Arts Assistent Orthopedie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts Assistent Orthopedie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arts assistent orthopedie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arts assistent orthopedie wordt.

 

Wat is een Arts Assistent Orthopedie?

 

De Arts Assistent Orthopedie is arts in opleiding op de afdeling Orthopedie. De Arts Assistent Orthopedie onderzoekt en diagnosticeert patiënten met een afwijking of ziekte in hun steun en bewegingsapparaat.  De Arts Assistent Orthopedie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Orthopedie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Orthopedie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Orthopedie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Orthopedie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Orthopedie is er op de afdeling Orthopedie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Orthopedie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Orthopedie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Orthopedie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Orthopedie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Orthopedie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. Wil je werken als Arts Assistent Orthopedie?

Werk je al als Arts Assistent Orthopedie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts Assistent Orthopedie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arts Assistent Orthopedie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arts Assistent Orthopedie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Specialist Orthopedie
 • Verpleging Orthopedie
 • Specialisten andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts Assistent Orthopedie

Wat verdient een Arts Assistent Orthopedie?

 

De Arts Assistent Orthopedie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Orthopedie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Orthopedie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Salarisschaal Arts Assistent Orthopedie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arts Assistent Orthopedie

Er zijn geen vacatures Arts Assistent Orthopedie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arts Assistent Orthopedie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arts Assistent Orthopedie in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts Assistent Orthopedie

Wat is de toekomst van Arts Assistent Orthopedie?

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Orthopedie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Orthopedie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Orthopedie al in zich draagt dat de Arts Assistent Orthopedie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Orthopedie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Orthopedie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Orthopedie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Orthopedie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Baankans Arts Assistent Orthopedie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Arts Assistent Orthopedie worden: Opleidingen tot Arts Assistent Orthopedie

Wil je Arts Assistent Orthopedie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arts Assistent Orthopedie.

Hoe word je een Arts Assistent Orthopedie? 

 

De Arts Assistent Orthopedie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Orthopedie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Orthopedie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Orthopedie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arts Assistent Orthopedie

Er zijn geen opleidingen Arts Assistent Orthopedie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arts Assistent Orthopedie in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Arts Assistent Orthopedie

Als je Arts Assistent Orthopedie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts Assistent Orthopedie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts Assistent Orthopedie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts Assistent Orthopedie?

Competenties en Vaardigheden Arts Assistent Orthopedie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arts Assistent Orthopedie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arts Assistent Orthopedie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arts Assistent Orthopedie

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken

Persoonlijkheid van een Arts Assistent Orthopedie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arts Assistent Orthopedie. Als Arts Assistent Orthopedie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arts Assistent Orthopedie:


zie volledige beschrijving persoonstype Arts Assistent Orthopedie

Vakkennis voor een Arts Assistent Orthopedie

Het is voor een Arts Assistent Orthopedie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arts Assistent Orthopedie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arts Assistent Orthopedie


Werkervaring Arts Assistent Orthopedie

Het is voor een startend Arts Assistent Orthopedie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arts Assistent Orthopedie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Arts Assistent Neurologie, Arts Assistent Oncologie .

Iets anders leren?

Is Arts Assistent Orthopedie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Arts Assistent Orthopedie

Met wie werkt een Arts Assistent Orthopedie samen? 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Orthopedie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Orthopedie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Orthopedie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Orthopedie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Orthopedie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Orthopedie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Orthopedie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Orthopedie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Orthopedie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Orthopedie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Orthopedie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Orthopedie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 


 • Patiënten
 • Specialist Orthopedie
 • Verpleging Orthopedie
 • Specialisten andere disciplines
Arts Assistent Orthopedie


Organisaties waar een Arts Assistent Orthopedie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts Assistent Orthopedie meestal werkt.

Waar werkt een Arts Assistent Orthopedie?

 

De Arts Assistent Orthopedie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Orthopedie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts Assistent Orthopedie

Waar kun je het beste werken als Arts Assistent Orthopedie? Hieronder vind je de best door de Arts Assistent Orthopedie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts Assistent Orthopedie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts Assistent Orthopedie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts Assistent Orthopedie.

Welke competenties heeft een Arts Assistent Orthopedie nodig?

Een Arts Assistent Orthopedie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arts Assistent Orthopedie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts Assistent Orthopedie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts Assistent Orthopedie nodig? 

 

De Arts Assistent Orthopedie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Orthopedie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Orthopedie ook zo voelen. De Arts Assistent Orthopedie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Orthopedie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Orthopedie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Orthopedie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Bekijk de persoonstypen voor Arts Assistent Orthopedie


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arts Assistent Orthopedie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts Assistent Orthopedie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts Assistent Orthopedie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts Assistent Orthopedie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts Assistent Orthopedie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts Assistent Orthopedie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts Assistent Orthopedie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts Assistent Orthopedie iets voor je?

Zou je graag Arts Assistent Orthopedie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts Assistent Orthopedie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts Assistent Orthopedie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar