Arts Assistent Reumatologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts Assistent Reumatologie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arts assistent reumatologie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arts assistent reumatologie wordt.

 

Wat is een Arts Assistent Reumatologie?

 

 

De Arts Assistent Reumatologie is arts in opleiding op de afdeling Reumatologie. De Arts Assistent diagnosticeert en onderzoekt patiënten die een vorm van reuma hebben. De Arts Assistent Reumatologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Reumatologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Reumatologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Reumatologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Reumatologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Reumatologie is er op de afdeling Reumatologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Reumatologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Reumatologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Reumatologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Reumatologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Reumatologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

 Wil je werken als Arts Assistent Reumatologie?

Werk je al als Arts Assistent Reumatologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts Assistent Reumatologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arts Assistent Reumatologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arts Assistent Reumatologie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Specialist Reumatologie
 • Verpleging Reumatologie
 • Specialisten andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts Assistent Reumatologie

Wat verdient een Arts Assistent Reumatologie?

 

De Arts Assistent Reumatologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Reumatologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Reumatologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Salarisschaal Arts Assistent Reumatologie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arts Assistent Reumatologie

Er zijn geen vacatures Arts Assistent Reumatologie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arts Assistent Reumatologie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arts Assistent Reumatologie in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts Assistent Reumatologie

Wat is de toekomst van Arts Assistent Reumatologie?

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Reumatologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Reumatologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Reumatologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Reumatologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Reumatologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Reumatologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Reumatologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Reumatologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

 

Baankans Arts Assistent Reumatologie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Arts Assistent Reumatologie worden: Opleidingen tot Arts Assistent Reumatologie

Wil je Arts Assistent Reumatologie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arts Assistent Reumatologie.

Hoe word je een Arts Assistent Reumatologie? 

 

De Arts Assistent Reumatologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Reumatologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Reumatologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Reumatologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arts Assistent Reumatologie

Er zijn geen opleidingen Arts Assistent Reumatologie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arts Assistent Reumatologie in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Arts Assistent Reumatologie

Als je Arts Assistent Reumatologie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts Assistent Reumatologie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts Assistent Reumatologie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts Assistent Reumatologie?

Competenties en Vaardigheden Arts Assistent Reumatologie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arts Assistent Reumatologie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arts Assistent Reumatologie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arts Assistent Reumatologie

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Arts Assistent Reumatologie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arts Assistent Reumatologie. Als Arts Assistent Reumatologie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arts Assistent Reumatologie:


zie volledige beschrijving persoonstype Arts Assistent Reumatologie

Vakkennis voor een Arts Assistent Reumatologie

Het is voor een Arts Assistent Reumatologie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arts Assistent Reumatologie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arts Assistent Reumatologie


Werkervaring Arts Assistent Reumatologie

Het is voor een startend Arts Assistent Reumatologie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arts Assistent Reumatologie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Arts Assistent Neurologie, Arts Assistent Oncologie .

Iets anders leren?

Is Arts Assistent Reumatologie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Arts Assistent Reumatologie

Met wie werkt een Arts Assistent Reumatologie samen? 

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Reumatologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Reumatologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Reumatologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Reumatologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Reumatologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Reumatologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Reumatologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Reumatologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Reumatologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Reumatologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Reumatologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Reumatologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 


 • Patiënten
 • Specialist Reumatologie
 • Verpleging Reumatologie
 • Specialisten andere disciplines
Arts Assistent Reumatologie


Organisaties waar een Arts Assistent Reumatologie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts Assistent Reumatologie meestal werkt.

Waar werkt een Arts Assistent Reumatologie?

 

De Arts Assistent Reumatologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Reumatologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts Assistent Reumatologie

Waar kun je het beste werken als Arts Assistent Reumatologie? Hieronder vind je de best door de Arts Assistent Reumatologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts Assistent Reumatologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts Assistent Reumatologie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts Assistent Reumatologie.

Welke competenties heeft een Arts Assistent Reumatologie nodig?

Een Arts Assistent Reumatologie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arts Assistent Reumatologie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts Assistent Reumatologie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts Assistent Reumatologie nodig? 

 

De Arts Assistent Reumatologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Reumatologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Reumatologie ook zo voelen. De Arts Assistent Reumatologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Reumatologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Reumatologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Reumatologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Bekijk de persoonstypen voor Arts Assistent Reumatologie


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arts Assistent Reumatologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts Assistent Reumatologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts Assistent Reumatologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts Assistent Reumatologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts Assistent Reumatologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts Assistent Reumatologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts Assistent Reumatologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts Assistent Reumatologie iets voor je?

Zou je graag Arts Assistent Reumatologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts Assistent Reumatologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts Assistent Reumatologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar