Arbeidshygiënist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arbeidshygiënist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arbeidshygiënist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arbeidshygiënist wordt.

Wat is een Arbeidshygiënist?

Als arbeidshygiënist draag je zorg voor de arbeidsomstandigheden binnen een organisatie. Je hebt als arbeidshygiënist kennis van belastende factoren in de werkomgeving van medewerkers die een schadelijke invloed kunnen hebben op de gezondheid van deze medewerkers. Men kan hierbij denken aan blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek. Als arbeidshygiënist adviseer je werkgevers en medewekers over hoe deze problemen het beste voorkomen worden. Wanneer de problemen reeds aanwezig zijn informeer je medewerkers en werkgevers over de aanpak en verhelping van deze problemen. Als arbeidshygiënist onderzoek je of werknemers onder gezonde omstandigheden werken en adviseer je over manieren waarop de werksituatie kan worden verbeterd, het voorkomen van gezondheidsschade staat centraal.

 

Wil je werken als Arbeidshygiënist?

Werk je al als Arbeidshygiënist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arbeidshygiënist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arbeidshygiënist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arbeidshygiënist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Werkgevers
  • Werknemers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arbeidshygiënist

Wat verdient een Arbeidshygiënist?

Als arbeidshygiënist verdien je ongeveer 2200 euro bruto per maand. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een arbeidshygiënist afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Het salaris van eeen arbeidshygiënist kan oplopen tot ongeveer 3500 euro per maand.

Salarisschaal Arbeidshygiënist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Arbeidshygiënist

Op zoek naar een nieuwe baan als Arbeidshygiënist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arbeidshygiënist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Arbeidshygiënist vacatures

Interim Safety Consultant - Arbeidshygienist
- Zorgdragen voor de inrichting en juiste werking van het organisatie brede risicomanagementproces rondom Chroom 6, - Zorgdragen voor een up- to date risicoregister van de organsiatie - Overzicht over …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arbeidshygiënist

Wat is de toekomst van Arbeidshygiënist?

Als arbeidshygiënist heb je een prima arbeidsmarktperspectief. Er zijn op dit moment genoeg vacatures beschikbaar in Nederland.

Verder heb je als arbeidshygiënist verschillende doorgroeimogelijkheden. Je doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Binnen een grote organisatie kun je bijvoorbeeld eerst doorgroeien naar manager van de afdeling waarop je als arbeidshygiënist werkzaam bent. Vervolgens kun je nog doorgroeien naar andere en hogere functies binnen een organisatie zoals een directiefunctie.

Baankans Arbeidshygiënist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arbeidshygiënist worden: Opleidingen tot Arbeidshygiënist

Wil je arbeidshygiënist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Arbeidshygiënist? 

Een passende opleiding die aansluit op de functie van arbeidshygiënist is de opleidng personeel en arbeids op HBO-niveau. Verder worden er ook verschillende soorten cursussen en soorten bijscholing gegeven op het gebied van arbeidshygiëne.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arbeidshygiënist

Kopopleiding A&O
Blijvende verandering op veiligheidsgebied realiseren Als Hoger Veiligheidskundige (HVK’er) of Arbeidshygiënist (AH’er) heb je de nodige vakinhoudelijke expertise in huis op het gebied van veiligheidsvoorzieningen. Maar hoe zorg je voor …
Middelbare Arbeidshygiëne
De arbeidshygiënist richt zich op risico’s die op langere termijn tot gezondheidsletsel of schade kunnen leiden. Hiermee is de arbeidshygiënist een belangrijke deskundige op het gebied van veilige en gezonde …
Arbeidshygiëne
Arbeidshygiëne is de discipline van het anticiperen, herkennen, evalueren en beheersen van gevaren voor de gezondheid in de werkomgeving met als doel de bescherming van de gezondheid en het welzijn …
Combinatie Middelbare Veiligheidskunde en Middelbare Arbeidshygiëne
Gediplomeerd Middelbare Veiligheidskundige én Middelbare Arbeidshygiënist in één traject worden? Dat kan met de gecombineerde MVK-MAH-opleiding.Theorie en praktijk zijn gecombineerd tot een boeiend programma en de handige opbouw laat je …
Specialisatie HVK
Heb je al het diploma Arbeidshygiëne en wil je je verder specialiseren binnen de veiligheidskunde? Schrijf je dan nu in voor de Specialisatie HVK, de verkorte opleiding Hogere Veiligheidskunde. Je …
Meer opleidingen Arbeidshygiënist

Weet je nog niet of je Arbeidshygiënist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arbeidshygiënist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Arbeidshygiënist

Met wie werkt een Arbeidshygiënist samen? 

Als arbeidshygiënist heb je voornamelijk contact met de werkgevers en werknemers van een organisatie. Je legt verantwoording af aan de werkgever over je bevindingen en geeft advies aan de werkgever hoe hij de situatie het beste kan verbeteren.

Verder heb je als arbeidshygiënist ook veel contact met de werknemers. Je moet als arbeidshygiënist weten wat er speelt binnen een organisatie en daar kom je het beste achter door veel in contact te zijn met de werknemers. Je bent er om een betere werkomgeving te creëren voor de werknemers.


  • Werkgevers
  • Werknemers
Arbeidshygiënist


Organisaties waar een Arbeidshygiënist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arbeidshygiënist meestal werkt.

Waar werkt een Arbeidshygiënist?

Als arbeidshygiënist kun je zowel werkzaam zijn in de profit als in de non-profit sector. Je kan onder andere werkzaam zijn bij gezondheidsadviesbureau's of zorginstellingen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arbeidshygiënist

Waar kun je het beste werken als Arbeidshygiënist? Hieronder vind je de best door de Arbeidshygiënist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arbeidshygiënist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arbeidshygiënist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arbeidshygiënist.

Welke competenties heeft een Arbeidshygiënist nodig?

Een Arbeidshygiënist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arbeidshygiënist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arbeidshygiënist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arbeidshygiënist nodig? 

Als arbeidshygiënist moet je perfectionistisch te werk gaan. Je moet oog hebben voor detail en moet snel kunnen ingrijpen in gevaarlijke situaties. De gezondheidstoestand van verschillende mensen is afhankelijk van jouw oordeel en je moet als arbeidshygiënist principeel en accuraat te werken gaan (Perfectionist).

Verder moet je als arbeidshygiënist beschikken over een goed oordeelsvermogen. Op basis van een goede waarneming moet je een oordeel kunnen vormen over de situatie. Je moet er als arbeidshygiënist voor zorgen dat de werkgevers en werknemers vervolgens op de situatie zullen anticiperen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor ArbeidshygiënistInterview met een Arbeidshygiënist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arbeidshygiënist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arbeidshygiënist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arbeidshygiënist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arbeidshygiënist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arbeidshygiënist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arbeidshygiënist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arbeidshygiënist iets voor je?

Zou je graag Arbeidshygiënist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arbeidshygiënist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arbeidshygiënist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar