Arbo Psycholoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arbo Psycholoog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arbo psycholoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arbo psycholoog wordt.

 

Wat is een Arbo Psycholoog?

De Arbo psycholoog lijkt in veel opzichten op een arbeidspsycholoog, alleen is deze werkzaam voor de ARBO en voert deze andere werkzaamheden uit. De arbo psycholoog doet onderzoek naar situaties op de werkvloer, hoe verbeter je de sfeer, hoe verhoog je de motivatie etc. Naast het beantwoorden van deze vraagstukken is de arbo psycholoog ook inzetbaar voor persoonlijke gevallen die doorverwezen worden door een werkgever. Bij bijvoorbeeld langdurig ziekteverlof (verzuim), of bij een bedrijfsongeval waardoor de werknemer voor een langere periode niet meer kan werken. 

Het onderzoek gebeurd vaak in opdracht door een werkgever of werkmaatschappij, maar kan ook gebeuren in opdracht van de overheid. De arbo psycholoog doet dan onderzoek naar bepaalde factoren binnen werkmaatschappijen en zal kijken hoe deze te verbeteren zijn. De individuele gevallen worden behandeld zoals een arbeidspsycholoog dat ook zou doen. Door middel van individuele gesprekken en behandeltechnieken zal de psycholoog de situatie waar de werknemer zich in bevindt proberen te verbeteren. Daar komt samenwerking en motivatie bij kijken om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. 

Het is van belang voor de arbo psycholoog om met een kritische blik naar werkmaatschappijen te kijken en goed in te schatten welke veranderingen welke gevolgen kunnen hebben. Er rust daarom veel verantwoordelijkheid op de schouders van de psycholoog.Wil je werken als Arbo Psycholoog?

Werk je al als Arbo Psycholoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arbo Psycholoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arbo Psycholoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arbo Psycholoog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Cliënt
 • Arbeidspsycholoog
 • Medewerkers Arbodienst
 • Werkgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2562 tot €4720

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arbo Psycholoog

Wat verdient een Arbo Psycholoog?

De arbo psycholoog verdient als starttarief ongeveer 2562 euro bruto per maand en kan oplopen tot 4720 euro bruto per maand. Dit is exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, welke onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen. Reiskostenvergoeding valt ook binnen deze arbeidsvoorwaarden. 

Salarisschaal Arbo Psycholoog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arbo Psycholoog

Er zijn geen vacatures Arbo Psycholoog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arbo Psycholoog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arbo Psycholoog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arbo Psycholoog

Wat is de toekomst van Arbo Psycholoog?

Een arbo psycholoog is vaak een afgestudeerd A&O psycholoog, wat wil zeggen dat de kansen op de arbeidsmarkt ongeveer gelijk liggen aan de arbeidspsycholoog. Er is dus genoeg vraag naar deze psychologen. Het is wel zo dat er minder plaats is voor arbo psychologen aangezien dit een specifiekere markt is. 

De doorgroeimogelijkheden zijn er nagenoeg niet, aangezien een arbo psycholoog weinig doorgroeimogelijkheden heeft. Er zouden leidinggevende taken kunnen worden uitgedeeld, waardoor de arbo psycholoog meer verantwoordelijkheden heeft. 

Baankans Arbo Psycholoog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Arbo Psycholoog worden: Opleidingen tot Arbo Psycholoog

Wil je Arbo Psycholoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arbo Psycholoog.

Hoe word je een Arbo Psycholoog? 

De arbo psycholoog kan via twee wegen de benoemde functie behalen. De eerste weg is via een WO opleiding Psychologie, waarna de specialisatie arbeids- en organisatiepsychologie gekozen word. Die zelfde specialisatie kan ook verder getrokken worden door een master A&O psychologie te kiezen. In totaal is de studieduur dan 4 jaar, 3 jaar bachelor en 1 jaar master. 

De andere weg die gekozen kan worden is via het HBO, de studie toegepaste psychologie. Deze 4 jaar durende opleiding is meer praktisch gericht maar zorgt ervoor dat je minder verantwoordelijkheden aan kan wanneer je in het werkveld komt. Na deze studie kan gekozen worden voor een master A&O via de universiteit, wat er voor zorgt dat je op het ongeveer vergelijkbare niveau komt van een universitair afgestudeerde.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Arbo Psycholoog

Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.
Rouw en de verwerking daarvan kosten het bedrijfsleven veel geld. Volgens recente onderzoeksresultaten ligt het aantal verzuimdagen in verband met verliesverwerking op meer dan 170 dagen. Hetzelfde onderzoek liet zien …
Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.

Omscholen of doorgroeien tot Arbo Psycholoog

Als je Arbo Psycholoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arbo Psycholoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arbo Psycholoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arbo Psycholoog?

Competenties en Vaardigheden Arbo Psycholoog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arbo Psycholoog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arbo Psycholoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arbo Psycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Arbo Psycholoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arbo Psycholoog. Als Arbo Psycholoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arbo Psycholoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Arbo Psycholoog

Vakkennis voor een Arbo Psycholoog

Het is voor een Arbo Psycholoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arbo Psycholoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arbo Psycholoog

Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.
Rouw en de verwerking daarvan kosten het bedrijfsleven veel geld. Volgens recente onderzoeksresultaten ligt het aantal verzuimdagen in verband met verliesverwerking op meer dan 170 dagen. Hetzelfde onderzoek liet zien …
Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer - Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.

Werkervaring Arbo Psycholoog

Het is voor een startend Arbo Psycholoog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arbo Psycholoog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Psycholoog, Klinisch Psycholoog .

Iets anders leren?

Is Arbo Psycholoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Arbo Psycholoog

Met wie werkt een Arbo Psycholoog samen? 

De arbo psycholoog heeft voornamelijk contact met andere werkmaatschappijen en de werkgevers daarvan. Er kan ook een individueel geval voorkomen, die doorgestuurd wordt vanuit een werkmaatschappij. Daarnaast heeft de arbo psycholoog contact met verschillende medewerkers van de arbodienst die de gevallen doorsturen en die de opdrachten uitdelen aan de specialisten. 


 • Cliënt
 • Arbeidspsycholoog
 • Medewerkers Arbodienst
 • Werkgevers
Arbo Psycholoog


Organisaties waar een Arbo Psycholoog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arbo Psycholoog meestal werkt.

Waar werkt een Arbo Psycholoog?

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arbo Psycholoog

Waar kun je het beste werken als Arbo Psycholoog? Hieronder vind je de best door de Arbo Psycholoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arbo Psycholoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arbo Psycholoog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arbo Psycholoog.

Welke competenties heeft een Arbo Psycholoog nodig?

Een Arbo Psycholoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arbo Psycholoog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arbo Psycholoog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arbo Psycholoog nodig? 

De arbo psycholoog moet een baas zijn omdat deze met een kritische blik moet kijken naar bepaalde werkmaatschappijen. Hij moet een gevoel voor gezag hebben en deze ook overbrengen op de cliënten om zijn ideeën en inzichten over te brengen. Het zal niet altijd even makkelijk gaan omdat verandering vaak een grote stap zetten betekend, vandaar het doorzettingsvermogen. (Baas)

De arbo psycholoog moet een perfectionist zijn omdat deze, zonder steken te laten vallen, concepten moet bedenken voor bedrijven waardoor deze beter functioneren. (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Arbo Psycholoog


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Arbo Psycholoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arbo Psycholoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arbo Psycholoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arbo Psycholoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arbo Psycholoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arbo Psycholoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arbo Psycholoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arbo Psycholoog iets voor je?

Zou je graag Arbo Psycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arbo Psycholoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arbo Psycholoog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar