Arbo Psycholoog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Arbo Psycholoog worden: Opleidingen tot Arbo Psycholoog

Wil je Arbo Psycholoog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Arbo Psycholoog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Arbo Psycholoog.

Hoe word je een Arbo Psycholoog? 

De arbo psycholoog kan via twee wegen de benoemde functie behalen. De eerste weg is via een WO opleiding Psychologie, waarna de specialisatie arbeids- en organisatiepsychologie gekozen word. Die zelfde specialisatie kan ook verder getrokken worden door een master A&O psychologie te kiezen. In totaal is de studieduur dan 4 jaar, 3 jaar bachelor en 1 jaar master. 

De andere weg die gekozen kan worden is via het HBO, de studie toegepaste psychologie. Deze 4 jaar durende opleiding is meer praktisch gericht maar zorgt ervoor dat je minder verantwoordelijkheden aan kan wanneer je in het werkveld komt. Na deze studie kan gekozen worden voor een master A&O via de universiteit, wat er voor zorgt dat je op het ongeveer vergelijkbare niveau komt van een universitair afgestudeerde.

De 1 best beoordeelde opleidingen Arbo Psycholoog

bijgewerkt op 07-01-2022

Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.
Rouw en de verwerking daarvan kosten het bedrijfsleven veel geld. Volgens recente onderzoeksresultaten ligt het aantal verzuimdagen in verband met verliesverwerking op meer dan 170 dagen. Hetzelfde onderzoek liet zien …
Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.

Is het verstandig om Arbo Psycholoog te worden?

Voordat je aan een opleiding Arbo Psycholoog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Arbo Psycholoog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Arbo Psycholoog?

Een arbo psycholoog is vaak een afgestudeerd A&O psycholoog, wat wil zeggen dat de kansen op de arbeidsmarkt ongeveer gelijk liggen aan de arbeidspsycholoog. Er is dus genoeg vraag naar deze psychologen. Het is wel zo dat er minder plaats is voor arbo psychologen aangezien dit een specifiekere markt is. 

De doorgroeimogelijkheden zijn er nagenoeg niet, aangezien een arbo psycholoog weinig doorgroeimogelijkheden heeft. Er zouden leidinggevende taken kunnen worden uitgedeeld, waardoor de arbo psycholoog meer verantwoordelijkheden heeft. 

De actuele kans op werk voor een Arbo Psycholoog

Het beroep Arbo Psycholoog is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Arbo Psycholoog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Arbo Psycholoog

Als je je wilt omscholen tot Arbo Psycholoog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Arbo Psycholoog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Arbo Psycholoog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Arbo Psycholoog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Arbo Psycholoog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Arbo Psycholoog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Arbo Psycholoog

Als je Arbo Psycholoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arbo Psycholoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arbo Psycholoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arbo Psycholoog?

Competenties en Vaardigheden Arbo Psycholoog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Arbo Psycholoog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Arbo Psycholoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arbo Psycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Arbo Psycholoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arbo Psycholoog. Als Arbo Psycholoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arbo Psycholoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Arbo Psycholoog

Vakkennis voor een Arbo Psycholoog

Het is voor een Arbo Psycholoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Arbo Psycholoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Arbo Psycholoog

Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.
Rouw en de verwerking daarvan kosten het bedrijfsleven veel geld. Volgens recente onderzoeksresultaten ligt het aantal verzuimdagen in verband met verliesverwerking op meer dan 170 dagen. Hetzelfde onderzoek liet zien …
Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.

Werkervaring Arbo Psycholoog

Het is voor een startend Arbo Psycholoog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arbo Psycholoog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Arbo Psycholoog, maar iets anders?

Is een opleiding Arbo Psycholoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Arbo Psycholoog

Als je Arbo Psycholoog wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Arbo Psycholoog


Weten hoe het is om als Arbo Psycholoog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Arbo Psycholoog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Arbo Psycholoog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Arbo Psycholoog te worden?

Zou je graag Arbo Psycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Arbo Psycholoog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar