Arbeidsanalist Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Arbeidsanalist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Arbeidsanalist, zoals: "Wat doet een Arbeidsanalist?", of "Wat verdient een Arbeidsanalist? of "Hoe word je een Arbeidsanalist?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Arbeidsanalist nodig heeft.Wat is een Arbeidsanalist?

Als arbeidsanalist onderzoek je bij verschillende bedrijven hoeveel tijd de verschillende onderdelen van productieprocessen kosten. Je adviseert bedrijven over het verbeteren van onder andere hun werkmethoden, de volgorde waarin producten worden gemaakt en het inzetten van werknemers. Je adviseert bedrijven hierover zodat de productieprocessen van deze bedrijven voortaan efficiënter verlopen. Werkzaamheden die een arbeidsanalist uitvoert zijn bijvoorbeeld het adviseren over nieuwe productielijnen en het klokken en registeren van tijden en handeling van wernemers.

 

Past het beroep Arbeidsanalist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Arbeidsanalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Arbeidsanalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arbeidsanalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Arbeidsanalist vacatures

Vacature Arbeidsanalist
Bewel
Zorg je graag voor de nodige orde en structuur in het werk van jezelf en van anderen? Ben je een kei in projecten opstarten en processen zo efficiënt mogelijk uitrollen? …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arbeidsanalist

Wat verdient een Arbeidsanalist?

Als beginnend arbeidsanalist verdien je ongeveer 2000 euro bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Ook je secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Arbeidsanalist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Arbeidsanalist

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Arbeidsanalist


Arbeidsanalist worden: Opleidingen tot Arbeidsanalist

Wil je Arbeidsanalist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arbeidsanalist.

Hoe word je een Arbeidsanalist? 

Voor het beroep van arbeidsanalist zijn meerdere opleidingen mogelijk. Een passende opleiding voor de functie van arbeidsanalist in de HBO-opleiding bedrijfskunde. Ook de WO-opleiding bedrijfskunde is een geschikte opleiding voor een arbeidsanalist in spe. Ook door het volgen van de WO-opleiding International Business Administration kun je een functie als arbeidsanalist vervullen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arbeidsanalist

Er zijn geen opleidingen Arbeidsanalist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arbeidsanalist in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Arbeidsanalist worden: Omscholen tot Arbeidsanalist

Als je je wilt omscholen tot Arbeidsanalist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Arbeidsanalist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Arbeidsanalist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Arbeidsanalist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Arbeidsanalist

Als je Arbeidsanalist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arbeidsanalist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arbeidsanalist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arbeidsanalist?


Competenties en Vaardigheden Arbeidsanalist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arbeidsanalist.

Welke competenties heeft een Arbeidsanalist nodig?

Een Arbeidsanalist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Arbeidsanalist

 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Verbanden leggen
 • Punctueel
 • Creatief denken
 • Verbeeldingskracht
 • Luisteren
 • Analytisch vermogen
 • Controleren
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Arbeidsanalist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arbeidsanalist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arbeidsanalist nodig? 

Als arbeidsanalist moet je goed kunnen waarnemen. Je moet een goed inzicht hebben in de omgeving en goed alle belangrijke details in kaart kunnen brengen. Als je dit als arbeidsanalist niet kan, kan je een bedrijf nooit helpen om haar productieproces efficiënter te maken (Waarnemer).

Je moet als arbeidsanalist zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan. Je doel is om een bedrijf te helpen om haar productieproces te verbeteren en je moet hier energiek mee aan de slag gaan. Accuratesse is ook een belangrijke competentie voor een arbeidsanalist. Je moet als arbeidsanalist een succesvolle werker willen zijn (Succesvolle werker).

 

Bekijk de persoonstypen voor Arbeidsanalist


Eigenschappen Arbeidsanalist

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Arbeidsanalist

Wat zijn de baankansen voor een Arbeidsanalist?

Er zijn in Nederland relatief voldoende vacatures beschikbaar voor arbeidsanalisten. Je arbeidsperspectief als arbeidsanalist is dus goed.

Verder heb je als arbeidsanalist verschillende doorgroeimogelijkheden. Je doorgroeimogelijk zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Meestal groei je als arbeidsanalist na enige jaren door naar management- of directiefuncties binnen een organisatie, mits je dit werk aan kan.

De actuele kans op werk voor een Arbeidsanalist

Het beroep Arbeidsanalist is onderdeel van de beroepsfamilie Arbeids- en bewegingsanalisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Arbeids- en bewegingsanalisten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Arbeidsanalist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Arbeidsanalist

Je kunt als Arbeidsanalist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Arbeidsanalist is onderdeel van de beroepsfamilie Arbeids- en bewegingsanalisten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Arbeidsanalist

Verwante beroepen Arbeidsanalist


Organisaties waar een Arbeidsanalist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arbeidsanalist meestal werkt.

Waar werkt een Arbeidsanalist?

Als arbeidsanalist ben je werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Netwerk Arbeidsanalist

Met wie werkt een Arbeidsanalist samen? 

Als arbeidsanalist heb je voornamelijk contact met de bedrijf waarin je onderzoek doet voor de verbetering van het productieproces. Je legt verantwoording af aan de directie van een bedrijf en hebt contact met de werknemers van het bedrijf aangezien de werknemers vaak de sleutel zijn tot de verbetering van het productieproces. Je gaat met de werknemers in gesprek en probeert zo de knelpunten in kaart te brengen.


 • Klanten
Arbeidsanalist

Interview met een Arbeidsanalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Arbeidsanalist:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Arbeidsanalist verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Arbeidsanalist?

De beroepen die verwant zijn aan Arbeidsanalist zijn:
Arbeidsdeskundige
Salaris: €3213 tot €4377
Opleiding: HBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Arbeidsanalist in één oogopslag

Netwerk:

 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar