Assistent Productieleiding Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Productieleiding? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent productieleiding. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent productieleiding wordt.

 

Wat is een Assistent Productieleiding?

Als assistent productieleiding werk je voor een film of televisieprogramma. De assistent productieleiding regelt alles voor een crew die voor de desbetreffende serie aan het draaien is. Hij/zij zorgt ervoor dat de crew alles heeft om te kunnen draaien en hier ligt best veel druk op aangezien een draaidag veel geld kost.

De assistent productieleiding is ook verantwoordelijk voor een aantal props in de scenes. Zo zorgt hij/zij voor voertuigen, dieren en figuranten mochten die aanwezig zijn in de scene. De assistent productieleiding probeert dus veel vooruit te regelen en probeert de props die hij/zij regelt voor zo weinig mogelijk geld te regelen. Hij/zij moet namelijk ook rekening houden met het budget.

Verder overlegt de assistent productieleiding op een draaidag veel met de opnameleider. Zowel het verloop van de dag als de volgorde van de scenes bespreekt zij met deze persoon. Het is namelijk voor beide partijen zaak dat de dag gehaald wordt. 

Tot slot geeft de assistent productieleiding ook leiding aan de productieassistenten. Deze assistenten voeren uit wat de assistent productieleiding bedenkt.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Assistent Productieleiding?

Werk je al als Assistent Productieleiding en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Productieleiding worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Productieleiding, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Productieleiding in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Productieleider
  • Regisseur
  • Producent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Productieleiding

Wat verdient een Assistent Productieleiding?

Als assistent productieleiding begin je vaak met een vrij goed salaris. Er wordt dan ook meteen veel van je verwacht en je maakt soms dagen van twaalf uur waarbij je je overuren niet betaald krijgt. Het salaris is dus meestal een vaststaand bedrag.

Soms echter krijg je draaidagen extra uitbetaald omdat men er vanuit gaat dat je dan harder werkt en meer uren maakt. Het verschil tussen een vaststaand salaris en een salaris met draaidagen extra uitbetaald heeft ook te maken met het type productie. Voor drama producties is de assistent productieleiding vaak dagen achter elkaar aan het draaien, dan wordt er meestal een salaris afgesproken. Echter, als de assistent productieleiding werkt voor bijvoorbeeld commercials zal er wel iets afgesproken worden voor draaidagen.

Salarisschaal Assistent Productieleiding

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Assistent Productieleiding

Er zijn geen vacatures Assistent Productieleiding aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Assistent Productieleiding in werkt.

Meer weten over de sector waar een Assistent Productieleiding in werkt

Bekijk werken in Media & Journalistiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Productieleiding

Wat zijn de baankansen voor een Assistent Productieleiding?

Als assistent productieleiding heb je vrij veel kans om door te groeien. Enerzijds kun je als assistent productieleiding doorgroeien in hetzelfde beroep: je kunt als assistent productieleiding groetere producties aangaan waarbij je meer verantwoordelijkheid hebt of waarbij de standaarden wat uitdagender zijn. Een productie in het buitenland bijvoorbeeld. De assistent productieleiding zal hier dan ook pas voor gevraagd worden als hij-zij al veel ervaring bij kleindere producties heeft opgedaan.

Tevens kan de assistent productieleiding doorgroeien in andere beroepen. Zo kan hij-zij eerst doorgroeien naar Productie coördinator, vervolgens naar Productieleider, dan naar Uitvoerend productent en tot slot naar Producent.

Hiervoor is het uiteraard zeer belangrijk dat de assistent productieleiding tijdens verschillende producties heeft laten zien dat hij-zij gedreven is en bovenal goed in produceren.

De actuele kans op werk voor een Assistent Productieleiding

De kans op werk voor het beroep Assistent Productieleiding is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Assistent Productieleiding

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Assistent Productieleiding worden: Opleidingen tot Assistent Productieleiding

Wil je Assistent Productieleiding worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assistent Productieleiding.

Hoe word je een Assistent Productieleiding? 

Voor een assistent productieleiding is het goed als je een media-gerelateerde opleiding hebt gevolgd. Dit kan de Filmacademie zijn: hier leer je vooral in de praktijk hoe een productie van een film of serie in zijn werk gaat en krijg je de kans om dit tijdens je studie ook veel te trainen. Ook Media en Entertainment Management sluit goed aan.

Ook Media en Cultuur kan aansluiten bij dit beroep van assistent productieleiding. Dit is een wetenschappelijke opleiding en je leert hier op een wat theoretische manier bezig te zijn met het maken van films en televisie. 

Verder zijn opleidingen in de organisatorische sector zeer geschikt voor het beroep van assistent productieleiding. Het gaat er namelijk in dit beroep om dat je goed kunt organiseren en produceren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assistent Productieleiding

Er zijn geen opleidingen Assistent Productieleiding aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assistent Productieleiding in werkt

Bekijk alle opleidingen Media & Journalistiek

Omscholen tot Assistent Productieleiding

Als je je wilt omscholen tot Assistent Productieleiding is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Assistent Productieleiding zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assistent Productieleiding dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Assistent Productieleiding

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assistent Productieleiding

Als je Assistent Productieleiding wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Productieleiding zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Productieleiding

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Productieleiding?

Competenties en Vaardigheden Assistent Productieleiding

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assistent Productieleiding nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assistent Productieleiding nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Productieleiding

Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Assistent Productieleiding

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Productieleiding. Als Assistent Productieleiding wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Productieleiding:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Productieleiding

Vakkennis voor een Assistent Productieleiding

Het is voor een Assistent Productieleiding ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assistent Productieleiding zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assistent Productieleiding


Werkervaring Assistent Productieleiding

Het is voor een startend Assistent Productieleiding die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Productieleiding is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Productieleider Media .

Iets anders leren?

Is Assistent Productieleiding het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Assistent Productieleiding

Met wie werkt een Assistent Productieleiding samen? 

De assistent productieleiding heeft met zeer veel verschillende beroepen te maken. Hij/zij werkt nauw samen met collega's van het productieteam zoals de productieleider of andere assistent productieleiders. Tevens wordt er nauw samen gewerkt met de productie assistenten die werkzaam zijn voor de assistent productieleiding.

Maar ook heeft de assistent productieleiding veel contact met de crew en dan met name met de opnameleider, de assistent opnameleider en de regisseur. Met de opnameleider bespreekt de assistent productieleiding het verloop van de dag en wat er wel of niet goed gaat. Met de assistent opnameleiding bespreekt de assistent productieleiding wat er nodig is op de set. Dit kan variëren  van koffie tot extra figuranten. En met de regisseur bespreekt de assistent productieleiding van te voren hoe een volgende scene eruit moet komen te zien zodat de assistent productieleiding weet wat hij/zij moet gaan produceren.


  • Productieleider
  • Regisseur
  • Producent
Assistent Productieleiding


Organisaties waar een Assistent Productieleiding werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent Productieleiding meestal werkt.

Waar werkt een Assistent Productieleiding?

De assistent productieleiding werkt je voor film en televisie producties. Ten eerste maakt het al veel verschil of je voor een publieke zender werkt, voor een commerciele zender of voor helemaal geen zender. Soms wordt een film of serie alleen gesubsidieerd maar is er verder helemaal geen sponsoring. Dan zal het budget niet heel hoog liggen. Echter, als de productie wel veel geld te besteden heeft en bij het uitzenden ook nog veel geld verdient, dan gaat het meer de kant op van een profit productie.

 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Assistent Productieleiding

Waar kun je het beste werken als Assistent Productieleiding? Hieronder vind je de best door de Assistent Productieleiding beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Pall Medistad BV

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Productieleiding:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent Productieleiding.

Welke competenties heeft een Assistent Productieleiding nodig?

Een Assistent Productieleiding heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent Productieleiding

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent Productieleiding passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent Productieleiding nodig? 

Als assistent productieleiding is het belangrijk dat je meerdere partijen tegelijk tevreden houdt. Ten eerste werk je uiteindelijk voor de producent zelf en voor de crew die de scenes draait. Dit betekent dat je te maken hebt met een kwaliteits principe maar ook met een budget wat niet oneindig toereikend is. De assistent productieleiding moet er dus voor zorgen dat hij/zij schippert tussen deze twee en dit ook verantwoordt.

Voor het maken van films en series is het belangrijk dat je perfectionistisch bent. Iedereen wil dat het er uiteindelijk mooi uitziet en daarvoor moet de assistent productieleiding zorgen dat alles wat er moet zijn voor een scene er ook is. 

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Productieleiding


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Assistent Productieleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Productieleiding

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Productieleiding

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Productieleiding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Productieleiding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Productieleiding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Productieleiding. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Productieleiding iets voor je?

Zou je graag Assistent Productieleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Productieleiding bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assistent Productieleiding

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar