Aromatherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Aromatherapeut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep aromatherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je aromatherapeut wordt.

 

Wat is een Aromatherapeut?

Een Aromatherapeut tracht door het gebruik van etherische olieën fysieke en mentale klachten bij mensen weg te nemen. Aromatherapeuten gebruiken een holistische benadering wat betekent dat zij het totaal aan mens (lichaam en geest) behandelen. Sommige Aromatherapeuten hebben een natuurgeneeskundige achtergrond. Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze waarvan de werking wetenschappelijk niet bewezen is.

Een Aromatherapeut ontvangt cliënten thuis of in een praktijk die vaak gedeeld is met andere beoefenaars van alternatieve geneeswijzen. Therapeut en cliënt bespreken de klachten, waarna een Aromatherapeut bepaalt welke aroma's ingezet kunnen worden in de bestrijding van de symptomen. De aroma's worden middels etherische oliën 'toegediend' en opgenomen door de huid of door te inhaleren. Er zijn diverse manieren om oliën en geuren vrij te geven; door ze te verstuiven of verdampen, te verwerken in een (inhalatie)bad of kaarsen, of in massageolie. Massages maken vaak deel uit van de behandeling. Aromatherapeuten behandelen voornamelijk huis-, tuin- en keukenkwaaltjes als verkoudheid, insectenbeten of griepjes. Daarnaast bieden zij therapie voor psychische klachten als burn-out of stress. Cursussen maken veelal ook deel uit van het repertoire van de Aromatherapeut.

Sommige Aromatherapeuten beoefenen meerdere alternatieve geneeswijzen als kleurentherapie en reflexologie.

Er bestaat ook aromatherapie voor dieren.

Past het beroep Aromatherapeut bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Aromatherapeut?

Werk je al als Aromatherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Aromatherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Aromatherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Aromatherapeut in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cliënt
  • Aromatherapeut

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Aromatherapeut

Wat verdient een Aromatherapeut?

Het inkomen van de Aromatherapeut valt uiteen in cursussen en behandelingen.

Een aantal voorbeelden:

Een eendaagse massagecursus á €125 p.p.

Een workshop aromatherapie (2,5 uur) kost €100.

Kosten van een consult lopen uiteen van €15 tot €55 per uur.

Salarisschaal Aromatherapeut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Aromatherapeut

Er zijn geen vacatures Aromatherapeut aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Aromatherapeut in werkt.

Meer weten over de sector waar een Aromatherapeut in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Aromatherapeut

Wat zijn de baankansen voor een Aromatherapeut?

De meeste Aromatherapeuten zijn zelfstandigen. Het is altijd mogelijk om een eigen praktijk te beginnen. Verdere scholing vergroot het potentiële klantenveld. Extra cursussen geven de Aromatherapeut de mogelijkheid om diverse therapieën te combineren. Doorgroeimogelijkheden zijn er dan ook alleen door verbreding van het therapieaanbod.

De actuele kans op werk voor een Aromatherapeut

Het beroep Aromatherapeut is onderdeel van de beroepsfamilie Alternatief genezers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Alternatief genezers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Aromatherapeut

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Aromatherapeut worden: Opleidingen tot Aromatherapeut

Wil je Aromatherapeut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Aromatherapeut.

Hoe word je een Aromatherapeut? 

De opleidingsachtergrond van Aromatherapeuten varieert. Aangezien er veel zelfstandig werken zijn er geen vaste opleidingseisen. Opleidingen bestaan wel, veelal in de vorm van cursussen. Er bestaat bijvorobeeld een éénjarige opleiding (MBO+) tot Natuurgeneeskundig Aromatherapeut, voor mensen met een afgeronde opleiding tot Schoonheidsspecialist of Natuurgeneneeskundige. Een soortgelijke opleiding bestaat ook op HBO niveau, zonder ingangseisen. Verder zijn er diverse kortere cursussen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Aromatherapeut

Er zijn geen opleidingen Aromatherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Aromatherapeut in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Aromatherapeut

Als je je wilt omscholen tot Aromatherapeut is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Aromatherapeut zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Aromatherapeut dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Aromatherapeut

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Aromatherapeut

Als je Aromatherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Aromatherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Aromatherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Aromatherapeut?

Competenties en Vaardigheden Aromatherapeut

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Aromatherapeut nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Aromatherapeut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Aromatherapeut

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Aromatherapeut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Aromatherapeut. Als Aromatherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Aromatherapeut:


zie volledige beschrijving persoonstype Aromatherapeut

Vakkennis voor een Aromatherapeut

Het is voor een Aromatherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Aromatherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Aromatherapeut


Werkervaring Aromatherapeut

Het is voor een startend Aromatherapeut die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Aromatherapeut is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Aromatherapeut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Aromatherapeut

Met wie werkt een Aromatherapeut samen? 

Een Aromatherapeut werkt vaak alleen en zal dan alleen contact hebben met klanten voor consult of cursus. Wanneer de Therapeut werkt in een gedeelde praktijk  zouden voetreflexologen, kleurtherapeuten, reiki therapeuten en andere alternatieve genezers deel uit kunnen maken van zijn netwerk.


  • Cliënt
  • Aromatherapeut
Aromatherapeut


Organisaties waar een Aromatherapeut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Aromatherapeut meestal werkt.

Waar werkt een Aromatherapeut?

Aromatherapeuten werken als zelfstandigen of in gedeelde praktijken. Sommigen daarvan, de meer commerciële, zullen een winstoogmerk hebben. Anderen zijn meer gericht op het aspect van gezondheidszorg en horen tot de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Aromatherapeut

Waar kun je het beste werken als Aromatherapeut? Hieronder vind je de best door de Aromatherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Aromatherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Aromatherapeut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Aromatherapeut.

Welke competenties heeft een Aromatherapeut nodig?

Een Aromatherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Aromatherapeut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Aromatherapeut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Aromatherapeut nodig? 

De Aromatherapeut voelt zich betrokken bij mensen en vindt het erg belangrijk om hen te helpen. Hij is zorgzaam en warm, kan goed luisteren en inschatten wat iemands behoeftes zijn. Hij heeft een bemoedigende open houding (Gever). De Aromatherapeut plaatst de klant of cliënt voorop en zichzelf meer op de achtergrond. Hij is ontvankelijk en inschikkelijk en weet mensen gerust te stellen. Verder heeft hij een optimistische inslag en kalmeert en steunt hij zijn cliënten(Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Aromatherapeut


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Aromatherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Aromatherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Aromatherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Aromatherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Aromatherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Aromatherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Aromatherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Aromatherapeut iets voor je?

Zou je graag Aromatherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Aromatherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Aromatherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar