Animator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Animator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep animator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je animator wordt.

Wat is een Animator?

De Animator houdt zich bezig met het entertainen van gasten, vaak met name kinderen. De Animator stelt een animatieprogramma op en begeleid diverse activiteiten. Deze activiteiten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan sport en spel, maar ook aan knutselactiviteiten en entertainment. Zo houd de Animator zich overdag bezig met een volleybaltoernooi en organiseert ’s avonds een spannend bosspel in het donker.

De Animator houdt zich zowel bezig met het bedenken en organiseren van de activiteiten als met de daadwerkelijke uitvoering ervan. Van de Animator wordt verwacht dat deze, samen met de rest van het animatieteam, een uitdagend en creatief animatieprogramma opzet en alle activiteiten met veel enthousiasme begeleid. De Animator is veelal werkzaam op campings en vakantieparken en biedt de gasten vermaak tijdens hun vakantie.

Omdat de Animator meestal op een camping of vakantiepark werkt, is het werk van de Animator sterk seizoensgebonden. Het werk vindt voornamelijk tijdens de zomermaanden plaats als de meeste mensen op vakantie gaan. Daarnaast zal er in het voor- en najaar soms ook een animatieprogramma opgesteld worden tijdens de schoolvakanties. Ook veel campings en vakantieparken in het buitenland zijn op zoek naar Animatoren en dit biedt een mooie kans om tijdens de zomer in een ander land te kunnen werken.

Wil je werken als Animator?

Werk je al als Animator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Animator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Animator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Animator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €500 tot €1000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Animator

Wat verdient een Animator?

Het salaris van een Animator is niet hoog en vaak wordt dit ook als bijbaan gedaan. Het salaris is sterk afhankelijk van het land en het bedrijf. De Animator krijgt daarnaast vaak onderdak en eten aangeboden.

Salarisschaal Animator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Animator

Op zoek naar een nieuwe baan als Animator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Animator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Animator vacatures

Stage: Animatiemedewerker
JongLeren.es
Voor een hotel in Torremolinos zijn we op zoek naar een student die graag met kinderen werkt.Niet alleen de opvang van kinderen maar ook het organiseren van activiteiten organiseren behoort tot je verantwoordelijkheden. 
Stage: Grafisch vormgever / Animator
AXipoint.com
Stagiair: Grafisch vormgever / Animator Axipoint is een groeiend marketing bedrijf. We zijn begonnen als offline marketing experts en zijn nu ook online te vinden. Wij willen offline en online …
Stage: Online Grafisch Vormgever/ Animator
AXipoint.com
Stagiair: Enthousiaste Grafisch vormgever / Animator Axipoint is een snel groeiend marketing bedrijf. We zijn begonnen als offline marketing experts en zijn nu ook online te vinden. Wij willen offline …
ALLROUND ANIMATORS, Cyprus of Griekenland
Samac Eurojobs B.V.
Voor een groot Internationaal Entertainment Agency, zijn wij voor zomerseizoen  op zoek naar:ALLROUND ANIMATOR(S) op Cyprus of GriekenlandOrganiseren van diverse activiteiten voor hotelgasten (sporten/ spelletjes)Organiseren van de kidsclubSamen …
Stage: Enthousiaste Grafisch vormgever / Animator
AXipoint.com
Stagiair: Grafisch vormgever / Animator m/vAxipoint is een groeiend marketing bedrijf. We zijn begonnen als offline marketing experts en zijn nu ook online te vinden. Wij willen offline en online …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Animator

Wat is de toekomst van Animator?

Tijdens de zomermaanden is er veel vraag naar enthousiaste Animatoren. Omdat het werkt wel seizoensgebonden is, wordt het vaak aangeboden in de vorm van een bijbaan. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak niet. Soms kan een Animator wel het volgende seizoen bij hetzelfde animatieteam aan de slag en kan dan meer taken en/of verantwoordelijkheden krijgen.

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Animator worden: Opleidingen tot Animator

Wil je animator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Animator? 

Er zijn geen specifieke opleidingen om Animator te worden. Iedereen die over veel enthousiasme en creativiteit beschikt, kan aan de slag als Animator. Vaak wordt er door de camping of het vakantiepark aan het begin van het seizoen een introductieweekend voor de Animatoren georganiseerd. Hier kan de Animator alvast kennismaken met de rest van de Animatoren en wordt de Animator voorbereid op het werk.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Animator

Adobe Character Animator cursus
Cursus Adobe Character Animator Tijdens de cursus leert u zelf 2D karakters animeren. Voeg gezichtsuitdrukkingen en bewegingen toe aan zelfgemaakte digitale personages en afbeeldingen. Breng uw karakter tot leven door …
Adobe Character Animator cursus maatwerk
Cursus Adobe Character Animator Leer tijdens de curus Adobe Character Animator zelf 2D karakters animeren. Zo kan je gezichtsuitdrukkingen en bewegingen toevoegen aan zelfgemaakte digitale personages. Hiernaast is het mogelijk …
Adobe Illustrator Basis
Klassikale cursus Adobe Illustrator CS6 / CC2017 De cursus Adobe Illustrator Basis de ideale start voor bijvoorbeeld de grafisch vormgever, illustrator, animator of marketeer die gedegen basiskennis wil opdoen van Adobe …
Effectief Presenteren: Analoge Sketchnote Animatie
Ga op ontdekkingsreis naar je eigen maakkracht en leer in één dag hoe je een analoge animatie maakt. Je werkt gezamenlijk aan een storyboard, de voice-over en ondersteunt deze met …
Effectief Presenteren: Analoge Sketchnote Animatie
Ga op ontdekkingsreis naar je eigen maakkracht en leer in één dag hoe je een analoge animatie maakt. Je werkt gezamenlijk aan een storyboard, de voice-over en ondersteunt deze met …
Meer opleidingen Animator

Weet je nog niet of je Animator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Animator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Animator

Met wie werkt een Animator samen? 

De Animator werkt in een animatieteam en werkt daarom nauw samen met andere Animatoren. Samen moet het animatieprogramma worden bedacht en uitgevoerd. Daarnaast is er veel contact met de gasten. Het animatieprogramma is onderdeel van een camping of vakantiepark en er is dus ook contact met anderen die op de camping of in het vakantiepark werkzaam zijn.


Animator


Organisaties waar een Animator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Animator meestal werkt.

Waar werkt een Animator?

De Animator werkt meestal op campings en vakantieparken. Hier wordt voor de gasten een animatieprogramma aangeboden zodat zij leuke dingen kunnen ondernemen tijdens hun vakantie. Dit wordt door campings en vakantieparken in binnen- en buitenland aangeboden. De Animator kan dus ook een zomer in het buitenland werken.


Best beoordeelde werkgevers Animator

Waar kun je het beste werken als Animator? Hieronder vind je de best door de Animator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Animator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Animator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Animator.

Welke competenties heeft een Animator nodig?

Een Animator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Animator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Animator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Animator nodig? 

De belangrijkste eigenschappen van een Animator zijn enthousiasme en creativiteit. De gasten moeten vermaakt worden en verwachten leuke en uitdagende activiteiten. Het bedenken van nieuwe activiteiten vraagt creativiteit van de Animator. Soms zullen activiteiten ook op het laatste moment aangepast moeten worden, dit vraagt flexibiliteit van de Animator.

Om de gasten met enthousiasme mee te laten doen met de activiteiten, moet de Animator zelf enthousiast zijn en zo de gasten kunnen enthousiasmeren. Omdat de Animator altijd werkt binnen een animatieteam, is het kunnen samenwerken ook een belangrijke eigenschap van een Animator. Daarnaast moet er natuurlijk ook goed met de gasten omgegaan kunnen worden, de Animator moet beschikken over goede mensenkennis.

Bekijk de persoonstypen voor AnimatorInterview met een Animator

Denise Kramer is animator.

Ben je benieuwd wat een animator allemaal doet op een dag? Denise Kramer vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Animator

Beoordeling van het beroep Animator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Animator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Animator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Animator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Animator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Animator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Animator iets voor je?

Zou je graag Animator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Animator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Animator

A.

Er zijn hier 2 soorten "animator" door elkaar gehaald. De animator die kinderen vermaakt en de animator die kunstenaar is en tekeningen laat bewegen.

Animator

Prima omschrijving.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar