Auteur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Auteur worden: Opleidingen tot Auteur

Wil je Auteur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Auteur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Auteur.

Hoe word je een Auteur? 

Auteurs teren op opgedane ervaring, oefenen veel met schrijven en leren van hun fouten. In principe is daarom elke soort opleiding een geschikte start. Voor de Auteurs van wetenschappelijke publicaties in non-fictie is een opleiding op Post-Doc niveau aan te raden in het specialisme waarover geschreven wordt. Over het algemeen geeft een opleiding in taal of literatuur geen speciale geschiktheid voor het schrijven van een boek. Workshops daarentegen kunnen wel helpen, door de mogelijkheid om te oefenen en feedback te ontvangen.

De 5 best beoordeelde opleidingen Auteur

bijgewerkt op 15-10-2021

Verlies en rouw bij volwassenen
Om volwassenen in rouw de juiste ondersteuning te kunnen bieden is het van groot belang de grenzen van mogelijkheden te bewaken. Wanneer is rouw zó complex dat er andere specialisten …
Verlies en rouw bij volwassenen
Verlies en rouw: de essentie
In deze driedaagse training richten we ons op de essentie van verlies- en rouw. U doet kennis en vaardigheden op die onmisbaar zijn om mensen met een verlieservaring te kunnen …
Verlies en rouw: de essentie
Ondernemerschap; Begeleiding richting succesvol zelfstandig ondernemerschap (ZZP VoF BV)
Zoek jij die bedrijfscoach voor de start van jouw onderneming? Of zoek je hulp voor die extra impuls in je bestaande onderneming? Ik ben Pedro van Helden, bedrijfscoach en auteur …
Ondernemerschap; Begeleiding richting succesvol zelfstandig ondernemerschap (ZZP VoF BV)
LinkedIn Recruitment (Werving via LinkedIn)
Kost recruitment via LinkedIn jou veel tijd? Vind je niet de juiste kandidaten? Krijg je weinig reacties op jouw berichten? Of betaal je teveel geld voor een duur LinkedIn account?
LinkedIn Recruitment (Werving via LinkedIn)
Online cursus Photoshop 2020
Na onze videoserie Photoshop CC ken je Photoshop van binnen en van buiten. Van het bewerken van foto's tot het vormgeven van tekst tot het werken met de krachtige 3D …
Online cursus Photoshop 2020

Is het verstandig om Auteur te worden?

Voordat je aan een opleiding Auteur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Auteur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Auteur?

Op elke 1000 manuscripten die een uitgever onder ogen krijgt is er kans dat misschien twee of drie van de Auteurs uitgekozen worden om verder mee te werken. En zelfs voor die drie is er kans dat het manuscript toch uiteindelijk niet gepubliceerd wordt. Iedereen kan een boek schrijven, maar niet iedereen kan dat boek uitgebracht krijgen. En er zijn er maar heel weinig die na één succes nog meer succesvolle werken produceren.

Natuurlijk ligt het bij non-fictie anders, aangezien er daar meer kans is dat mensen meerdere boeken van dezelfde persoon willen lezen. Dat is een kwestie van betrouwbaarheid. Het is dan nogwel de vraag of de Auteur überhaupt meerdere boeken in zich heeft.

De actuele kans op werk voor een Auteur

De kans op werk voor het beroep Auteur is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

84

Baankans Auteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Auteur

Als je je wilt omscholen tot Auteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Auteur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Auteur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Auteur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Auteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Auteur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Auteur

Als je Auteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Auteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Auteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Auteur?

Competenties en Vaardigheden Auteur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Auteur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Auteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Auteur

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Auteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Auteur. Als Auteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Auteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Auteur

Vakkennis voor een Auteur

Het is voor een Auteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Auteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Auteur

Online cursus Photoshop 2020
Na onze videoserie Photoshop CC ken je Photoshop van binnen en van buiten. Van het bewerken van foto's tot het vormgeven van tekst tot het werken met de krachtige 3D …
Online cursus Photoshop 2020
Slaapmeditatie in 20 minuten (audioboek)
Volg nu Slaapmeditatie in 20 minuten (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Een heerlijke …
Slaapmeditatie in 20 minuten (audioboek)
Meditatie voor het omgaan met moeilijke emoties (audioboek)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet In deze geleide meditatie leren we hoe we verstorende emoties als boosheid, trots en hechting kunnen herkennen. …
Meditatie voor het omgaan met moeilijke emoties (audioboek)
De basis van zakelijk succes (audioboek)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Dit audioprogramma is een live-registratie van het Zakelijk Succes Seminar. Het programma is bedoeld voor ondernemers …
De basis van zakelijk succes (audioboek)
A Beautiful Constraint
Volg nu A Beautiful Constraint en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. A Beautiful Constraint (Samenvatting) …
A Beautiful Constraint

Werkervaring Auteur

Het is voor een startend Auteur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Auteur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Auteur, maar iets anders?

Is een opleiding Auteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Auteur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Auteur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Auteur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Auteur te worden?

Zou je graag Auteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Auteur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Auteur

Verlies en rouw bij kinderen

Verlies en rouw bij kinderen

Tijdens de training Verlies en rouw bij kinderen gaan we dieper in op wat de gevolgen van verlies voor kinderen kunnen zijn in verschillende leeftijdscategorieën en staan we stil bij hoe kinderen te betrekken bij het proces. Om aan deze dagen …

  • Onderwerp opleiding Auteur
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 675,00
  • Duur 3 dagen
Beoordeling
Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment via Social Media

Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment via Social Media

Hoe kunnen we ons werkgeversmerk versterken? Hoe kunnen we kandidaten bereiken buiten de gebaande paden? Of sneller en efficiënter talent werven? Door de vele - ook nieuwe- mogelijkheden van LinkedIn, Facebook/ Instagram en Twitter beter te benutten. Zo hoef je …

  • Onderwerp opleiding Auteur
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 898,00
  • Duur 1 dag
Beoordeling
Verlies en rouw: laatste levensfase

Verlies en rouw: laatste levensfase

Omgaan met de eindigheid van het leven blijkt niet altijd gemakkelijk. Tijdens deze module gaat het over de dood. Hoe u, als u naar de dood kijkt, uitkomt bij het leven. We staan stil bij wensen over het einde, het …

  • Onderwerp opleiding Auteur
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 675,00
  • Duur 3 dagen
Beoordeling
Masterclass IT Recruitment / werving ICT personeel

Masterclass IT Recruitment / werving ICT personeel

Jij wilt ze hebben, de technici en IT’ers die het verschil maken. En je kunt ze krijgen… Volg onze Masterclass IT Recruitment en pak de zaken fundamenteel anders aan dan de concurrentie. We analyseren het communicatiegedrag van je doelgroep en …

  • Onderwerp opleiding Auteur
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 898,00
  • Duur 7 uren
Beoordeling
Hogere Teamwiskunde

Hogere Teamwiskunde

Hogere Teamwiskunde Locatie: Katwijk Je kent Tuckman van binnen en van buiten en je hebt een goede basiskennis over teams. Maar je wilt nu een stapje verder. Je wilt meer weten over niet-functionele teams, meer over Bion’s interessante noties over …

  • Onderwerp opleiding Auteur
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 475,00
  • Duur 1 dag
Beoordeling

Ga direct naar