Arts Assistent Psychiatrie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts Assistent Psychiatrie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arts assistent psychiatrie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arts assistent psychiatrie wordt.

Wat is een Arts Assistent Psychiatrie?

 

De Arts Assistent Psychiatrie is arts in opleiding op de afdeling Psychiatrie. Dit kan in een ziekenhuis zijn of in een psychiatrische instelling. De Arts Assistent Psychiatrie hout zich bezig met de behandeling en diagnostiek van patiënten met een psychisch ziektebeeld. De Arts Assistent Psychiatrie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Psychiatrie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Psychiatrie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Psychiatrie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Psychiatrie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Psychiatrie is er op de afdeling Psychiatrie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Psychiatrie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Psychiatrie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Psychiatrie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Psychiatrie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Psychiatrie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Wil je werken als Arts Assistent Psychiatrie?

Werk je al als Arts Assistent Psychiatrie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts Assistent Psychiatrie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arts Assistent Psychiatrie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arts Assistent Psychiatrie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Specialist Psychiatrie
 • Verpleging Psychiatrie
 • Specialisten andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts Assistent Psychiatrie

Wat verdient een Arts Assistent Psychiatrie?

 

De Arts Assistent Psychiatrie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Psychiatrie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Psychiatrie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Salarisschaal Arts Assistent Psychiatrie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Arts Assistent Psychiatrie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts Assistent Psychiatrie

Wat is de toekomst van Arts Assistent Psychiatrie?

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Psychiatrie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Psychiatrie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Psychiatrie al in zich draagt dat de Arts Assistent Psychiatrie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Psychiatrie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Psychiatrie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Psychiatrie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Psychiatrie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Baankans Arts Assistent Psychiatrie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arts Assistent Psychiatrie worden: Opleidingen tot Arts Assistent Psychiatrie

Wil je arts assistent psychiatrie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Arts Assistent Psychiatrie? 

 

De Arts Assistent Psychiatrie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Psychiatrie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Psychiatrie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Psychiatrie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arts Assistent Psychiatrie

Meer opleidingen Arts Assistent Psychiatrie

Weet je nog niet of je Arts Assistent Psychiatrie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arts Assistent Psychiatrie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Arts Assistent Psychiatrie

Met wie werkt een Arts Assistent Psychiatrie samen? 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Psychiatrie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Psychiatrie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Psychiatrie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Psychiatrie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Psychiatrie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Psychiatrie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Psychiatrie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Psychiatrie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Psychiatrie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Psychiatrie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Psychiatrie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Psychiatrie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 


 • Patiënten
 • Specialist Psychiatrie
 • Verpleging Psychiatrie
 • Specialisten andere disciplines
Arts Assistent Psychiatrie


Organisaties waar een Arts Assistent Psychiatrie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts Assistent Psychiatrie meestal werkt.

Waar werkt een Arts Assistent Psychiatrie?

 

De Arts Assistent Psychiatrie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Psychiatrie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts Assistent Psychiatrie

Waar kun je het beste werken als Arts Assistent Psychiatrie? Hieronder vind je de best door de Arts Assistent Psychiatrie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts Assistent Psychiatrie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts Assistent Psychiatrie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts Assistent Psychiatrie.

Welke competenties heeft een Arts Assistent Psychiatrie nodig?

Een Arts Assistent Psychiatrie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arts Assistent Psychiatrie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts Assistent Psychiatrie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts Assistent Psychiatrie nodig? 

 

De Arts Assistent Psychiatrie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Psychiatrie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Psychiatrie ook zo voelen. De Arts Assistent Psychiatrie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Psychiatrie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Psychiatrie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Psychiatrie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Bekijk de persoonstypen voor Arts Assistent Psychiatrie


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arts Assistent Psychiatrie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts Assistent Psychiatrie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts Assistent Psychiatrie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts Assistent Psychiatrie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts Assistent Psychiatrie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts Assistent Psychiatrie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts Assistent Psychiatrie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts Assistent Psychiatrie iets voor je?

Zou je graag Arts Assistent Psychiatrie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts Assistent Psychiatrie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts Assistent Psychiatrie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar