Aromatherapeut Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Aromatherapeut Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Aromatherapeut worden: Opleidingen tot Aromatherapeut

Wil je Aromatherapeut worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Aromatherapeut, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Aromatherapeut.

Hoe word je een Aromatherapeut? 

De opleidingsachtergrond van Aromatherapeuten varieert. Aangezien er veel zelfstandig werken zijn er geen vaste opleidingseisen. Opleidingen bestaan wel, veelal in de vorm van cursussen. Er bestaat bijvorobeeld een éénjarige opleiding (MBO+) tot Natuurgeneeskundig Aromatherapeut, voor mensen met een afgeronde opleiding tot Schoonheidsspecialist of Natuurgeneneeskundige. Een soortgelijke opleiding bestaat ook op HBO niveau, zonder ingangseisen. Verder zijn er diverse kortere cursussen.

De 1 best beoordeelde opleidingen Aromatherapeut

bijgewerkt op 24-11-2022

Aromatherapie
Ben jij een schoonheidsspecialist of een massagetherapeut? Of werk jij in de zorg en wil je bij je cliënten de innerlijke balans herstellen met je heerlijke zelfgemaakte aroma’s? In deze …
Aromatherapie

Is het verstandig om Aromatherapeut te worden?

Voordat je aan een opleiding Aromatherapeut begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Aromatherapeut worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Aromatherapeut?

De meeste Aromatherapeuten zijn zelfstandigen. Het is altijd mogelijk om een eigen praktijk te beginnen. Verdere scholing vergroot het potentiële klantenveld. Extra cursussen geven de Aromatherapeut de mogelijkheid om diverse therapieën te combineren. Doorgroeimogelijkheden zijn er dan ook alleen door verbreding van het therapieaanbod.

De actuele kans op werk voor een Aromatherapeut

Het beroep Aromatherapeut is onderdeel van de beroepsfamilie Alternatief genezers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Alternatief genezers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Aromatherapeut

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Aromatherapeut

Als je je wilt omscholen tot Aromatherapeut is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Aromatherapeut door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Aromatherapeut zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Aromatherapeut

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Aromatherapeut dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Aromatherapeut

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Aromatherapeut

Als je Aromatherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Aromatherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Aromatherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Aromatherapeut?

Competenties en Vaardigheden Aromatherapeut

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Aromatherapeut nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Aromatherapeut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Aromatherapeut

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Aromatherapeut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Aromatherapeut. Als Aromatherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Aromatherapeut:


zie volledige beschrijving persoonstype Aromatherapeut

Vakkennis voor een Aromatherapeut

Het is voor een Aromatherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Aromatherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Aromatherapeut


Werkervaring Aromatherapeut

Het is voor een startend Aromatherapeut die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Aromatherapeut is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Aromatherapeut, maar iets anders?

Is een opleiding Aromatherapeut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Aromatherapeut

Als je Aromatherapeut wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Aromatherapeut


Weten hoe het is om als Aromatherapeut te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Aromatherapeut te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Aromatherapeut te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Aromatherapeut te worden?

Zou je graag Aromatherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Aromatherapeut voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar