Assemblagemedewerker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Assemblagemedewerker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Assemblagemedewerker. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Assemblagemedewerker nodig heeft.Wat doet een Assemblagemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Assemblagemedewerker?

 

De Assemblagemedewerker zet producten in elkaar met kant-en-klare onderdelen. Hij doet dit meestal aan een lopende band. Assemblage is een geheel dat bestaat uit verschillende onderdelen. Het assembleren is het samenstellen van producten uit verschillende onderdelen. Assemblagemedewerkers vindt men in de metaal-, hout- en kunststofindustrie. Dit beroepsprofiel zal de Assemblagemedewerker in de metaalbranche beschrijven. Wanneer men de functie Assemblagemedewerker gebruikt behelst het ook in de meeste gevallen een medewerker in de metaalindustrie.
 
De Assemblagemedewerker assembleert aan de hand van voorbeelden en instructies onderdelen van mechatronische producten. Hij monteert en stelt halffabrikaten (tussenproducten) samen uit vaak zeer kleine fijnmechanische onderdelen en electronica. De werkzaamheden van de Assemblagemedewerker bestaan verder uit het verzamelen en ordenen van onderdelen, bestuderen van werktekeningen en schema's, solderen van onderdelen en de nacontrole van het eigen werk.  
Soms ondersteunt de Assemblagemedewerker als het nodig is de werkvoorbereider. Hij helpt hem dan met het maken van concept werkinstructies en keurprocedures. Naast het assemblagewerk kan de Assemblagevakkracht ook (onder begeleiding) toegepaste onderdelen testen. Dat zijn bijvoorbeeld aandrijvingen, afsluiters en niveauschakelaars. De Assemblagemedewerker kan nog meer werkzaamheden toebedeeld krijgen. Hij doet bijvoorbeeld de transportsystemen afstellen of het inregelen van apparatuur. In enkele gevallen kan de Assemblagemedewerker een beperkt aantal machines proefdraaien. Dit gebeurd met ondersteuning van een eerste monteur
 
 
 
 

Past het beroep Assemblagemedewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Assemblagemedewerker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Assemblagemonteur, Assemblagevakkracht


Vacatures Assemblagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Assemblagemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assemblagemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Assemblagemedewerker per ervaringsniveau

junior Assemblagemedewerker vacatures startend Assemblagemedewerker vacatures senior Assemblagemedewerker vacatures beginnend Assemblagemedewerker vacatures trainee Assemblagemedewerker vacatures leidinggevend Assemblagemedewerker vacatures medior Assemblagemedewerker vacatures aankomend Assemblagemedewerker vacatures ervaren Assemblagemedewerker vacatures leerling Assemblagemedewerker vacatures vacatures omscholen tot Assemblagemedewerker vacatures opleiding tot Assemblagemedewerker

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assemblagemedewerker

Wat verdient een Assemblagemedewerker?

De Assemblagemedewerker kan bruto €1635 per maand verdienen. Afhankelijk van zijn toebedeelde functies en opgedane ervaring kan dit opgeschaald worden tot bruto €3173. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden van de Assemblagemedewerker zijn geregeld in de CAO Metalelektro. 
Zo heeft de Assemblagemedewerker in voltijd dienst recht op 27 vakantiedagen. Naarmate hij voor langere periodes zes dagen in de week werkt kan hij tot 4 extra vakantiedagen opnemen. De Assemblagemedewerker heeft recht op een vakantietoeslag van 8 procent van zijn maandverdienste. Verder heeft de Assemblagevakkracht recht op twee opleidingsdagen en kan hij deelnemen aan een tijdspaarregeling en een pensioenregeling.  

Salarisschaal Assemblagemedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Assemblagemedewerker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Assemblagemedewerker


Bekijk het salaris Assemblagemedewerker per ervaringsniveau

Salaris junior Assemblagemedewerker Wat verdient een startend Assemblagemedewerker? Wat is het loon senior Assemblagemedewerker? beginnend Assemblagemedewerker salaris Maximaal salaris trainee Assemblagemedewerker Hoeveel verdient een leidinggevend Assemblagemedewerker? Wat is het salaris van een medior Assemblagemedewerker? Salaris aankomend Assemblagemedewerker Wat verdient een ervaren Assemblagemedewerker? Welk salaris krijgt een leerling Assemblagemedewerker?


Assemblagemedewerker worden: Opleidingen tot Assemblagemedewerker

Wil je Assemblagemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assemblagemedewerker.

Hoe word je een Assemblagemedewerker? 

In principe zijn er geen instroomeisen om als Assemblagemedewerker aan de slag te gaan. Veel werkende Assemblagemedewerkers leren het vak op hun werk. Echter, als starter, is het wel belangrijk om een LBO of MBO denk- en werkniveau te hebben. Ervaring in maar vooral affiniteit met de elektrotechniek en de mechanica worden door werkgevers gevraagd. Mocht dat niet genoeg zijn dan is er ook een beroepsopleiding dat opleidt tot Assemblagemedewerker.

Dat is de opleiding Assemblagevakkracht (MBO). Daar word je opgeleid tot een volwaardig Assemblagemedewerker. Het is een beroepsbegeleidende leerweg wat inhoudt dat je vier dagen in de week werkt en een dag naar school gaat. De opleiding duurt twee tot drie jaar. Assemblagevakkracht is een niveau twee beroepsopleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assemblagemedewerker

Er zijn geen opleidingen Assemblagemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assemblagemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Assemblagemedewerker worden: Omscholen tot Assemblagemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Assemblagemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Assemblagemedewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assemblagemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Assemblagemedewerker

Vacature Monteur in opleiding
Actief Techniek
In September gaan wij van start met de BBL-opleiding op MBO- niveau tot Monteur Gas of Stroom via onze opdrachtgever. Tot aan de start van de BBL-opleiding ga je aan …

Leerling vacatures Assemblagemedewerker

Vacature Leerling CNC draaier/ frezer
Actief Techniek
Wij stomen je met een mooie cursus klaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Zo heb je al snel voldoende skills voor een baan binnen verschillende bedrijven in de …
Vacature Leerling Assemblagemedewerker Metaal, Randstad Techniek
Randstad
Wil jij graag uitzicht hebben op een vaste baan, bij een bedrijf naar keuze? Dan kunnen wij je verder helpen. Wij bieden namelijk een te gek opleidingstraject in de metaal! …
Vacature Leerling Assemblagemonteur
Synsel Techniek
Bedrijfsomschrijving:Locatie: regio EpeDit bedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoudt wereldwijd innovatieve technieken voor de automobielindustrie. Ze realiseren totale fabrieken: van brainstormsessie en investeringsplan tot assemblage en volledige automatisering. Binnen dit …

Traineeship vacatures Assemblagemedewerker

Vacature Trainee Workshop Technician
Olympia
Altijd al in de olie-en gaswereld willen werken, maar nog geen leuke baan tegengekomen? Dan is dit je kans!Voor onze opdrachtgever in Assen zijn wij op zoek naar versterking voor …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assemblagemedewerker

Als je Assemblagemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assemblagemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assemblagemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assemblagemedewerker?


Competenties en Vaardigheden Assemblagemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assemblagemedewerker.

Welke competenties heeft een Assemblagemedewerker nodig?

Een Assemblagemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Vaardigheden Assemblagemedewerker

 • Methodisch werken
 • Aandacht voor details
 • Punctueel
 • Vasthoudendheid
 • Zelfmanagement
 • Controleren

Persoonlijkheid en Eigenschappen Assemblagemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assemblagemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assemblagemedewerker nodig? 

Zorgvuldigheid en nauwkeurigheid staan centraal voor een Assemblagemedewerker. Hij heeft veel technisch inzicht en kan goed orde uit de chaos halen. De Assemblagemedewerker beschikt over veel kennis van zijn vakgebied en richt zich altijd op zijn werkzaamheden. Hij is gefocust op zijn werk en streeft naar een hoge mate van nauwkeurigheid (Waarnemer). 

De Assemblagemedewerker is ook sterk in het opsporen van fouten en het opzetten en controleren van processen. Hij is erg punctueel en denkt concreet en probleem-gericht (Loyalist)

Bekijk de persoonstypen voor Assemblagemedewerker


Eigenschappen Assemblagemedewerker

 • Trouw
 • Integriteit
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Assemblagemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Assemblagemedewerker?

Als iemand zich heeft opgewerkt tot Assemblagevakkracht dan zijn er geen doorgroeimogelijkheden behalve tot eerste monteur. Als eerste monteur geeft de Assemblagemedewerker leiding aan een team van bijvoorbeeld 7-10 vakkrachten. Wanneer men in de metaalsector aan de slag wil gaan als Assemblagemedewerker heeft veel opties. Op nationalevacaturebank.nl vindt men bijvoorbeeld tientallen vacatures waarin bedrijven zoeken naar Assemblagemedewerkers of daar aan gerelateerde functies. 

De actuele kans op werk voor een Assemblagemedewerker

Het beroep Assemblagemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Assemblagemonteurs werktuigbouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Assemblagemonteurs werktuigbouw is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

477

Baankans Assemblagemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Assemblagemedewerker

Je kunt als Assemblagemedewerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Assemblagemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Assemblagemonteurs werktuigbouw. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Assemblagemedewerker

Mogelijke specialisaties voor een Assemblagemedewerker

gloeidraadmonteur gloeilampen

stermaker gloeilampen

samensteller automatiseringsapparatuur

binnenwerkmonteur haarden en kachels

pinner haardonderdelen

monteerder automatiseringsapparatuur

frame-afwerker rijwielframes

spakenspanner rijwielenfabriek

wielenmaker fiets, bromfiets

wielenspanner fiets, bromfiets

samensteller rijwielen

wielenspoorder fiets, bromfiets

samensteller haarden en kachels

samensteller huishoudelijke elektrische apparaten

samensteller kantoormachines

brugjesmaker gloeilampen

montagemedewerker metaalwaren

monteerder haarden en kachels

montagemedewerker hekwerk

assemblagemedewerker automatiseringsapparatuur

assemblagemedewerker elektronica

assemblagemedewerker geluidsapparatuur

assemblagemedewerker haarden en kachels

assemblagemedewerker huishoudelijke elektrische apparaten

assemblagemedewerker rijwielen

kooldraadkitter gloeilampen

oogjesinzetter gloeilampen

kachelmonteur

wielenstrekker fiets, bromfiets

geluidsversterkermonteerder

bandrecordermonteerder

filmprojector-monteerder

monteerder geluidsapparatuur

samensteller geluidsapparatuur

assemblagemonteur kantoormachines

monteerder kantoormachines

samensteller metaalwaren

fornuizenmaker

haardenmaker

kachelmaker

kinderwagenmonteerder

monteerder metalen meubelen

monteerder rijwielen

rijwielbandenomlegger

wielenbouwer fiets, bromfiets

wielenrichter fiets, bromfiets

wielenvlechter fiets, bromfiets

binnenwerkmaker haarden en kachels

haardenmonteur

kitter haarden

radiatorsamensteller

samenbouwer metalen meubelen

mechatronica monteur nieuwbouw

monteerder huishoudelijke elektrische apparaten

monteerder elektronica

samensteller elektronica

monteur geldautomaten

monteur kansspelautomaten

buizenpostmonteur

monteur sigarettenautomaten

servicemonteur automaten

onderhoudsmonteur automaten

fabrieksarbeider automontage

montagewerker auto-assemblage

monteerder voertuigen

assemblagemedewerker voertuigen

chassisbouwer auto-assemblage

chassisbouwer constructie auto's, voertuigen

chassismonteur auto-assemblage

motorfietsenmonteur assemblage

framerichter

voorvorkrichter rijwielen

medewerker framebouw

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Assemblagemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assemblagemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Assemblagemedewerker?

 

De Assemblagemedewerker is voornamelijk werkzaam bij de grotere metaalbedrijven die behoren tot de sector machine-industrie en apparatenbouw. Het gaat om metaalbedrijven met meer dan 100 werknemers in dienst. De bedrijven waar de Assemblagevakkracht werkt kunnen zowel toeleverende bedrijven zijn als bedrijven die het complete eindproduct produceren. De toeleverende bedrijven leveren halffabrikaten. De Assemblagemedewerker werkt hoofdzakelijk bij bedrijven die mechatronische producten vervaardigen.  

 

 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Netwerk Assemblagemedewerker

Met wie werkt een Assemblagemedewerker samen? 

De Assemblagemedewerker rapporteert aan de eerste Assemblagemonteur. Verder kan hij samen werken met een Asisistent Assemblagevakkracht en andere Assemblagevakkrachten.  


 • Assemblagemonteur
 • Assistent Assemblagevakkracht
Assemblagemedewerker

Interview met een Assemblagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Assemblagemedewerker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Assemblagemedewerker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Assemblagemedewerker?

De beroepen die verwant zijn aan Assemblagemedewerker zijn:
Machinebouwer
Salaris: €1800 tot €2000
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Assemblagemedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Assemblagemonteur
 • Assistent Assemblagevakkracht

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1635 tot €3173

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

477Ga direct naar