Autospuiter worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Autospuiter worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Autospuiter worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Autospuiter? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Autospuiter goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Autospuiter?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Autospuiter wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Autospuiter.

Alles over hoe je Autospuiter kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Autospuiter?

Om Autospuiter te worden volgt men een vakopleiding Autospuiter op een ROC of bij een Carrosseriebedrijf.

Welke vaardigheden heb je nodig om Autospuiter te worden?

Om Autospuiter te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Autospuiter zijn Doorzettingsvermogen, Consequent handelen en Ambitie. Ook zijn Analyseren, Evalueren en Redeneren belangrijke vaardigheden als je Autospuiter wilt worden. Verder zijn Zelfontwikkeling, Concentratievermogen en Resultaatgerichtheid ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Autospuiter te worden?

Als je Autospuiter wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Autospuiter

  • Discipline
  • Kritisch
  • Leervermogen
  • Omgaan met details
  • Zelfsturing

Welke eigenschappen heb je nodig om Autospuiter te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Autospuiter te worden zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Waarnemendheid, Gedetailleerdheid en Leergierigheid.


Met welke persoonstypen kun je Autospuiter worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Autospuiter. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Autospuiter zijn de Succesvolle werker en de Waarnemer.

De Autospuiter is erop gericht om de lak op de auto zo goed mogelijk aan te brengen, zodat de klant niets te klagen heeft en de auto er weer mooi uit komt te zien (Succesvolle werker). Om dit goed te doen heeft de Autospuiter een goed waarnemingsvermogen nodig, moet hij heel precies kunnen werken en moet hij onderzoeken en bepalen of het metaal van de auto niet te beschadigd is om lak aan te kunnen brengen (Waarnemer).

Opleiding Autospuiter

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Autospuiter kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Autospuiter. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Autospuiter. Maar ook cursussen en trainingen voor de Autospuiter.

Top 5 opleidingen Autospuiter

Uitgelicht
Gratis opleiding Autoschadehersteller met baangarantie!
Vind je leuk om iets dat beschadigd is weer mooi te maken? Houd je van auto’s en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is deze gratis opleidling Autoschadehersteller met …

Omscholen tot Autospuiter

Hoe kan je omscholen tot Autospuiter? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Autospuiter zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Autospuiter

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Autospuiter?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Autospuiter. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Autospuiter?

Als je wilt omscholen tot Autospuiter is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Autospuiter

Wat verdient een Autospuiter? Het salaris van een Autospuiter begint bij €1450,- bruto per maand. Een ervaren Autospuiter verdient tot maximaal €2450,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.