Gynaecoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gynaecoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gynaecoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gynaecoloog wordt.

 

Wat is een Gynaecoloog?

Een Gynaecoloog is een arts gespecialiseerd in vrouwenaandoeningen en -ziekten. Zo komt een Gynaecoloog patiënten tegen met menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid, incontinentieproblemen of chronische ziekten als kanker, maar helpt hij ook bij bevallingen (met complicaties). Een Gynaecoloog werkt voornamelijk met vrouwen tussen de 20 en 70 jaar, maar komt af en toe kinderen, bejaarden en mannen tegen.

Onder de taken van een Gynaecoloog vallen het houden van spreekuren, het doen van onderzoek (bijv. echo’s), het bezoeken van patiënten in het ziekhuis, het helpen bij bevallingen waarbij complicaties optreden en het uitvoeren van chirurgische ingrepen.Tijdens spreekuren bespreekt hij klachten van patiënten en onderzoekt deze. Eventueel worden daarna therapieën, behandelmethoden en/of medicatie besproken.

Een Gynaecoloog heeft net als alle andere artsen een functie waarin integriteit van groot belang is. Daarnaast moet hij kunnen presteren onder druk, aangezien hij met moeilijke situaties te maken krijgt en acute problemen.

Hij werkt (meestal) in een team van specialisten (internisten, urologen, verloskundigen) en verpleegkundigen en werkt vaak met patiënten die zijn doorverwezen door een huisarts of verloskundige. Een Gynaecoloog kan onregelmatige diensten hebben en moet vaak ook ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen beschikbaar zijn.

Wil je werken als Gynaecoloog?

Werk je al als Gynaecoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gynaecoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gynaecoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gynaecoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Verloskundige
 • Uroloog
 • Arts
 • Internisten
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gynaecoloog

Wat verdient een Gynaecoloog?

Een Gynaecoloog die in dienst is van een ziekenhuis werkzaam, verdient tussen de €5833 en €10833 per maand. Als je naast je gewone werk ook een management- of bestuursfuctie vervult, ligt je salaris hoger. Het salaris is afhankelijk van CAO schalen en AMS richtlijnen.

Het salaris van een zelfstandig Gynaecoloog ligt tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn 8% vakantietoesla en bereikbaarheidstoeslagen.

Salarisschaal Gynaecoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gynaecoloog

Er zijn geen vacatures Gynaecoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Gynaecoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Gynaecoloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gynaecoloog

Wat is de toekomst van Gynaecoloog?

Er zijn op het moment voldoende banen te vinden in de gynaecologie en naar verwachting zal het aantal posities in de toekomst nog groeien, doordat steeds meer Gynaecologen parttime gaan werken.

Doorgroeimogelijkheden zijnt het beginnen van eigen praktijk of, als je in loondienst werkt,  een functie met leidinggevende taken op je nemen, in bestuur of management. Daarnaast zou je hoogleraar aan een academisch ziekenhuis kunnen worden of je gaan richten op wetenschappelijk onderzoek.

Baankans Gynaecoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gynaecoloog worden: Opleidingen tot Gynaecoloog

Wil je gynaecoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Gynaecoloog? 

Oom Gynaecoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je als Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) op de afdeling Gynaecologie van een academisch ziekenhuis doorstuderen tot Gynaecoloog. Dit duurt nog eens zes jaar.

In totaal duurt de opleiding van de Gynaecoloog dus twaalf jaar.

Een Gynaecoloog moet een geldige BIG registratie hebben, wat recht geeft op een erkende en beschermde titel.

Een Gynaecoloog moet regelmatig na- en bijscholing(scursussen) volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de gynaecologie.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gynaecoloog

Doula
Een doula staat de moeder bij tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode na de bevalling. Daarom wordt een doula ook wel zwangerschaps- of bevallingscoach genoemd. Doordat onze Zwangere vrouwen …
Meer opleidingen Gynaecoloog

Weet je nog niet of je Gynaecoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gynaecoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Gynaecoloog

Met wie werkt een Gynaecoloog samen? 

Een Gynaecoloog werkt in een team van specialisten (internisten, urologen, verloskundigen) en verpleegkundigen en werkt vaak met patiënten die zijn doorverwezen door een huisarts of verloskundige. Hij werkt voornamelijk met vrouwen tussen de 20 en 70 jaar, maar komt af en toe kinderen, bejaarden en mannen tegen.


 • Verloskundige
 • Uroloog
 • Arts
 • Internisten
 • Patiënt
Gynaecoloog


Organisaties waar een Gynaecoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gynaecoloog meestal werkt.

Waar werkt een Gynaecoloog?

Een Gynaecoloog werkt in een (academisch) ziekenhuis, een kliniek of als zelfstandige. Gezondheidszorg is in het algemeen non-profit, maar de kans bestaat dat de Gynaecoloog bij een privé-kliniek met winstoogmerk terecht komt.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Gynaecoloog

Waar kun je het beste werken als Gynaecoloog? Hieronder vind je de best door de Gynaecoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gynaecoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gynaecoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gynaecoloog.

Welke competenties heeft een Gynaecoloog nodig?

Een Gynaecoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gynaecoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gynaecoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gynaecoloog nodig? 

Een Gynaecoloog moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat hij vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van zijn cliënten (Loyalist)

Ook is hij analytisch en inzichtelijk zijn en werkt hij nauwkeurig (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Gynaecoloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Gynaecoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gynaecoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gynaecoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gynaecoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gynaecoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gynaecoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gynaecoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gynaecoloog iets voor je?

Zou je graag Gynaecoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gynaecoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gynaecoloog

Annejet

ik vind het een heel cool en mooi beroep . ik ben 10 jaar en wil al vanaf mijn 6de gynaecoloog worden. ik heb een vraagje als je havo of hoger niveau hebt kun je danjullie werk doen Groetjes Annejet

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar