Assemblagemedewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Assemblagemedewerker worden: Opleidingen tot Assemblagemedewerker

Wil je Assemblagemedewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Assemblagemedewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Assemblagemedewerker.

Hoe word je een Assemblagemedewerker? 

In principe zijn er geen instroomeisen om als Assemblagemedewerker aan de slag te gaan. Veel werkende Assemblagemedewerkers leren het vak op hun werk. Echter, als starter, is het wel belangrijk om een LBO of MBO denk- en werkniveau te hebben. Ervaring in maar vooral affiniteit met de elektrotechniek en de mechanica worden door werkgevers gevraagd. Mocht dat niet genoeg zijn dan is er ook een beroepsopleiding dat opleidt tot Assemblagemedewerker.

Dat is de opleiding Assemblagevakkracht (MBO). Daar word je opgeleid tot een volwaardig Assemblagemedewerker. Het is een beroepsbegeleidende leerweg wat inhoudt dat je vier dagen in de week werkt en een dag naar school gaat. De opleiding duurt twee tot drie jaar. Assemblagevakkracht is een niveau twee beroepsopleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assemblagemedewerker

Er zijn geen opleidingen Assemblagemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assemblagemedewerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Industrie & Productie

Is het verstandig om Assemblagemedewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Assemblagemedewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Assemblagemedewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Assemblagemedewerker?

Als iemand zich heeft opgewerkt tot Assemblagevakkracht dan zijn er geen doorgroeimogelijkheden behalve tot eerste monteur. Als eerste monteur geeft de Assemblagemedewerker leiding aan een team van bijvoorbeeld 7-10 vakkrachten. Wanneer men in de metaalsector aan de slag wil gaan als Assemblagemedewerker heeft veel opties. Op nationalevacaturebank.nl vindt men bijvoorbeeld tientallen vacatures waarin bedrijven zoeken naar Assemblagemedewerkers of daar aan gerelateerde functies. 

De actuele kans op werk voor een Assemblagemedewerker

Het beroep Assemblagemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Assemblagemonteurs werktuigbouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Assemblagemonteurs werktuigbouw is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

387

Baankans Assemblagemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Assemblagemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Assemblagemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Assemblagemedewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Assemblagemedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Assemblagemedewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assemblagemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature productiemedewerker techniek met gratis opleiding tekening lezen
Randstad
Sleutelen, daar word je blij van. Of het nu op je werk is of thuis aan je auto, scooter of brommer. Maar loop je op dit moment nog leuke banen …
Vacature productiemedewerker techniek met gratis opleiding tekening lezen
Randstad
Sleutelen, daar word je blij van. Of het nu op je werk is of thuis aan je auto, scooter of brommer. Maar loop je op dit moment nog leuke banen …
Vacature BBL leerling mechatronica monteur
Tempo-Team
Wat een kans om een vak te mogen leren! Wordt jij onze nieuwe mechatronica monteur? Je opleiding wordt voor je betaald en je verdiend ook nog eens salaris op de …

Leerling vacatures

Vacature Leerling Assemblagemedewerker Isolatie
Tempo-Team
Wil jij intern opgeleid worden tot een monteur in het bouwen en verbouwen van koel- en vriescellen? Samen met de hoofdmonteur ga jij op pad naar bedrijven, voornamelijk in de …
Vacature Hulpmonteur Leerling
Olympia
Ben jij op zoek naar een functie als hulpmonteur in de mechanische techniek? Dan kan dit een interessante functie zijn. Het is een afwisselende functie en je werkzaamheden bestaan uit:Ondersteunde …
Vacature BBL leerling mechatronica monteur
Tempo-Team
Wat een kans om een vak te mogen leren! Wordt jij onze nieuwe mechatronica monteur? Je opleiding wordt voor je betaald en je verdiend ook nog eens salaris op de …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assemblagemedewerker

Als je Assemblagemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assemblagemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assemblagemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assemblagemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Assemblagemedewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Assemblagemedewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Assemblagemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assemblagemedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Assemblagemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assemblagemedewerker. Als Assemblagemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assemblagemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Assemblagemedewerker

Vakkennis voor een Assemblagemedewerker

Het is voor een Assemblagemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Assemblagemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Assemblagemedewerker


Werkervaring Assemblagemedewerker

Het is voor een startend Assemblagemedewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assemblagemedewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Assemblagemedewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Assemblagemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Assemblagemedewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Assemblagemedewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Assemblagemedewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Assemblagemedewerker te worden?

Zou je graag Assemblagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Assemblagemedewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar