Assemblagemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assemblagemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assemblagemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assemblagemedewerker wordt.

 

Wat is een Assemblagemedewerker?

 

De Assemblagemedewerker zet producten in elkaar met kant-en-klare onderdelen. Hij doet dit meestal aan een lopende band. Assemblage is een geheel dat bestaat uit verschillende onderdelen. Het assembleren is het samenstellen van producten uit verschillende onderdelen. Assemblagemedewerkers vindt men in de metaal-, hout- en kunststofindustrie. Dit beroepsprofiel zal de Assemblagemedewerker in de metaalbranche beschrijven. Wanneer men de functie Assemblagemedewerker gebruikt behelst het ook in de meeste gevallen een medewerker in de metaalindustrie.
 
De Assemblagemedewerker assembleert aan de hand van voorbeelden en instructies onderdelen van mechatronische producten. Hij monteert en stelt halffabrikaten (tussenproducten) samen uit vaak zeer kleine fijnmechanische onderdelen en electronica. De werkzaamheden van de Assemblagemedewerker bestaan verder uit het verzamelen en ordenen van onderdelen, bestuderen van werktekeningen en schema's, solderen van onderdelen en de nacontrole van het eigen werk.  
Soms ondersteunt de Assemblagemedewerker als het nodig is de werkvoorbereider. Hij helpt hem dan met het maken van concept werkinstructies en keurprocedures. Naast het assemblagewerk kan de Assemblagevakkracht ook (onder begeleiding) toegepaste onderdelen testen. Dat zijn bijvoorbeeld aandrijvingen, afsluiters en niveauschakelaars. De Assemblagemedewerker kan nog meer werkzaamheden toebedeeld krijgen. Hij doet bijvoorbeeld de transportsystemen afstellen of het inregelen van apparatuur. In enkele gevallen kan de Assemblagemedewerker een beperkt aantal machines proefdraaien. Dit gebeurd met ondersteuning van een eerste monteur. 
 
 
 
 


Wil je werken als Assemblagemedewerker?

Werk je al als Assemblagemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assemblagemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assemblagemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assemblagemedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Assemblagemonteur
  • Assistent Assemblagevakkracht

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1635 tot €3173

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

207


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assemblagemedewerker

Wat verdient een Assemblagemedewerker?

De Assemblagemedewerker kan bruto €1635 per maand verdienen. Afhankelijk van zijn toebedeelde functies en opgedane ervaring kan dit opgeschaald worden tot bruto €3173. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden van de Assemblagemedewerker zijn geregeld in de CAO Metalelektro. 
Zo heeft de Assemblagemedewerker in voltijd dienst recht op 27 vakantiedagen. Naarmate hij voor langere periodes zes dagen in de week werkt kan hij tot 4 extra vakantiedagen opnemen. De Assemblagemedewerker heeft recht op een vakantietoeslag van 8 procent van zijn maandverdienste. Verder heeft de Assemblagevakkracht recht op twee opleidingsdagen en kan hij deelnemen aan een tijdspaarregeling en een pensioenregeling.  

Salarisschaal Assemblagemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Assemblagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Assemblagemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assemblagemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assemblagemedewerker vacatures

Vacature Senior Assemblagemedewerker
Page Personnel
Ben jij opzoek naar een mooie uitdagende functie als Assemblage monteur in regio Den Haag. Je gaat werken in de dagdienst, fulltime en werkt vanuit je eigen werkplek voor het …
Vacature Allround Assemblagemonteur
Trinamics
De uitdagingNa een gedegen inwerkperiode ga je aan de slag als allround assemblagemonteur. In deze functie assembleer je aan de hand van tekeningen en instructies halffabricaten/modules en complete machines. …
Vacature Assemblagemedewerker
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf in de regio van Schijndel maakt verpakkingen van hout en karton voor speciale producten. Je kunt hierbij denken aan machines of onderdelen van machines. Je gaat werken …
Vacature Assemblagemedewerker
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Bij dit MKB familiebedrijf in regio Eindhoven hecht waarde aan het teamgevoel. Zij streven naar verbetering op elk vlak en realiseren dit bij de werknemers door gedegen cursussen en …
Vacature Assemblagemedewerker techniek
Randstad
Functieomschrijving Wij zoeken voor Power Packer in Oldenzaal assemblagemedewerkers met een technische achtergrond. Het betreft werk in een 3-ploegendienst voor langere tijd.wat bieden wij jou €11,73 bruto per uurWerk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assemblagemedewerker

Wat is de toekomst van Assemblagemedewerker?

Als iemand zich heeft opgewerkt tot Assemblagevakkracht dan zijn er geen doorgroeimogelijkheden behalve tot eerste monteur. Als eerste monteur geeft de Assemblagemedewerker leiding aan een team van bijvoorbeeld 7-10 vakkrachten. Wanneer men in de metaalsector aan de slag wil gaan als Assemblagemedewerker heeft veel opties. Op nationalevacaturebank.nl vindt men bijvoorbeeld tientallen vacatures waarin bedrijven zoeken naar Assemblagemedewerkers of daar aan gerelateerde functies. 

Baankans Assemblagemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

207


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Assemblagemedewerker worden: Opleidingen tot Assemblagemedewerker

Wil je Assemblagemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assemblagemedewerker.

Hoe word je een Assemblagemedewerker? 

In principe zijn er geen instroomeisen om als Assemblagemedewerker aan de slag te gaan. Veel werkende Assemblagemedewerkers leren het vak op hun werk. Echter, als starter, is het wel belangrijk om een LBO of MBO denk- en werkniveau te hebben. Ervaring in maar vooral affiniteit met de elektrotechniek en de mechanica worden door werkgevers gevraagd. Mocht dat niet genoeg zijn dan is er ook een beroepsopleiding dat opleidt tot Assemblagemedewerker.

Dat is de opleiding Assemblagevakkracht (MBO). Daar word je opgeleid tot een volwaardig Assemblagemedewerker. Het is een beroepsbegeleidende leerweg wat inhoudt dat je vier dagen in de week werkt en een dag naar school gaat. De opleiding duurt twee tot drie jaar. Assemblagevakkracht is een niveau twee beroepsopleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assemblagemedewerker

Er zijn geen opleidingen Assemblagemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assemblagemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Assemblagemedewerker

Als je Assemblagemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assemblagemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assemblagemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assemblagemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Assemblagemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assemblagemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assemblagemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assemblagemedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Assemblagemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assemblagemedewerker. Als Assemblagemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assemblagemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Assemblagemedewerker

Vakkennis voor een Assemblagemedewerker

Het is voor een Assemblagemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assemblagemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assemblagemedewerker


Werkervaring Assemblagemedewerker

Het is voor een startend Assemblagemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assemblagemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Machinebouwer .

Iets anders leren?

Is Assemblagemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Assemblagemedewerker

Met wie werkt een Assemblagemedewerker samen? 

De Assemblagemedewerker rapporteert aan de eerste Assemblagemonteur. Verder kan hij samen werken met een Asisistent Assemblagevakkracht en andere Assemblagevakkrachten.  


  • Assemblagemonteur
  • Assistent Assemblagevakkracht
Assemblagemedewerker


Organisaties waar een Assemblagemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assemblagemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Assemblagemedewerker?

 

De Assemblagemedewerker is voornamelijk werkzaam bij de grotere metaalbedrijven die behoren tot de sector machine-industrie en apparatenbouw. Het gaat om metaalbedrijven met meer dan 100 werknemers in dienst. De bedrijven waar de Assemblagevakkracht werkt kunnen zowel toeleverende bedrijven zijn als bedrijven die het complete eindproduct produceren. De toeleverende bedrijven leveren halffabrikaten. De Assemblagemedewerker werkt hoofdzakelijk bij bedrijven die mechatronische producten vervaardigen.  

 

 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Assemblagemedewerker

Waar kun je het beste werken als Assemblagemedewerker? Hieronder vind je de best door de Assemblagemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assemblagemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assemblagemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assemblagemedewerker.

Welke competenties heeft een Assemblagemedewerker nodig?

Een Assemblagemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assemblagemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assemblagemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assemblagemedewerker nodig? 

Zorgvuldigheid en nauwkeurigheid staan centraal voor een Assemblagemedewerker. Hij heeft veel technisch inzicht en kan goed orde uit de chaos halen. De Assemblagemedewerker beschikt over veel kennis van zijn vakgebied en richt zich altijd op zijn werkzaamheden. Hij is gefocust op zijn werk en streeft naar een hoge mate van nauwkeurigheid (Waarnemer). 

De Assemblagemedewerker is ook sterk in het opsporen van fouten en het opzetten en controleren van processen. Hij is erg punctueel en denkt concreet en probleem-gericht (Loyalist)

Bekijk de persoonstypen voor Assemblagemedewerker


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Assemblagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assemblagemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assemblagemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assemblagemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assemblagemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assemblagemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assemblagemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assemblagemedewerker iets voor je?

Zou je graag Assemblagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assemblagemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Assemblagemedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Assemblagemedewerker

Vacature Assemblagemedewerker
Randstad
Functieomschrijving Wil jij aan de slag als assemblagemedewerker voor € 15,05 per uur bij de marktleider op het gebied van landbouwwerktuigen? Dat kan bij Kuhn in Geldrop.wat bieden wij
Vacature Assemblagemedewerker
Randstad
Functieomschrijving Ben je gek op sleutelen? En knutsel je het liefste de hele dag grote bouwpakketten van Lego of Knex in elkaar?Lees dan Wat ga je doen assemblage medewerker?Geheel …
Vacature Technische assemblagemedewerker
Randstad
Functieomschrijving Voor een klant van ons zijn wij per direct op zoek naar technische assemblagemonteurs die zich bezig gaat houden met het assembleren, onderhouden en repareren van mobiliteitsmiddelen. Denk hierbij …
Vacature Assemblagemedewerker robot- en motoronderdelen
Balans
Functieomschrijving Voor onze relatie, een leverancier van automatiseringsoplossingen voor de verspanende industrie, zoek ik een: Assemblagemedewerker robot- en motoronderdelen In de rol van Assemblage-medewerker ben je in de eerste plaats …
Vacature Ervaren assemblagemonteur en tester – Elektrotechniek
Trinamics
Ervaren assemblagemonteur en tester – Elektrotechniek (MBO,Elektronica,Elektrotechniek, Mechatronica, Assemblage) Organisatie Voor een van onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar een assemblagemonteur met affiniteit en ervaring in het samenstellen en …

Actuele blogposts


reacties op Assemblagemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar