Area Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Area Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep area manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je area manager wordt.

 

Wat is een Area Manager?

Een Area Manager is verantwoordelijk voor meerdere winkels in Nederland. De Area Manager heeft aandacht voor de winkels onder zijn bewind, maar heeft ook inzicht in het (overkoepelende) landelijke beleid. Als Area Manager ben je verantwoordelijk voor de klanttevredenheid, omzet en verkoop per personeelslid van de aan jou toegewezen winkels. Een Area Manager heeft goede kennis van de producten en diensten. Ook het trainen van het personeel, waaronder de Shopmanagers is een taak van de Area Manager.

De Area Manager is het aanspreekpunt van de verschillende Shopmanagers binnen zijn regio, maar ook van het management van de organisatie. De Area Manager is de verbinding tussen de organisatie als geheel en de verschillende losstaande winkels. Om de kwaliteit van de producten en diensten te bewaken en het doorvoeren van het beleid te waarborgen, brengt de Area Manager jaarlijks meerdere bezoeken aan de verschillende winkels onder zijn verantwoordelijkheid. Het behouden van de landelijke formule is een van de belangrijkste taken die een Area Manager heeft.

Naast de aandacht voor de winkels is het van belang dat de Area Manager een goede visie heeft voor de toekomst. Van de Area Manager wordt verwacht dat hij een bijdrage levert aan het beleid en de bedrijfsprocessen van de organisatie.Wil je werken als Area Manager?

Werk je al als Area Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Area Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Area Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Area Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Salesmanager
 • Shopmanager
 • Verkoopmedewerker
 • Manager
 • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Area Manager

Wat verdient een Area Manager?

Als starter verdient een Area Manager ongeveer €2500 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van ervaring. Dit salaris kan stijgen tot maximaal €5000 bruto per maand. Naast het salaris is het mogelijk voor een Area Manager om verschillende bonussen te verdienen. Ook de secundaire voorwaarden voor de Area Manager zijn prima. De Area Manager krijgt voldoende vakantiedagen en vaak een auto van de zaak.

Salarisschaal Area Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Area Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Area Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Area Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Area Manager vacatures

Vacature Commercieel Medewerker Binnendienst | doorgroei naar Area Manager, Eibergen
Krutzen Support
Voor de afdeling Sales zijn wij op zoek naar een International Account Professional die het een uitdaging vindt onze internationale accounts te ondersteunen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit: Actief en …
Vacature Rayonmanager - zorg (tijdelijk maanden)
Independent Recruiters
Voor een internationale FMCG organisatie in Zuid-Holland zoek ik een Rayonmanager. Deze sales functie is gebaseerd op "adviserend verkopen". Van nature gaat het je goed af relaties op te bouwen …
Vacature Rayonmanager - FMCG (tijdelijk maanden)
Independent Recruiters
Voor een internationale FMCG organisatie in Zuid-Holland zoek ik een Rayonmanager voor de regio Utrecht/Flevoland. Deze sales functie is gebaseerd op "adviserend verkopen". Van nature gaat het je goed af …
Vacature Rayonmanager Zuid-Nederland
Bolton Adhesives
"Ben jij een sterke proactieve business partner voor jouw klanten? Een die absoluut goed kan luisteren en graag kansen pakt en het eigen rayon naar een volgend niveau kan brengen?"
Vacature Accountmanager Houtbewerkingmachines | Werktuigbouw Mechatronica | Rayonmanager
WR.nl Solliciteren
Wij leveren machines en afzuiginstallaties.Ben jij een ervaren Rayonmanager?Heb jij affiniteit met techniek?Vaste baan: Rayonmanager Installatietechniek | MTS HTS | . - . | Rayonmanager Wij zijn onderdeel van een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Area Manager

Wat is de toekomst van Area Manager?

Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden voor de Area Manager. De Area Manager kan doorgroeien naar de functie Salesmanager of een functie op het hoofdkantoor. In de Telecomsector is het arbeidsperspectief van de Area Manager niet erg breed. Wel is er een mogelijkheid voor de Area Manager om door te stromen naar andere sectoren.

Baankans Area Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Area Manager worden: Opleidingen tot Area Manager

Wil je Area Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Area Manager.

Hoe word je een Area Manager? 

Voor de functie van Area Manager wordt een afgeronde HBO opleiding gevraagd. Het zijn over het algemeen commerciële opleidingen waarbij gedacht kan worden aan Bedrijfskunde of Management, Economie en Recht. Beide opleidingen duren vier jaar. Verder kan de Area Manger verschillende cursussen en bijscholingen volgen. Zo kan de Area Manager op de hoogte blijven op het gebied van bijvoorbeeld Marketing of Administratie.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Area Manager

InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (WBT) [1Z670G]
OVERVIEW This course is designed to prepare you to implement and understand the InfoSphere Reference Data Management solution and how the solution will work within your organization. You will install …
InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (WBT) [1Z670G]
InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (SPVC) [2Z670G]
OVERVIEW This course is designed to prepare students to implement and understand the InfoSphere Reference Data Management solution and how the solution will work within their organization. Students will install …
InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (SPVC) [2Z670G]
Treasury: Cash Management - Brussels
"Cash has always been the lifeblood of organisations and therefore it is critical for the finance team to understand the world of treasury management." During this one-day course, participants will …
Treasury: Cash Management - Brussels
Treasury: Cash Management - Brussels
"Cash has always been the lifeblood of organisations and therefore it is critical for the finance team to understand the world of treasury management." During this one-day course, participants will …
Treasury: Cash Management - Brussels
Essentials of Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Essentials of Management

Omscholen of doorgroeien tot Area Manager

Als je Area Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Area Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Area Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Area Manager?

Competenties en Vaardigheden Area Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Area Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Area Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Area Manager

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Area Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Area Manager. Als Area Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Area Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Area Manager

Vakkennis voor een Area Manager

Het is voor een Area Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Area Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Area Manager

InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (WBT) [1Z670G]
OVERVIEW This course is designed to prepare you to implement and understand the InfoSphere Reference Data Management solution and how the solution will work within your organization. You will install …
InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (WBT) [1Z670G]
InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (SPVC) [2Z670G]
OVERVIEW This course is designed to prepare students to implement and understand the InfoSphere Reference Data Management solution and how the solution will work within their organization. Students will install …
InfoSphere MDM Reference Data Management V10 (SPVC) [2Z670G]
Essentials of Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Essentials of Management
Mindful Mediation And Conflict Management
Description This training intends to develop your conflict resolving competencies for an intercultural and non-armed environment. We believe that „Mediation is a social core skill that lies veiled within each …
Mindful Mediation And Conflict Management
Conflict Management And Crucial Communications
Description Why should you do this course? How would your relationships evolve if you had the gift of feeling completely relaxed and comfortable when having difficult conversations with other people …
Conflict Management And Crucial Communications

Werkervaring Area Manager

Het is voor een startend Area Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Area Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Shopmanager .

Iets anders leren?

Is Area Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Area Manager

Met wie werkt een Area Manager samen? 

De Aera Manager heeft contact met veschillende partijen binnen de organisatie. De Area Manager is verantwoordelijk voor meerdere winkels en de Manager bezoekt deze dan ook met regelmaat. Ook heeft de Area Manager contact met alle verkoopmedewerkers in de winkels. Om de verkoop van de winkels hoog te houden en te doen stijgen heeft de Area Manager regelmatig contact met de Salesmanagers. Voor het bepalen van het beleid en de bedrijfsprocessen heeft de Area Manager contact met het management of de directie.


 • Salesmanager
 • Shopmanager
 • Verkoopmedewerker
 • Manager
 • Directeur
Area Manager


Organisaties waar een Area Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Area Manager meestal werkt.

Waar werkt een Area Manager?

De Area Manager werkt met name in de commerciële sector. De Area Manager is verantwoordelijk voor meerdere winkels die onderdeel zijn van een grote organisatie. De Area Manager werkt samen met verschillende afdelingen binnen deze organisatie. De Area Manager is verantwoordelijk voor de omzet en de groei van de winkels binnen zijn regio.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Area Manager

Waar kun je het beste werken als Area Manager? Hieronder vind je de best door de Area Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Area Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Area Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Area Manager.

Welke competenties heeft een Area Manager nodig?

Een Area Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Area Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Area Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Area Manager nodig? 

Een Area Manager heeft de verantwoordelijkheid over meerdere winkels. Hiervoor moet de Area Manager moeilijke beslissingen en risico's durven nemen, waarbij zelfverzekerdheid van belang kan zijn. Ook heeft de Area Manager vaak meerdere doelen voor ogen. De Area Manager weet wat hij wil bereiken in de toekomst en is doelgericht. Omdat de Area Manager op veel verschillende locaties is en dus ook veel onderweg is, kan een hoog energieniveau van belang zijn. Een Area Manager heeft een heldere visie en bekijkt de toekomst optimistisch (Succesvolle werker).

Door de grote verantwoordelijkheid die hij heeft  is het van belang dat een Area Manger zelfstandig en onafhankelijk kan optreden. De Area Manager moet de verschillende Shopmanagers en het personeel aansturen. Ook luisteren en het personeel coachen is een onderdeel van het takenpakket van de Area Manager (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Area Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Area Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Area Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Area Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Area Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Area Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Area Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Area Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Area Manager iets voor je?

Zou je graag Area Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Area Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Area Manager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Area Manager

Vacature Area Manager
Amazon
Amazon Logistics is op zoek naar een Nights Area Manager.Als regiomanager ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van een afleverstation, leid je operationele supervisors, operationele assistenten en bezorgserviceproviders en …
Vacature Accountmanager Houtbewerkingmachines | Werktuigbouw | Rayonmanager
WR.nl Solliciteren
Jouw vaste baanAccountmanager Houtbewerkingmachines | WerktuigbouwBreda€ - € Wie wordt jouw werkgever?Wij leveren machines en afzuiginstallaties.Ben jij een ervaren Rayonmanager?Heb jij affiniteit met techniek?Vaste baan: Rayonmanager Installatietechniek …
Vacature Logistiek Manager
WerkTalent
Als Logistiek Manager kom je te werken bij een snelgroeiende Europese vestiging van een groot internationaal dynamisch bedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in medische apparatuur. Jij als Logistiek Manager beheerst …
Vacature Rayonmanager
Vint BV
Voor een organisatie die zich richt op het innovatief ontwikkelen van medische hulpmiddelen voor zorg- en welzijnorganisaties zijn wij op zoek naar een Rayonmanager in de regio Zuid-West (Zuid-Holland en …
Vacature Warehouse Manager
WerkTalent
Als Warehouse Manager kom je te werken bij een snelgroeiende Europese vestiging van een groot internationaal dynamisch bedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in medische apparatuur. Jij als Logistiek Manager beheerst …

Actuele blogposts


reacties op Area Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar