Gynaecoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gynaecoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gynaecoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gynaecoloog wordt.

 

Wat is een Gynaecoloog?

Een Gynaecoloog is een arts gespecialiseerd in vrouwenaandoeningen en -ziekten. Zo komt een Gynaecoloog patiënten tegen met menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid, incontinentieproblemen of chronische ziekten als kanker, maar helpt hij ook bij bevallingen (met complicaties). Een Gynaecoloog werkt voornamelijk met vrouwen tussen de 20 en 70 jaar, maar komt af en toe kinderen, bejaarden en mannen tegen.

Onder de taken van een Gynaecoloog vallen het houden van spreekuren, het doen van onderzoek (bijv. echo’s), het bezoeken van patiënten in het ziekhuis, het helpen bij bevallingen waarbij complicaties optreden en het uitvoeren van chirurgische ingrepen.Tijdens spreekuren bespreekt hij klachten van patiënten en onderzoekt deze. Eventueel worden daarna therapieën, behandelmethoden en/of medicatie besproken.

Een Gynaecoloog heeft net als alle andere artsen een functie waarin integriteit van groot belang is. Daarnaast moet hij kunnen presteren onder druk, aangezien hij met moeilijke situaties te maken krijgt en acute problemen.

Hij werkt (meestal) in een team van specialisten (internisten, urologen, verloskundigen) en verpleegkundigen en werkt vaak met patiënten die zijn doorverwezen door een huisarts of verloskundige. Een Gynaecoloog kan onregelmatige diensten hebben en moet vaak ook ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen beschikbaar zijn.

Past het beroep Gynaecoloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Gynaecoloog?

Werk je al als Gynaecoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gynaecoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gynaecoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gynaecoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Verloskundige
 • Uroloog
 • Arts
 • Internisten
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gynaecoloog

Wat verdient een Gynaecoloog?

Een Gynaecoloog die in dienst is van een ziekenhuis werkzaam, verdient tussen de €5833 en €10833 per maand. Als je naast je gewone werk ook een management- of bestuursfuctie vervult, ligt je salaris hoger. Het salaris is afhankelijk van CAO schalen en AMS richtlijnen.

Het salaris van een zelfstandig Gynaecoloog ligt tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn 8% vakantietoesla en bereikbaarheidstoeslagen.

Salarisschaal Gynaecoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Gynaecoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Gynaecoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gynaecoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gynaecoloog vacatures

Vacature Gynaecoloog Fellow Perinatologie
AMC
Intro Per direct hebben wij een plek voor een fellow perinatologie gedurende een periode van twee jaar. Wat ga je doen? Je gaat je als fellow verder specialiseren in de …
Vacature Arts-Assistent in opleiding tot Gynaecoloog
Maastricht UMC
Vacature Gepubliceerd op9 november 2021Solliciteer tot29 november 2021AfdelingObstetrie & GynaecologieBeroepsgroepMedischVacaturenummerv21.0387 Ja, ik wil deze baan! Wat ga je doen? Het cluster zet zich in om jou een veilige en diverse …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gynaecoloog

Wat zijn de baankansen voor een Gynaecoloog?

Er zijn op het moment voldoende banen te vinden in de gynaecologie en naar verwachting zal het aantal posities in de toekomst nog groeien, doordat steeds meer Gynaecologen parttime gaan werken.

Doorgroeimogelijkheden zijnt het beginnen van eigen praktijk of, als je in loondienst werkt,  een functie met leidinggevende taken op je nemen, in bestuur of management. Daarnaast zou je hoogleraar aan een academisch ziekenhuis kunnen worden of je gaan richten op wetenschappelijk onderzoek.

De actuele kans op werk voor een Gynaecoloog

Het beroep Gynaecoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Gynaecoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Gynaecoloog worden: Opleidingen tot Gynaecoloog

Wil je Gynaecoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Gynaecoloog.

Hoe word je een Gynaecoloog? 

Oom Gynaecoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je als Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) op de afdeling Gynaecologie van een academisch ziekenhuis doorstuderen tot Gynaecoloog. Dit duurt nog eens zes jaar.

In totaal duurt de opleiding van de Gynaecoloog dus twaalf jaar.

Een Gynaecoloog moet een geldige BIG registratie hebben, wat recht geeft op een erkende en beschermde titel.

Een Gynaecoloog moet regelmatig na- en bijscholing(scursussen) volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de gynaecologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gynaecoloog

Er zijn geen opleidingen Gynaecoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gynaecoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Gynaecoloog

Als je je wilt omscholen tot Gynaecoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Gynaecoloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Gynaecoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Gynaecoloog

Vacature Arts-Assistent in opleiding tot Gynaecoloog
Maastricht UMC
Vacature Gepubliceerd op9 november 2021Solliciteer tot29 november 2021AfdelingObstetrie & GynaecologieBeroepsgroepMedischVacaturenummerv21.0387 Ja, ik wil deze baan! Wat ga je doen? Het cluster zet zich in om jou een veilige en diverse …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Gynaecoloog

Als je Gynaecoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gynaecoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gynaecoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gynaecoloog?

Competenties en Vaardigheden Gynaecoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Gynaecoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Gynaecoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gynaecoloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Gynaecoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gynaecoloog. Als Gynaecoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gynaecoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Gynaecoloog

Vakkennis voor een Gynaecoloog

Het is voor een Gynaecoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Gynaecoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Gynaecoloog


Werkervaring Gynaecoloog

Het is voor een startend Gynaecoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gynaecoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Chirurg, Verloskundige, Internist .

Iets anders leren?

Is Gynaecoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Gynaecoloog

Je kunt als Gynaecoloog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Gynaecoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Gynaecoloog

Mogelijke specialisaties voor een Gynaecoloog

arts-assistent orthopedie arts in opleiding tot specialist (aios) orthopedie arts niet in opleiding tot specialist (anios) orthopedie arts-assistent plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) plastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) nucleaire geneeskunde arts-assistent nucleaire geneeskunde
arts in opleiding tot specialist (aios) nucleaire geneeskunde arts-assistent radiologie arts in opleiding tot specialist (aios) radiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiologie röntgenoloog radiotherapeut-oncoloog arts-assistent radiotherapie arts in opleiding tot specialist (aios) radiotherapie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiotherapie arts-assistent longziekten en tuberculose arts in opleiding tot specialist (aios) longziekten en tuberculose arts niet in opleiding tot specialist (anios) longziekten en tuberculose arts-assistent anesthesiologie arts-assistent kindergeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) kindergeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) kindergeneeskunde arts-assistent klinische geriatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische geriatrie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische geriatrie fertiliteitsarts gynaecoloog-perinatoloog perinatoloog arts-assistent verloskunde en gynaecologie arts in opleiding tot specialist (aios) verloskunde en gynaecologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) verloskunde en gynaecologie medisch specialist allergologie arts-assistent internist-allergoloog arts in opleiding tot specialist (aios) allergologie internist-geriater internist-hematoloog internist-immunoloog internist-endocrinoloog medisch specialist infectieziekten arts-assistent inwendige geneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) inwendige geneeskunde internist-intensivist internist-gastro-enteroloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) inwendige geneeskunde aidsbehandelaar aidsinternist internist-oncoloog internist-infectioloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) allergologie arts klierziekten allergist allergoloog nefroloog internist-allergoloog arts-assistent medische microbiologie arts in opleiding tot specialist (aios) medische microbiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) medische microbiologie Onderzoeker medische microbiologie arts-assistent keel-, neus- en oorheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) keel-, neus- en oorheelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) keel-, neus- en oorheelkunde otoloog oorarts spoedeisende hulparts (seh) arts-assistent spoedeisende eerste hulp (seh) spoedeisende eerste hulparts (seh) ziekenhuisarts spoedeisende hulp (seh) arts in opleiding tot specialist (aios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts niet in opleiding tot specialist (anios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts-assistent reumatologie arts in opleiding tot specialist (aios) reumatologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) reumatologie arts-assistent neurochirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) neurochirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurochirurgie arts-assistent revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) revalidatiegeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) dermatologie en venerologie arts-assistent dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurologie arts-assistent neurologie arts in opleiding tot specialist (aios) neurologie neuropsychiater zenuwarts neuroloog-psychiater neuropatholoog arts niet in opleiding tot specialist (anios) voor verstandelijk gehandicapten arts-assistent voor verstandelijk gehandicapten arts in opleiding tot specialist (aios) voor verstandelijk gehandicapten sociaal-geneeskundige in opleiding (sgio) sportgeneeskunde sociaal-geneeskundige sportgeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) urologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) urologie arts-assistent urologie arts-assistent cardiologie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiologie arts-assistent oogheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) oogheelkunde oogarts ocuplastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oogheelkunde oogarts refractiechirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiothoracale chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiothoracale chirurgie arts-assistent cardiothoracale chirurgie Arts Assistent Thoraxchirurgie arts-assistent heelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) heelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) heelkunde traumachirurg oncologisch chirurg oncologisch internist arts-assistent oncologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oncologie arts in opleiding tot specialist (aios) verslavingsarts arts niet in opleiding tot specialist (anios) verslavingsarts verpleeghuisarts in opleiding (vaio) verpleeghuisarts arts-assistent ouderengeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) ouderengeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderengeneeskunde arts-assistent intensive care arts in opleiding tot specialist (aios) intensive care arts niet in opleiding tot specialist (anios) intensive care ic-fellow arts-assistent gastro-enterologie arts in opleiding tot specialist (aios) gastro-enterologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) gastro-enterologie
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Gynaecoloog

Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde specialist assistent in opleiding (aio) geneeskunde specialist onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde specialist assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde specialist embryoloog (onderzoeken/publiceren) geneticus (onderzoeken/publiceren) histoloog (onderzoeken/publiceren) weefseldeskundige (onderzoeken/publiceren) patholoog (onderzoeken/publiceren) seroloog (onderzoeken/publiceren)
anesthesioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogmeetkunde wetenschappelijk onderzoeker optometrie wetenschappelijk onderzoeker orthoptica wetenschappelijk onderzoeker osteopathie wetenschappelijk onderzoeker plastische chirurgie wetenschappelijk onderzoeker psychiatrie wetenschappelijk onderzoeker radiologie wetenschappelijk onderzoeker radiotherapie wetenschappelijk onderzoeker reumatologie cardioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker cardio-vasculaire chirurgie wetenschappelijk onderzoeker chirurgie wetenschappelijk onderzoeker dentomaxilliaire orthopedie dermatoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker gerontologie, geriatrie wetenschappelijk onderzoeker gynaecologie, verloskunde, obstetrie wetenschappelijk onderzoeker huidziekten wetenschappelijk onderzoeker inwendige geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker kaakchirurgie wetenschappelijk onderzoeker keel-, neus- en oorheelkunde wetenschappelijk onderzoeker kinderpsychiatrie wetenschappelijk onderzoeker kindergeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker mondziekten wetenschappelijk onderzoeker neurochirurgie wetenschappelijk onderzoeker neurofysiologie neuroloog (onderzoeken/publiceren) oncoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogheelkunde wetenschappelijk onderzoeker orthopedie uroloog (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde specialist Klinisch embryoloog Klinisch patholoog Onderzoeker Klinische Genetica Onderzoeker Endocrinologie Onderzoeker Hematologie Onderzoeker Bacteriologie Onderzoeker Parasitologie Onderzoeker Mycologie Onderzoeker Serologie Forensisch patholoog gerechtelijk patholoog Explantatiemedewerker Seksuoloog Psychiater psychiater consultatieve dienst psychiater ouderen arts-assistent kinder- en jeugd psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) kinder- en jeugdpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) kinder- en jeugd psychiatrie arts-assistent psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) psychiatrie arts-assistent transmurale psychatrie arts in opleiding tot specialist (aios) transmurale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) transmurale psychiatrie arts-assistent sociale psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) sociale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) sociale psychiatrie arts-assistent ouderenpsychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) ouderenpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderenpsychiatrie arts-assistent consultatieve psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) consultatieve psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) consultatieve psychiatrie psychiater ambulante zorg volwassenen jeugdpsychiater kinderpsychiater psychiater jeugdzorg kinder- en jeugdpsychiater psychiater volwassenen en ouderen psychiater sociale psychiatrie Arts Assistent Psychiatrie Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde endocrinoloog (onderzoeken/publiceren) fysioloog (onderzoeken/publiceren) klinisch chemicus (onderzoeken/publiceren) klinisch fysicus (onderzoeken/publiceren) medisch specialist klinische genetica (onderzoeken/publiceren) viroloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker anatomie wetenschappelijk onderzoeker arbeidsgeneeskunde, bedrijfsgeneeskunde audioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker audiometrie epidemioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker fysiologie wetenschappelijk onderzoeker geslachtsziekten wetenschappelijk onderzoeker hart- en vaatziekten hematoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker immuniteitsleer wetenschappelijk onderzoeker logopedie wetenschappelijk onderzoeker longziekten wetenschappelijk onderzoeker maatschappelijke gezondheidszorg wetenschappelijk onderzoeker medische erfelijkheidsleer wetenschappelijk onderzoeker nierziekten wetenschappelijk onderzoeker nucleaire geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker parasitaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker protozoaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker röntgendiagnostiek wetenschappelijk onderzoeker sociale verzekeringsgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker sportgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker tropische geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verkeersgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verpleegkunde wetenschappelijk onderzoeker ziektekunde arbeidsfysioloog (onderzoeken/publiceren) ontleedkundige geneeskunde (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Gynaecoloog

Het beroep Gynaecoloog valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Gynaecoloog

Met wie werkt een Gynaecoloog samen? 

Een Gynaecoloog werkt in een team van specialisten (internisten, urologen, verloskundigen) en verpleegkundigen en werkt vaak met patiënten die zijn doorverwezen door een huisarts of verloskundige. Hij werkt voornamelijk met vrouwen tussen de 20 en 70 jaar, maar komt af en toe kinderen, bejaarden en mannen tegen.


 • Verloskundige
 • Uroloog
 • Arts
 • Internisten
 • Patiënt
Gynaecoloog


Organisaties waar een Gynaecoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gynaecoloog meestal werkt.

Waar werkt een Gynaecoloog?

Een Gynaecoloog werkt in een (academisch) ziekenhuis, een kliniek of als zelfstandige. Gezondheidszorg is in het algemeen non-profit, maar de kans bestaat dat de Gynaecoloog bij een privé-kliniek met winstoogmerk terecht komt.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Gynaecoloog

Waar kun je het beste werken als Gynaecoloog? Hieronder vind je de best door de Gynaecoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gynaecoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gynaecoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gynaecoloog.

Welke competenties heeft een Gynaecoloog nodig?

Een Gynaecoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gynaecoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gynaecoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gynaecoloog nodig? 

Een Gynaecoloog moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat hij vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van zijn cliënten (Loyalist)

Ook is hij analytisch en inzichtelijk zijn en werkt hij nauwkeurig (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Gynaecoloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Gynaecoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gynaecoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gynaecoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gynaecoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gynaecoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gynaecoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gynaecoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gynaecoloog iets voor je?

Zou je graag Gynaecoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gynaecoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gynaecoloog

Annejet

ik vind het een heel cool en mooi beroep . ik ben 10 jaar en wil al vanaf mijn 6de gynaecoloog worden. ik heb een vraagje als je havo of hoger niveau hebt kun je danjullie werk doen Groetjes Annejet

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar