Arts Assistent Anesthesiologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts Assistent Anesthesiologie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arts assistent anesthesiologie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arts assistent anesthesiologie wordt.

 

Wat is een Arts Assistent Anesthesiologie?

 

De Arts Assistent Anesthesiologie is arts in opleiding op de afdeling Anesthesiologie. De Arts Assistent Anesthesiologie houdt zich bezig met het geven van anesthesie. Dit houdt in dat het gevoel van de patiënt wordt uitgeschakeld bij een operatie en dat de patiënt gedurende de hele operatie in de gaten wordt gehouden om er zo goed mogelijk doorheen te komen . De Arts Assistent Anesthesiologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Anesthesiologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Anesthesiologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Anesthesiologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Anesthesiologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Anesthesiologie is er op de afdeling Anesthesiologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Anesthesiologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Anesthesiologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Anesthesiologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Anesthesiologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Anesthesiologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent.

 

Past het beroep Arts Assistent Anesthesiologie bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Arts Assistent Anesthesiologie

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: arts-assistent anesthesiologie

Wil je werken als Arts Assistent Anesthesiologie?

Werk je al als Arts Assistent Anesthesiologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts Assistent Anesthesiologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arts Assistent Anesthesiologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arts Assistent Anesthesiologie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Specialist Anesthesiologie
 • Verpleging Anesthesiologie
 • Specialisten andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts Assistent Anesthesiologie

Wat verdient een Arts Assistent Anesthesiologie?

 

De Arts Assistent Anesthesiologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Anesthesiologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Anesthesiologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Salarisschaal Arts Assistent Anesthesiologie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Arts Assistent Anesthesiologie

Er zijn geen vacatures Arts Assistent Anesthesiologie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arts Assistent Anesthesiologie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arts Assistent Anesthesiologie in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts Assistent Anesthesiologie

Wat zijn de baankansen voor een Arts Assistent Anesthesiologie?

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Anesthesiologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Anesthesiologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Anesthesiologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Anesthesiologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Anesthesiologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Anesthesiologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Anesthesiologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Anesthesiologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

De actuele kans op werk voor een Arts Assistent Anesthesiologie

Het beroep Arts Assistent Anesthesiologie is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Arts Assistent Anesthesiologie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Arts Assistent Anesthesiologie worden: Opleidingen tot Arts Assistent Anesthesiologie

Wil je Arts Assistent Anesthesiologie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arts Assistent Anesthesiologie.

Hoe word je een Arts Assistent Anesthesiologie? 

 

De Arts Assistent Anesthesiologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Anesthesiologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Anesthesiologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Anesthesiologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arts Assistent Anesthesiologie

Er zijn geen opleidingen Arts Assistent Anesthesiologie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arts Assistent Anesthesiologie in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Arts Assistent Anesthesiologie

Als je je wilt omscholen tot Arts Assistent Anesthesiologie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Arts Assistent Anesthesiologie zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Arts Assistent Anesthesiologie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Arts Assistent Anesthesiologie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Arts Assistent Anesthesiologie

Als je Arts Assistent Anesthesiologie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts Assistent Anesthesiologie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts Assistent Anesthesiologie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts Assistent Anesthesiologie?

Competenties en Vaardigheden Arts Assistent Anesthesiologie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arts Assistent Anesthesiologie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arts Assistent Anesthesiologie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arts Assistent Anesthesiologie

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Arts Assistent Anesthesiologie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arts Assistent Anesthesiologie. Als Arts Assistent Anesthesiologie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arts Assistent Anesthesiologie:


zie volledige beschrijving persoonstype Arts Assistent Anesthesiologie

Vakkennis voor een Arts Assistent Anesthesiologie

Het is voor een Arts Assistent Anesthesiologie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arts Assistent Anesthesiologie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arts Assistent Anesthesiologie


Werkervaring Arts Assistent Anesthesiologie

Het is voor een startend Arts Assistent Anesthesiologie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arts Assistent Anesthesiologie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Arts Assistent Oncologie, Arts Assistent Kindergeneeskunde, Arts Assistent Anesthesiologie .

Iets anders leren?

Is Arts Assistent Anesthesiologie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Arts Assistent Anesthesiologie

Je kunt als Arts Assistent Anesthesiologie een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Arts Assistent Anesthesiologie is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Arts Assistent Anesthesiologie

Mogelijke specialisaties voor een Arts Assistent Anesthesiologie

arts-assistent orthopedie arts in opleiding tot specialist (aios) orthopedie arts niet in opleiding tot specialist (anios) orthopedie arts-assistent plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) plastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) nucleaire geneeskunde arts-assistent nucleaire geneeskunde
arts in opleiding tot specialist (aios) nucleaire geneeskunde arts-assistent radiologie arts in opleiding tot specialist (aios) radiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiologie röntgenoloog radiotherapeut-oncoloog arts-assistent radiotherapie arts in opleiding tot specialist (aios) radiotherapie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiotherapie arts-assistent longziekten en tuberculose arts in opleiding tot specialist (aios) longziekten en tuberculose arts niet in opleiding tot specialist (anios) longziekten en tuberculose arts-assistent kindergeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) kindergeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) kindergeneeskunde arts-assistent klinische geriatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische geriatrie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische geriatrie fertiliteitsarts gynaecoloog-perinatoloog perinatoloog arts-assistent verloskunde en gynaecologie arts in opleiding tot specialist (aios) verloskunde en gynaecologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) verloskunde en gynaecologie medisch specialist allergologie arts-assistent internist-allergoloog arts in opleiding tot specialist (aios) allergologie internist-geriater internist-hematoloog internist-immunoloog internist-endocrinoloog medisch specialist infectieziekten arts-assistent inwendige geneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) inwendige geneeskunde internist-intensivist internist-gastro-enteroloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) inwendige geneeskunde aidsbehandelaar aidsinternist internist-oncoloog internist-infectioloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) allergologie arts klierziekten allergist allergoloog nefroloog internist-allergoloog arts-assistent medische microbiologie arts in opleiding tot specialist (aios) medische microbiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) medische microbiologie Onderzoeker medische microbiologie arts-assistent keel-, neus- en oorheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) keel-, neus- en oorheelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) keel-, neus- en oorheelkunde otoloog oorarts spoedeisende hulparts (seh) arts-assistent spoedeisende eerste hulp (seh) spoedeisende eerste hulparts (seh) ziekenhuisarts spoedeisende hulp (seh) arts in opleiding tot specialist (aios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts niet in opleiding tot specialist (anios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts-assistent reumatologie arts in opleiding tot specialist (aios) reumatologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) reumatologie arts-assistent neurochirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) neurochirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurochirurgie arts-assistent revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) revalidatiegeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) dermatologie en venerologie arts-assistent dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurologie arts-assistent neurologie arts in opleiding tot specialist (aios) neurologie neuropsychiater zenuwarts neuroloog-psychiater neuropatholoog arts niet in opleiding tot specialist (anios) voor verstandelijk gehandicapten arts-assistent voor verstandelijk gehandicapten arts in opleiding tot specialist (aios) voor verstandelijk gehandicapten sociaal-geneeskundige in opleiding (sgio) sportgeneeskunde sociaal-geneeskundige sportgeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) urologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) urologie arts-assistent urologie arts-assistent cardiologie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiologie arts-assistent oogheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) oogheelkunde oogarts ocuplastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oogheelkunde oogarts refractiechirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiothoracale chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiothoracale chirurgie arts-assistent cardiothoracale chirurgie Arts Assistent Thoraxchirurgie arts-assistent heelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) heelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) heelkunde traumachirurg oncologisch chirurg oncologisch internist arts-assistent oncologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oncologie arts in opleiding tot specialist (aios) verslavingsarts arts niet in opleiding tot specialist (anios) verslavingsarts verpleeghuisarts in opleiding (vaio) verpleeghuisarts arts-assistent ouderengeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) ouderengeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderengeneeskunde arts-assistent intensive care arts in opleiding tot specialist (aios) intensive care arts niet in opleiding tot specialist (anios) intensive care ic-fellow arts-assistent gastro-enterologie arts in opleiding tot specialist (aios) gastro-enterologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) gastro-enterologie
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Arts Assistent Anesthesiologie

Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde specialist assistent in opleiding (aio) geneeskunde specialist onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde specialist assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde specialist embryoloog (onderzoeken/publiceren) geneticus (onderzoeken/publiceren) histoloog (onderzoeken/publiceren) weefseldeskundige (onderzoeken/publiceren) patholoog (onderzoeken/publiceren) seroloog (onderzoeken/publiceren)
anesthesioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogmeetkunde wetenschappelijk onderzoeker optometrie wetenschappelijk onderzoeker orthoptica wetenschappelijk onderzoeker osteopathie wetenschappelijk onderzoeker plastische chirurgie wetenschappelijk onderzoeker psychiatrie wetenschappelijk onderzoeker radiologie wetenschappelijk onderzoeker radiotherapie wetenschappelijk onderzoeker reumatologie cardioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker cardio-vasculaire chirurgie wetenschappelijk onderzoeker chirurgie wetenschappelijk onderzoeker dentomaxilliaire orthopedie dermatoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker gerontologie, geriatrie wetenschappelijk onderzoeker gynaecologie, verloskunde, obstetrie wetenschappelijk onderzoeker huidziekten wetenschappelijk onderzoeker inwendige geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker kaakchirurgie wetenschappelijk onderzoeker keel-, neus- en oorheelkunde wetenschappelijk onderzoeker kinderpsychiatrie wetenschappelijk onderzoeker kindergeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker mondziekten wetenschappelijk onderzoeker neurochirurgie wetenschappelijk onderzoeker neurofysiologie neuroloog (onderzoeken/publiceren) oncoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogheelkunde wetenschappelijk onderzoeker orthopedie uroloog (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde specialist Klinisch embryoloog Klinisch patholoog Onderzoeker Klinische Genetica Onderzoeker Endocrinologie Onderzoeker Hematologie Onderzoeker Bacteriologie Onderzoeker Parasitologie Onderzoeker Mycologie Onderzoeker Serologie Forensisch patholoog gerechtelijk patholoog Explantatiemedewerker Seksuoloog Psychiater psychiater consultatieve dienst psychiater ouderen arts-assistent kinder- en jeugd psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) kinder- en jeugdpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) kinder- en jeugd psychiatrie arts-assistent psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) psychiatrie arts-assistent transmurale psychatrie arts in opleiding tot specialist (aios) transmurale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) transmurale psychiatrie arts-assistent sociale psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) sociale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) sociale psychiatrie arts-assistent ouderenpsychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) ouderenpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderenpsychiatrie arts-assistent consultatieve psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) consultatieve psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) consultatieve psychiatrie psychiater ambulante zorg volwassenen jeugdpsychiater kinderpsychiater psychiater jeugdzorg kinder- en jeugdpsychiater psychiater volwassenen en ouderen psychiater sociale psychiatrie Arts Assistent Psychiatrie Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde endocrinoloog (onderzoeken/publiceren) fysioloog (onderzoeken/publiceren) klinisch chemicus (onderzoeken/publiceren) klinisch fysicus (onderzoeken/publiceren) medisch specialist klinische genetica (onderzoeken/publiceren) viroloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker anatomie wetenschappelijk onderzoeker arbeidsgeneeskunde, bedrijfsgeneeskunde audioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker audiometrie epidemioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker fysiologie wetenschappelijk onderzoeker geslachtsziekten wetenschappelijk onderzoeker hart- en vaatziekten hematoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker immuniteitsleer wetenschappelijk onderzoeker logopedie wetenschappelijk onderzoeker longziekten wetenschappelijk onderzoeker maatschappelijke gezondheidszorg wetenschappelijk onderzoeker medische erfelijkheidsleer wetenschappelijk onderzoeker nierziekten wetenschappelijk onderzoeker nucleaire geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker parasitaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker protozoaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker röntgendiagnostiek wetenschappelijk onderzoeker sociale verzekeringsgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker sportgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker tropische geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verkeersgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verpleegkunde wetenschappelijk onderzoeker ziektekunde arbeidsfysioloog (onderzoeken/publiceren) ontleedkundige geneeskunde (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Arts Assistent Anesthesiologie

Het beroep Arts Assistent Anesthesiologie valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Arts Assistent Anesthesiologie

Met wie werkt een Arts Assistent Anesthesiologie samen? 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Anesthesiologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Anesthesiologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Anesthesiologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Anesthesiologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Anesthesiologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Anesthesiologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Anesthesiologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Anesthesiologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Anesthesiologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Anesthesiologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Anesthesiologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Anesthesiologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 


 • Patiënten
 • Specialist Anesthesiologie
 • Verpleging Anesthesiologie
 • Specialisten andere disciplines
Arts Assistent Anesthesiologie


Organisaties waar een Arts Assistent Anesthesiologie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts Assistent Anesthesiologie meestal werkt.

Waar werkt een Arts Assistent Anesthesiologie?

 

De Arts Assistent Anesthesiologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Anesthesiologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts Assistent Anesthesiologie

Waar kun je het beste werken als Arts Assistent Anesthesiologie? Hieronder vind je de best door de Arts Assistent Anesthesiologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts Assistent Anesthesiologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts Assistent Anesthesiologie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts Assistent Anesthesiologie.

Welke competenties heeft een Arts Assistent Anesthesiologie nodig?

Een Arts Assistent Anesthesiologie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arts Assistent Anesthesiologie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts Assistent Anesthesiologie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts Assistent Anesthesiologie nodig? 

 

De Arts Assistent Anesthesiologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Anesthesiologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Anesthesiologie ook zo voelen. De Arts Assistent Anesthesiologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Anesthesiologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Anesthesiologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Anesthesiologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Bekijk de persoonstypen voor Arts Assistent Anesthesiologie


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arts Assistent Anesthesiologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts Assistent Anesthesiologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts Assistent Anesthesiologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts Assistent Anesthesiologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts Assistent Anesthesiologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts Assistent Anesthesiologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts Assistent Anesthesiologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts Assistent Anesthesiologie iets voor je?

Zou je graag Arts Assistent Anesthesiologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts Assistent Anesthesiologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts Assistent Anesthesiologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar