Asbestsaneerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Asbestsaneerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep asbestsaneerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je asbestsaneerder wordt.

 

Wat is een Asbestsaneerder?

De asbestsaneerder houdt zich bezig met het saneren van asbest op diverse projecten. Tot in de jaren tachtig is asbest gebruikt bij de bouw van woningen en andere gebouwen. In gebonden toestand vormt asbest geen gevaar voor de gezondheid, maar losse asbestdeeltjes kunnen wel een gevaar vormen. Om deze reden moet bijvoorbeeld bij de sloop van een gebouw of woning waarin asbest verwerkt is, de asbest verwijderd worden door een deskundige Asbestsaneerder. Bij de sloop van een gebouw moet eerst geïnventariseerd worden waar de asbest zich precies bevindt, vervolgens kan een deskundige Asbestsaneerder de asbest veilig saneren.

Naast de saneringswerkzaamheden voert de Asbestsaneerder vaak ook sloopwerkzaamheden uit. De Asbestsaneerder werkt veelal in teamverband en op diverse locaties. De werkzaamheden van de Asbestsaneerder vinden zowel binnen als buiten plaats. De Asbestsaneerder moet netjes en secuur te werk gaan en zich aan de geldende regels houden. Rondom de sanering van asbest zijn strenge veiligheidsregels opgesteld. Regelmatig wordt er ook gecontroleerd of de regels wel worden nageleefd. Door de naleving van de strenge veiligheidsregel wordt voorkomen dat het asbest zich verspreid en zo een gevaar voor de gezondheid kan vormen.Wil je werken als Asbestsaneerder?

Werk je al als Asbestsaneerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Asbestsaneerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Asbestsaneerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Asbestsaneerder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Asbestsaneerder

Wat verdient een Asbestsaneerder?

Het startsalaris van een beginnende Asbestsaneerder ligt rond de 1400 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan het salaris stijgen.

Salarisschaal Asbestsaneerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Asbestsaneerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Asbestsaneerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Asbestsaneerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Asbestsaneerder vacatures

Vacature Asbestsaneerder
Covebo
Als asbestsaneerder werk je op diversen projecten. Dit kunnen klussen van een dag of van een half jaar zijn. Als ervaren saneerder heb je kennis van het opzetten van een …
Vacature ZZP Asbestsaneerder
Covebo
Als zzp’er ben jij expert in jouw vak: asbest saneren. Maar naast jouw dagelijkse werkzaamheden als asbestsaneerder ben je als zelfstandig ondernemer ook druk met heel veel andere zaken. Zo …
Vacature Asbestsaneerder
Covebo Uitzendgroep
Als asbestsaneerder ben je op diversen projecten aan het werk. Als ervaren saneerder heb je kennis van containment. Samen met een leuk team ben je verantwoordelijk voor het verwijderen en …
Vacature ZZP Asbestsaneerder
Covebo
Als zzp’er ben jij expert in jouw vak: asbest saneren. Maar naast jouw dagelijkse werkzaamheden als asbestsaneerder ben je als zelfstandig ondernemer ook druk met heel veel andere zaken. Zo …
Vacature Asbestsaneerder
Covebo
Als asbestsaneerder ben je op diversen projecten aan het werk. Als ervaren saneerder heb je kennis van containment. Samen met een leuk team ben je verantwoordelijk voor het verwijderen en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Asbestsaneerder

Wat is de toekomst van Asbestsaneerder?

Als bij de sloop van een woning of gebouw asbest ontdekt wordt, is de hulp van een deskundig Asbestsaneerder nodig. De vraag naar Asbestsaneerders is daarom altijd wel aanwezig. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak ook. Zo kan een meer ervaren Asbestsaneerder doorgroeien tot projectleider. De Asbestsaneerder krijgt dan meer verantwoordelijkheid en leidt de sanering van het asbest.

Baankans Asbestsaneerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

13


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Asbestsaneerder worden: Opleidingen tot Asbestsaneerder

Wil je Asbestsaneerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Asbestsaneerder.

Hoe word je een Asbestsaneerder? 

Om aan de slag te kunnen als Asbestsaneerder kan een opleiding of cursus tot Deskundig Asbestverwijderaar (DAV) gevolgd worden. Na het volgen van deze opleiding kan de Asbestsaneerder aan de slag. Om het diploma Deskundig Asbestverwijderaar te halen, kan een opleiding in de vorm van een leerbaan gevolgd worden of een meerdaagse cursus. Als voor een leerbaan gekozen wordt, wordt er eerst gewerkt als Leerling Asbestsaneerder. Als ingangseis wordt vaak een cursus basisveiligheid gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Asbestsaneerder

Er zijn geen opleidingen Asbestsaneerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Asbestsaneerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Asbestsaneerder

Als je Asbestsaneerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Asbestsaneerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Asbestsaneerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Asbestsaneerder?

Competenties en Vaardigheden Asbestsaneerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Asbestsaneerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Asbestsaneerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Asbestsaneerder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Asbestsaneerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Asbestsaneerder. Als Asbestsaneerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Asbestsaneerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Asbestsaneerder

Vakkennis voor een Asbestsaneerder

Het is voor een Asbestsaneerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Asbestsaneerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Asbestsaneerder


Werkervaring Asbestsaneerder

Het is voor een startend Asbestsaneerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Asbestsaneerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Asbestsaneerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Asbestsaneerder

Met wie werkt een Asbestsaneerder samen? 

De Asbestsaneerder werkt vaak voor een asbestsaneringsbedrijf. Hierdoor heeft de Asbestsaneerder te maken met een werkgevers en collega’s. Voor het sanering van asbest wordt vaak samengewerkt met andere Asbestsaneerders.

Het asbestsaneringsbedrijf werkt vaak in opdracht. Hierdoor heeft de Asbestsaneerder ook te maken met een opdrachtgever. Op het werkterrein kan ook samengewerkt worden met  medewerkers van het sloopbedrijf. Goed kunnen samenwerken is een belangrijke eigenschap van de Asbestsaneerder.


Asbestsaneerder


Organisaties waar een Asbestsaneerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Asbestsaneerder meestal werkt.

Waar werkt een Asbestsaneerder?

De Asbestsaneerder werkt meestal voor een asbestsaneringsbedrijf. Dit bedrijf is deskundig op het gebied van sloopwerkzaamheden en asbestsanering. Zij krijgen diverse projecten binnen die zij uitzetten onder hun werknemers.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Asbestsaneerder

Waar kun je het beste werken als Asbestsaneerder? Hieronder vind je de best door de Asbestsaneerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Asbestsaneerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Asbestsaneerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Asbestsaneerder.

Welke competenties heeft een Asbestsaneerder nodig?

Een Asbestsaneerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Asbestsaneerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Asbestsaneerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Asbestsaneerder nodig? 

Omdat er rekening gehouden moet worden met strenge veiligheidseisen, is het belangrijk dat de Asbestsaneerder netjes en secuur kan werken. De regels moeten te allen tijde gevolgd worden en het asbest moet veilig verwijderd worden. Als dit niet gebeurd kan dit schade voor de gezondheid opleveren. Daarnaast is het belangrijk dat de Asbestsaneerder goed kan samenwerken.

Bekijk de persoonstypen voor Asbestsaneerder


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Asbestsaneerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Asbestsaneerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Asbestsaneerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Asbestsaneerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Asbestsaneerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Asbestsaneerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Asbestsaneerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Asbestsaneerder iets voor je?

Zou je graag Asbestsaneerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Asbestsaneerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Asbestsaneerder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Asbestsaneerder

Vacature Asbestsaneerder
KOOLE Contractors
KOOLE Contractors zoekt een Asbestsaneerder te MBO geplaatst op 12-07-2020 ASBESTSANEERDER Wij zijn op zoek naar een aantal asbestsaneerders in Nederland. Wij zijn een dynamisch bedrijf bestaande uit vier sloopgerelateerde …
Vacature Handsloper / Asbestsaneerder
KOOLE Contractors
KOOLE Contractors zoekt een Handsloper / Asbestsaneerder te VMBO / MAVO geplaatst op 12-07-2020 HANDSLOPER / ASBESTSANEERDER KOOLE NV blijft zich ontwikkelingen en daarom zijn wij nu op zoek naar …
Vacature Asbestsaneerder
Covebo
Als asbestsaneerder werk je op diversen projecten. Dit kunnen klussen van een dag of van een half jaar zijn. Als ervaren saneerder heb je kennis van het opzetten van een …
Vacature Asbestsaneerder
Covebo
Als DAV ' er of DTA 'er word ingezet op diversen projecten in het midden van het land. De omvang en duur van klussen zijn zeer divers. Jouw taak is …
Vacature Asbestsaneerder
Covebo
De projecten zijn zeer divers. Van kleine saneringen bij particulieren, bedrijfspanden tot daken van grote schuren. Jij hebt kan de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoeren. Van het bouwen van containments tot …

Actuele blogposts


reacties op Asbestsaneerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar