder meer het houden van spreekuren, het onderzoeken en behandelen van klachten, het bezoeken van patiënten en het doen van chirurgische ingrepen.

Naast dat de andrologie als het ware de tegenhanger is van de gynaecologie, heeft de andrologie ook een zekere overlap met het vakgebied van de urologie. De urologie is een chirurgisch specialisme dat zich bezighoudt met de urinewegen van mannen en vrouwen en met de geslachtsorganen van de man. Als de Androloog besluit over te gaan tot een chirurgische ingreep, kan dus de hulp van een uroloog ingeschakeld worden.

Wil je werken als Androloog?

Werk je al als Androloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Androloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Androloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Androloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Uroloog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Androloog

Wat verdient een Androloog?

Er is weinig informatie te vinden over het salaris van de Androloog. Over het algemeen verdienen artsen in een ziekenhuis goed.

Salarisschaal Androloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Androloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Androloog

Wat is de toekomst van Androloog?

Andrologie is een specialisme wat niet in elk ziekenhuis aanwezig is. De vacatures voor de functie van Androloog zijn hierdoor ook niet in overvloed aanwezig. De Androloog moet geregeld cursussen en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Androloog worden: Opleidingen tot Androloog

Wil je androloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Androloog? 

Om Androloog te kunnen worden, moet eerste de WO opleiding Geneeskunde gevolgd worden. Deze opleiding duurt zes jaar. Hierna moet een specialisme gekozen worden en vaak moet dan nog verder geleerd worden voor de Androloog zich echt Androloog mag noemen. Ook als de Androloog de gehele opleiding heeft afgerond, moet de Androloog nog geregeld cursussen en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en bijzonderheden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Androloog

Meer opleidingen Androloog

Weet je nog niet of je Androloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Androloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Androloog

Met wie werkt een Androloog samen? 

De Androloog is de tegenhanger van de Gynaecoloog. Daarnaast is er overlap met het vakgebied van de Uroloog. Ook zal er contact zijn met andere artsen die een man kunnen doorverwijzen naar de Androloog. Het netwerk van de Androloog bevat hierdoor wel voornamelijk andere medische specialisten.


  • Uroloog
Androloog


Organisaties waar een Androloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Androloog meestal werkt.

Waar werkt een Androloog?

De Androloog is meestal werkzaam in een ziekenhuis. Dit kan een academisch ziekenhuis zijn. Ook kan de Androloog in een privékliniek werkzaam zijn, maar dit komt aanzienlijk minder voor. Ziekenhuizen vallen onder de non-profit organisaties, maar privéklinieken hebben wel een winstoogmerk en vallen daarmee onder de profit organisaties.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Androloog

Waar kun je het beste werken als Androloog? Hieronder vind je de best door de Androloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Androloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Androloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Androloog.

Welke competenties heeft een Androloog nodig?

Een Androloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Androloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Androloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Androloog nodig? 

De Androloog moet nauwkeurig te werk gaan en goed analytisch ingesteld zijn. De Androloog moet de klachten van de patiënt goed in kunnen schatten en voor de juiste behandeling kiezen (Waarnemer).

Ook moet de Androloog loyaal en betrouwbaar zijn. De Androloog krijgt te maken met vertrouwelijk informatie en moet hier professioneel mee om gaan (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Androloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Androloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Androloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Androloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Androloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Androloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Androloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Androloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Androloog iets voor je?

Zou je graag Androloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Androloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Androloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar