Aromatherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Aromatherapeut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep aromatherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je aromatherapeut wordt.

 

Wat is een Aromatherapeut?

Een Aromatherapeut tracht door het gebruik van etherische olieën fysieke en mentale klachten bij mensen weg te nemen. Aromatherapeuten gebruiken een holistische benadering wat betekent dat zij het totaal aan mens (lichaam en geest) behandelen. Sommige Aromatherapeuten hebben een natuurgeneeskundige achtergrond. Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze waarvan de werking wetenschappelijk niet bewezen is.

Een Aromatherapeut ontvangt cliënten thuis of in een praktijk die vaak gedeeld is met andere beoefenaars van alternatieve geneeswijzen. Therapeut en cliënt bespreken de klachten, waarna een Aromatherapeut bepaalt welke aroma's ingezet kunnen worden in de bestrijding van de symptomen. De aroma's worden middels etherische oliën 'toegediend' en opgenomen door de huid of door te inhaleren. Er zijn diverse manieren om oliën en geuren vrij te geven; door ze te verstuiven of verdampen, te verwerken in een (inhalatie)bad of kaarsen, of in massageolie. Massages maken vaak deel uit van de behandeling. Aromatherapeuten behandelen voornamelijk huis-, tuin- en keukenkwaaltjes als verkoudheid, insectenbeten of griepjes. Daarnaast bieden zij therapie voor psychische klachten als burn-out of stress. Cursussen maken veelal ook deel uit van het repertoire van de Aromatherapeut.

Sommige Aromatherapeuten beoefenen meerdere alternatieve geneeswijzen als kleurentherapie en reflexologie.

Er bestaat ook aromatherapie voor dieren.

Wil je werken als Aromatherapeut?

Werk je al als Aromatherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Aromatherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Aromatherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Aromatherapeut in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cliënt
  • Aromatherapeut

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Aromatherapeut

Wat verdient een Aromatherapeut?

Het inkomen van de Aromatherapeut valt uiteen in cursussen en behandelingen.

Een aantal voorbeelden:

Een eendaagse massagecursus á €125 p.p.

Een workshop aromatherapie (2,5 uur) kost €100.

Kosten van een consult lopen uiteen van €15 tot €55 per uur.

Salarisschaal Aromatherapeut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Aromatherapeut

Er zijn geen vacatures Aromatherapeut aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Aromatherapeut in werkt.

Meer weten over de sector waar een Aromatherapeut in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Aromatherapeut

Wat is de toekomst van Aromatherapeut?

De meeste Aromatherapeuten zijn zelfstandigen. Het is altijd mogelijk om een eigen praktijk te beginnen. Verdere scholing vergroot het potentiële klantenveld. Extra cursussen geven de Aromatherapeut de mogelijkheid om diverse therapieën te combineren. Doorgroeimogelijkheden zijn er dan ook alleen door verbreding van het therapieaanbod.

Baankans Aromatherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Aromatherapeut worden: Opleidingen tot Aromatherapeut

Wil je aromatherapeut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Aromatherapeut? 

De opleidingsachtergrond van Aromatherapeuten varieert. Aangezien er veel zelfstandig werken zijn er geen vaste opleidingseisen. Opleidingen bestaan wel, veelal in de vorm van cursussen. Er bestaat bijvorobeeld een éénjarige opleiding (MBO+) tot Natuurgeneeskundig Aromatherapeut, voor mensen met een afgeronde opleiding tot Schoonheidsspecialist of Natuurgeneneeskundige. Een soortgelijke opleiding bestaat ook op HBO niveau, zonder ingangseisen. Verder zijn er diverse kortere cursussen.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Aromatherapeut

Aromatherapie
Planten zijn niet alleen mooi, ze bevatten ook belangrijke eigenschappen die je kan gebruiken om dagelijkse kwaaltjes te verlichten. Met deze eeuwenoude genezingsmethode worden Planten zijn niet alleen mooi, ze …
Gezondheidscoach (Allround)
Lifecoach, healer of aromatherapeut, wat wil jij worden? Met de thuisstudie als Gezondheidscoach kun je alle kanten op! Lifecoach, healer of aromatherapeut, wat wil jij worden ? Met dit uitgebreide …
Meer opleidingen Aromatherapeut

Weet je nog niet of je Aromatherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Aromatherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Aromatherapeut

Met wie werkt een Aromatherapeut samen? 

Een Aromatherapeut werkt vaak alleen en zal dan alleen contact hebben met klanten voor consult of cursus. Wanneer de Therapeut werkt in een gedeelde praktijk  zouden voetreflexologen, kleurtherapeuten, reiki therapeuten en andere alternatieve genezers deel uit kunnen maken van zijn netwerk.


  • Cliënt
  • Aromatherapeut
Aromatherapeut


Organisaties waar een Aromatherapeut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Aromatherapeut meestal werkt.

Waar werkt een Aromatherapeut?

Aromatherapeuten werken als zelfstandigen of in gedeelde praktijken. Sommigen daarvan, de meer commerciële, zullen een winstoogmerk hebben. Anderen zijn meer gericht op het aspect van gezondheidszorg en horen tot de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Aromatherapeut

Waar kun je het beste werken als Aromatherapeut? Hieronder vind je de best door de Aromatherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Aromatherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Aromatherapeut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Aromatherapeut.

Welke competenties heeft een Aromatherapeut nodig?

Een Aromatherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Aromatherapeut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Aromatherapeut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Aromatherapeut nodig? 

De Aromatherapeut voelt zich betrokken bij mensen en vindt het erg belangrijk om hen te helpen. Hij is zorgzaam en warm, kan goed luisteren en inschatten wat iemands behoeftes zijn. Hij heeft een bemoedigende open houding (Gever). De Aromatherapeut plaatst de klant of cliënt voorop en zichzelf meer op de achtergrond. Hij is ontvankelijk en inschikkelijk en weet mensen gerust te stellen. Verder heeft hij een optimistische inslag en kalmeert en steunt hij zijn cliënten(Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Aromatherapeut


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Aromatherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Aromatherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Aromatherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Aromatherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Aromatherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Aromatherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Aromatherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Aromatherapeut iets voor je?

Zou je graag Aromatherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Aromatherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Aromatherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar