Asbestsaneerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Asbestsaneerder? Lees de functieomschrijving.

De asbestsaneerder houdt zich bezig met het saneren van asbest op diverse projecten. Tot in de jaren tachtig is asbest gebruikt bij de bouw van woningen en andere gebouwen. In gebonden toestand vormt asbest geen gevaar voor de gezondheid, maar losse asbestdeeltjes kunnen wel een gevaar vormen. Om deze reden moet bijvoorbeeld bij de sloop van een gebouw of woning waarin asbest verwerkt is, de asbest verwijderd worden door een deskundige Asbestsaneerder. Bij de sloop van een gebouw moet eerst geïnventariseerd worden waar de asbest zich precies bevindt, vervolgens kan een deskundige Asbestsaneerder de asbest veilig saneren.

Naast de saneringswerkzaamheden voert de Asbestsaneerder vaak ook sloopwerkzaamheden uit. De Asbestsaneerder werkt veelal in teamverband en op diverse locaties. De werkzaamheden van de Asbestsaneerder vinden zowel binnen als buiten plaats. De Asbestsaneerder moet netjes en secuur te werk gaan en zich aan de geldende regels houden. Rondom de sanering van asbest zijn strenge veiligheidsregels opgesteld. Regelmatig wordt er ook gecontroleerd of de regels wel worden nageleefd. Door de naleving van de strenge veiligheidsregel wordt voorkomen dat het asbest zich verspreid en zo een gevaar voor de gezondheid kan vormen.

Wil je werken als Asbestsaneerder?

Werk je al als Asbestsaneerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Asbestsaneerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Asbestsaneerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Asbestsaneerder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Asbestsaneerder

Wat verdient een Asbestsaneerder?

Het startsalaris van een beginnende Asbestsaneerder ligt rond de 1400 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan het salaris stijgen.

Salarisschaal Asbestsaneerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Asbestsaneerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Asbestsaneerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Asbestsaneerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Asbestsaneerder vacatures

Deskundig toezichthouder asbestverwijdering (DTA’er)
UBV Uitzendbureau
Voor een van onze relaties in Watergang zijn wij op zoek naar een ervaren DTA'er. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Als DTA’er zorg jij voor de voorbereiding en …
Inventariseerder Asbest
Stammes Recruitment
Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) 32-40 uur per week  Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste kandidaat, die opgeleid is, of wil worden voor de functie "Asbestinventariseerder", die (op termijn) ingezet …
Asbestsaneerder of leerling
Eminent Groep
Als Asbestsaneerder ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten van alle voorkomende asbestsaneringswerkzaamheden conform de vigerende wet- en regelgeving. Het is belangrijk dat je ordelijk bent, netjes kunt werken en …
Deskundig asbestverwijderaar
Abiant
Toe aan een nieuwe uitdaging als asbestverwijderaar? Ga dan voor baangarantie en een goed salaris bij Abiant! Onze opdrachtgevers zijn al jaren gespecialiseerd in het verwijderen van asbest, hebben een …
Asbestsaneerder
Covebo Nijkerk
Als asbestsaneerder werk je op diversen projecten. Dit kunnen klussen van een dag of van een half jaar zijn. Als ervaren saneerder heb je kennis van het opzetten van een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Asbestsaneerder

Hoe goed is de toekomst voor de Asbestsaneerder? 

Als bij de sloop van een woning of gebouw asbest ontdekt wordt, is de hulp van een deskundig Asbestsaneerder nodig. De vraag naar Asbestsaneerders is daarom altijd wel aanwezig. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak ook. Zo kan een meer ervaren Asbestsaneerder doorgroeien tot projectleider. De Asbestsaneerder krijgt dan meer verantwoordelijkheid en leidt de sanering van het asbest.

Baankans Asbestsaneerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Asbestsaneerder worden: Opleidingen tot Asbestsaneerder

Hoe word je een Asbestsaneerder? 

Om aan de slag te kunnen als Asbestsaneerder kan een opleiding of cursus tot Deskundig Asbestverwijderaar (DAV) gevolgd worden. Na het volgen van deze opleiding kan de Asbestsaneerder aan de slag. Om het diploma Deskundig Asbestverwijderaar te halen, kan een opleiding in de vorm van een leerbaan gevolgd worden of een meerdaagse cursus. Als voor een leerbaan gekozen wordt, wordt er eerst gewerkt als Leerling Asbestsaneerder. Als ingangseis wordt vaak een cursus basisveiligheid gevraagd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Asbestsaneerder

Meer opleidingen Asbestsaneerder

Weet je nog niet of je Asbestsaneerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Asbestsaneerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Asbestsaneerder

Met wie werkt een Asbestsaneerder samen? 

De Asbestsaneerder werkt vaak voor een asbestsaneringsbedrijf. Hierdoor heeft de Asbestsaneerder te maken met een werkgevers en collega’s. Voor het sanering van asbest wordt vaak samengewerkt met andere Asbestsaneerders.

Het asbestsaneringsbedrijf werkt vaak in opdracht. Hierdoor heeft de Asbestsaneerder ook te maken met een opdrachtgever. Op het werkterrein kan ook samengewerkt worden met  medewerkers van het sloopbedrijf. Goed kunnen samenwerken is een belangrijke eigenschap van de Asbestsaneerder.


Asbestsaneerder


Organisaties waar een Asbestsaneerder werkzaam is

Waar werkt een Asbestsaneerder meestal? 

De Asbestsaneerder werkt meestal voor een asbestsaneringsbedrijf. Dit bedrijf is deskundig op het gebied van sloopwerkzaamheden en asbestsanering. Zij krijgen diverse projecten binnen die zij uitzetten onder hun werknemers.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Asbestsaneerder

Waar kun je het beste werken als Asbestsaneerder? Hieronder vindt je de best door de Asbestsaneerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Asbestsaneerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Asbestsaneerder:

Welke competenties heeft een een Asbestsaneerder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Asbestsaneerder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Asbestsaneerder nodig? 

Omdat er rekening gehouden moet worden met strenge veiligheidseisen, is het belangrijk dat de Asbestsaneerder netjes en secuur kan werken. De regels moeten te allen tijde gevolgd worden en het asbest moet veilig verwijderd worden. Als dit niet gebeurd kan dit schade voor de gezondheid opleveren. Daarnaast is het belangrijk dat de Asbestsaneerder goed kan samenwerken.

Bekijk de persoonstypen voor Asbestsaneerder


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Asbestsaneerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Asbestsaneerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Asbestsaneerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Asbestsaneerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Asbestsaneerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Asbestsaneerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Asbestsaneerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Asbestsaneerder iets voor je?

Zou je graag Asbestsaneerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Asbestsaneerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Asbestsaneerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar