Area Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Area Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep area manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je area manager wordt.

Wat is een Area Manager?

Een Area Manager is verantwoordelijk voor meerdere winkels in Nederland. De Area Manager heeft aandacht voor de winkels onder zijn bewind, maar heeft ook inzicht in het (overkoepelende) landelijke beleid. Als Area Manager ben je verantwoordelijk voor de klanttevredenheid, omzet en verkoop per personeelslid van de aan jou toegewezen winkels. Een Area Manager heeft goede kennis van de producten en diensten. Ook het trainen van het personeel, waaronder de Shopmanagers is een taak van de Area Manager.

De Area Manager is het aanspreekpunt van de verschillende Shopmanagers binnen zijn regio, maar ook van het management van de organisatie. De Area Manager is de verbinding tussen de organisatie als geheel en de verschillende losstaande winkels. Om de kwaliteit van de producten en diensten te bewaken en het doorvoeren van het beleid te waarborgen, brengt de Area Manager jaarlijks meerdere bezoeken aan de verschillende winkels onder zijn verantwoordelijkheid. Het behouden van de landelijke formule is een van de belangrijkste taken die een Area Manager heeft.

Naast de aandacht voor de winkels is het van belang dat de Area Manager een goede visie heeft voor de toekomst. Van de Area Manager wordt verwacht dat hij een bijdrage levert aan het beleid en de bedrijfsprocessen van de organisatie.

Wil je werken als Area Manager?

Werk je al als Area Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Area Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Area Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Area Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Salesmanager
 • Shopmanager
 • Verkoopmedewerker
 • Manager
 • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

22


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Area Manager

Wat verdient een Area Manager?

Als starter verdient een Area Manager ongeveer €2500 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van ervaring. Dit salaris kan stijgen tot maximaal €5000 bruto per maand. Naast het salaris is het mogelijk voor een Area Manager om verschillende bonussen te verdienen. Ook de secundaire voorwaarden voor de Area Manager zijn prima. De Area Manager krijgt voldoende vakantiedagen en vaak een auto van de zaak.

Salarisschaal Area Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Area Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Area Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Area Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Area Manager vacatures

Buitendienstmedewerker / rayonmanager (m/ v/ d) – Bouwkunde en bouwconstructies
MC-Bouwchemie
Meer creëren. Samen groeien. Meer creëren. Samen groeien. Luzian Haida, sinds 1998 bij MC Plan zelfstandig uw dag en stel prioriteiten. Handel verantwoordelijk en overtuig uw klanten. Samen succesvol – …
Junior RayonManager Sportdrinks
Page Personnel
Als Junior RayonManager Sportdrinks ben jij verantwoordelijk voor het dragen, verhogen van de omzet en naamsbekendheid van de A merken in Noord Nederland of Flevoland. Dit internationale merk is wereldwijd …
Area manager Pest Control
Rentokil Pest Control
Functie omschrijving Als Area manager Pest Control ben je verantwoordelijk voor de vestiging Best en de branche Agro. Indirect stuur je zo'n 90 collega's aan. Je stuurt (in)direct twee salesmanagers …
Area Manager Netherlands
Maje
With 538 stores in 39 countries, Maje was founded in 1998 by our Artistic Director Judith Milgrom who learnt with passion and energy. During these 20 years of creativity, she …
Rayonmanager
B. + M. Baustoff + Metall BV
Draag ook bij aan onze snelle groei en ambitie om de grootste afbouwspecialist van Nederland te worden!Om onze groei voort te zetten is ons team in Zwolle per direct op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Area Manager

Wat is de toekomst van Area Manager?

Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden voor de Area Manager. De Area Manager kan doorgroeien naar de functie Salesmanager of een functie op het hoofdkantoor. In de Telecomsector is het arbeidsperspectief van de Area Manager niet erg breed. Wel is er een mogelijkheid voor de Area Manager om door te stromen naar andere sectoren.

Baankans Area Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

22


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Area Manager worden: Opleidingen tot Area Manager

Wil je area manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Area Manager? 

Voor de functie van Area Manager wordt een afgeronde HBO opleiding gevraagd. Het zijn over het algemeen commerciële opleidingen waarbij gedacht kan worden aan Bedrijfskunde of Management, Economie en Recht. Beide opleidingen duren vier jaar. Verder kan de Area Manger verschillende cursussen en bijscholingen volgen. Zo kan de Area Manager op de hoogte blijven op het gebied van bijvoorbeeld Marketing of Administratie.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Area Manager

F5 Configuring BIG-IP GTM: Global Traffic Manager
Course Outline This course is designed for networking professionals to renew their understanding of DNS network systems and wide-area networks master pre-installation information gathering and apply this information to the …
Persoonlijkheidstest voor leidinggevende functies
Op At Monday heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Persoonlijkheidstest of assessment speciaal voor leidingegevende functies. Dit zijn …
Leadership and Communication
It’s essential that communications professionals first understand what managers and directors are trying to achieve – and the processes in the business – before they are able to communicate this …
Hospitality Management
"An innovative and cross-cutting approach to Hospitality that examines the fundamentals of the subject in a concise and commendable way. Roy Wood’s academic and practitioner expertise is brought to bear …
A Very Short, Fairly Interesting and Reasonably Cheap Book About Knowledge Management
Written in a lively, conversational style, Knowledge Management looks at the nature of knowledge, including its definition and measurement, before the main concepts and theoretical contributions to knowledge management are …
Meer opleidingen Area Manager

Weet je nog niet of je Area Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Area Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Area Manager

Met wie werkt een Area Manager samen? 

De Aera Manager heeft contact met veschillende partijen binnen de organisatie. De Area Manager is verantwoordelijk voor meerdere winkels en de Manager bezoekt deze dan ook met regelmaat. Ook heeft de Area Manager contact met alle verkoopmedewerkers in de winkels. Om de verkoop van de winkels hoog te houden en te doen stijgen heeft de Area Manager regelmatig contact met de Salesmanagers. Voor het bepalen van het beleid en de bedrijfsprocessen heeft de Area Manager contact met het management of de directie.


 • Salesmanager
 • Shopmanager
 • Verkoopmedewerker
 • Manager
 • Directeur
Area Manager


Organisaties waar een Area Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Area Manager meestal werkt.

Waar werkt een Area Manager?

De Area Manager werkt met name in de commerciële sector. De Area Manager is verantwoordelijk voor meerdere winkels die onderdeel zijn van een grote organisatie. De Area Manager werkt samen met verschillende afdelingen binnen deze organisatie. De Area Manager is verantwoordelijk voor de omzet en de groei van de winkels binnen zijn regio.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Area Manager

Waar kun je het beste werken als Area Manager? Hieronder vind je de best door de Area Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Area Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Area Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Area Manager.

Welke competenties heeft een Area Manager nodig?

Een Area Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Area Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Area Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Area Manager nodig? 

Een Area Manager heeft de verantwoordelijkheid over meerdere winkels. Hiervoor moet de Area Manager moeilijke beslissingen en risico's durven nemen, waarbij zelfverzekerdheid van belang kan zijn. Ook heeft de Area Manager vaak meerdere doelen voor ogen. De Area Manager weet wat hij wil bereiken in de toekomst en is doelgericht. Omdat de Area Manager op veel verschillende locaties is en dus ook veel onderweg is, kan een hoog energieniveau van belang zijn. Een Area Manager heeft een heldere visie en bekijkt de toekomst optimistisch (Succesvolle werker).

Door de grote verantwoordelijkheid die hij heeft  is het van belang dat een Area Manger zelfstandig en onafhankelijk kan optreden. De Area Manager moet de verschillende Shopmanagers en het personeel aansturen. Ook luisteren en het personeel coachen is een onderdeel van het takenpakket van de Area Manager (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Area Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Area Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Area Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Area Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Area Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Area Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Area Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Area Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Area Manager iets voor je?

Zou je graag Area Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Area Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Area Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar