Applicatieontwikkelaar Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Applicatieontwikkelaar worden: Opleidingen tot Applicatieontwikkelaar

Wil je Applicatieontwikkelaar worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Applicatieontwikkelaar, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Applicatieontwikkelaar.

Hoe word je een Applicatieontwikkelaar? 

Een Applicatieontwikkelaar heeft meestal een MBO opleiding op niveau 4 in IT gevolgd, of op HBO niveau in de IT/ Engineering een diploma gehaald.

De 5 best beoordeelde opleidingen Applicatieontwikkelaar

bijgewerkt op 27-09-2021

Administering Relational Databases on Microsoft Azure (DP-300) - Dag
Je bent dataprofessional, data-architect of applicatieontwikkelaar die graag meer wilt weten over het beheren van gegevens, databases en dataplatformtechnologieën in Microsoft Azure. Je wilt begrij... Wil je een SQL-server database …
Administering Relational Databases on Microsoft Azure (DP-300) - Dag
C# Object Programming - Dag
Je wilt je verder ontwikkelen als applicatieontwikkelaar door het objectgeoriënteerd ontwikkelen van applicaties. In deze zeer praktijkgerichte training die perfect aansluit bij de training Visual C# Fundamentals leer je de …
C# Object Programming - Dag
Administering Relational Databases on Microsoft Azure (DP-300) - Virtual Classroom
Je bent dataprofessional, data-architect of applicatieontwikkelaar die graag meer wilt weten over het beheren van gegevens, databases en dataplatformtechnologieën in Microsoft Azure. Je wilt begrij... In de Virtual Classroom wordt …
Administering Relational Databases on Microsoft Azure (DP-300) - Virtual Classroom
C# Object Programming - Virtual Classroom
Je wilt je verder ontwikkelen als applicatieontwikkelaar door het objectgeoriënteerd ontwikkelen van applicaties. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. …
C# Object Programming - Virtual Classroom
Programmeren in C#
C# of 'C Sharp' is een van de populairste programmeertalen gebruikt voor allerlei applicaties. Start direct je training! C# wordt in het Engels ook vaak uitgeschreven als ‘C Sharp’ en …
Programmeren in C#

Is het verstandig om Applicatieontwikkelaar te worden?

Voordat je aan een opleiding Applicatieontwikkelaar begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Applicatieontwikkelaar worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Applicatieontwikkelaar?

Er komen steeds weer nieuwe applicaties op de markt, en bestaande applicaties moeten constant ge-update worden. Hierdoor zijn er voldoende mogelijkheden voor een Applicatieontwikkelaar om aan werk te komen. Voor doorgroeimogelijkheden heeft men vaak wel een HBO diploma nodig. Dan kan men ingenieur worden.

De actuele kans op werk voor een Applicatieontwikkelaar

Het beroep Applicatieontwikkelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Softwareontwikkelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Softwareontwikkelaars is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

62

Baankans Applicatieontwikkelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Applicatieontwikkelaar

Als je je wilt omscholen tot Applicatieontwikkelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Applicatieontwikkelaar door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Applicatieontwikkelaar zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Applicatieontwikkelaar

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Applicatieontwikkelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Applicatieontwikkelaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Applicatieontwikkelaar

Als je Applicatieontwikkelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Applicatieontwikkelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Applicatieontwikkelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Applicatieontwikkelaar?

Competenties en Vaardigheden Applicatieontwikkelaar

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Applicatieontwikkelaar nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Applicatieontwikkelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Applicatieontwikkelaar

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Applicatieontwikkelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Applicatieontwikkelaar. Als Applicatieontwikkelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Applicatieontwikkelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Applicatieontwikkelaar

Vakkennis voor een Applicatieontwikkelaar

Het is voor een Applicatieontwikkelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Applicatieontwikkelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Applicatieontwikkelaar

Programmeren in C#
C# of 'C Sharp' is een van de populairste programmeertalen gebruikt voor allerlei applicaties. Start direct je training! C# wordt in het Engels ook vaak uitgeschreven als ‘C Sharp’ en …
Programmeren in C#

Werkervaring Applicatieontwikkelaar

Het is voor een startend Applicatieontwikkelaar die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Applicatieontwikkelaar is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Applicatieontwikkelaar, maar iets anders?

Is een opleiding Applicatieontwikkelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Applicatieontwikkelaar te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Applicatieontwikkelaar te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Applicatieontwikkelaar te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Applicatieontwikkelaar te worden?

Zou je graag Applicatieontwikkelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Applicatieontwikkelaar voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar