Assistent Productieleiding Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Assistent Productieleiding worden: Opleidingen tot Assistent Productieleiding

Wil je Assistent Productieleiding worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Assistent Productieleiding, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Assistent Productieleiding.

Hoe word je een Assistent Productieleiding? 

Voor een assistent productieleiding is het goed als je een media-gerelateerde opleiding hebt gevolgd. Dit kan de Filmacademie zijn: hier leer je vooral in de praktijk hoe een productie van een film of serie in zijn werk gaat en krijg je de kans om dit tijdens je studie ook veel te trainen. Ook Media en Entertainment Management sluit goed aan.

Ook Media en Cultuur kan aansluiten bij dit beroep van assistent productieleiding. Dit is een wetenschappelijke opleiding en je leert hier op een wat theoretische manier bezig te zijn met het maken van films en televisie. 

Verder zijn opleidingen in de organisatorische sector zeer geschikt voor het beroep van assistent productieleiding. Het gaat er namelijk in dit beroep om dat je goed kunt organiseren en produceren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assistent Productieleiding

Er zijn geen opleidingen Assistent Productieleiding aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assistent Productieleiding in werkt

Bekijk meer opleidingen Media & Journalistiek

Is het verstandig om Assistent Productieleiding te worden?

Voordat je aan een opleiding Assistent Productieleiding begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Assistent Productieleiding worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Assistent Productieleiding?

Als assistent productieleiding heb je vrij veel kans om door te groeien. Enerzijds kun je als assistent productieleiding doorgroeien in hetzelfde beroep: je kunt als assistent productieleiding groetere producties aangaan waarbij je meer verantwoordelijkheid hebt of waarbij de standaarden wat uitdagender zijn. Een productie in het buitenland bijvoorbeeld. De assistent productieleiding zal hier dan ook pas voor gevraagd worden als hij-zij al veel ervaring bij kleindere producties heeft opgedaan.

Tevens kan de assistent productieleiding doorgroeien in andere beroepen. Zo kan hij-zij eerst doorgroeien naar Productie coördinator, vervolgens naar Productieleider, dan naar Uitvoerend productent en tot slot naar Producent.

Hiervoor is het uiteraard zeer belangrijk dat de assistent productieleiding tijdens verschillende producties heeft laten zien dat hij-zij gedreven is en bovenal goed in produceren.

De actuele kans op werk voor een Assistent Productieleiding

Het beroep Assistent Productieleiding is onderdeel van de beroepsfamilie Productieassistenten televisie, film en theater. De kans op werk voor de beroepsfamilie Productieassistenten televisie, film en theater is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Assistent Productieleiding

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Assistent Productieleiding

Als je je wilt omscholen tot Assistent Productieleiding is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Assistent Productieleiding door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Assistent Productieleiding zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Assistent Productieleiding

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assistent Productieleiding dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Assistent Productieleiding

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assistent Productieleiding

Als je Assistent Productieleiding wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Productieleiding zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Productieleiding

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Productieleiding?

Competenties en Vaardigheden Assistent Productieleiding

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Assistent Productieleiding nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Assistent Productieleiding nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Productieleiding

Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Assistent Productieleiding

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Productieleiding. Als Assistent Productieleiding wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Productieleiding:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Productieleiding

Vakkennis voor een Assistent Productieleiding

Het is voor een Assistent Productieleiding ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Assistent Productieleiding zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Assistent Productieleiding


Werkervaring Assistent Productieleiding

Het is voor een startend Assistent Productieleiding die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Productieleiding is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Assistent Productieleiding, maar iets anders?

Is een opleiding Assistent Productieleiding het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Assistent Productieleiding te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Assistent Productieleiding te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Assistent Productieleiding te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Assistent Productieleiding te worden?

Zou je graag Assistent Productieleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Assistent Productieleiding voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar