Backofficemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Backofficemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep backofficemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je backofficemedewerker wordt.

 

Wat is een Backofficemedewerker?

De Backofficemedewerker is werkzaam binnen het Backoffice van een organisatie of instelling. In tegenstelling tot de Frontofficemedewerker is er geen of weinig sprake van klantcontact. De specifieke taken van de Backofficemedewerker zijn sterk afhankelijk van het type organisatie of afdeling waar voor gewerkt wordt. Het Backoffice van een klein IT-bedrijf zal bijvoorbeeld anders ingericht zijn dan die van een multinational. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Backofficemedewerker?

In grote lijnen komt het er op neer dat een medewerker Backoffice op de achtergrond (administratieve) ondersteuning biedt aan de diensten van een organisatie of afdeling. Voorbeelden van veel voorkomende ondersteunende werkzaamheden zijn het opstellen van offertes en contracten, controleren van de voorraad, opmaken van facturen, invoeren van data en het beheren van bedrijfsdossiers. Het Backoffice staat vaak onder leiding van een Afdelingshoofd, Officemanager of Directiesecretaresse. Soms wordt van een Backofficemedewerker verwacht dat deze meedenkt over de verbetering van interne organisatieprocessen of de toepassing van Backofficesystemen.

Wil je werken als Backofficemedewerker?

Werk je al als Backofficemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Backofficemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Backofficemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Backofficemedewerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Officemanager/Directiesecretaresse/Afdelingshoofd
 • Frontofficemedewerkers
 • Verkoopmedewerkers
 • Leveranciers.

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Backofficemedewerker

Wat verdient een Backofficemedewerker?

Het salaris van een Backofficemedewerker is afhankelijk van onder andere leeftijd, opleidingsniveau, sector en werkervaring en varieert tussen de € 1500,-  en €2250,- bruto per maand, op basis van een fulltime aanstelling.

Ook in de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen verschillen zitten. Dit komt omdat de meeste organisaties de CAO van hun sector hanteren. Veel overheidsinstellingen werken bijvoorbeeld niet met bonussen terwijl dit in sommige commerciële instellingen heel gebruikelijk is. Ook worden zaken als een 13e maand en/of eindejaarsuitkering niet overal hetzelfde geregeld. Kijk daarom altijd goed welke CAO op de functie van toepassing is.

Salarisschaal Backofficemedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Backofficemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Backofficemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Backofficemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Backofficemedewerker vacatures

Vacature backofficemedewerker
Synergie Belgium nv
Ben jij klantgericht ingesteld en help je graag mensen verder? Ga je daarbij graag commercieel aan de slag? Deins je niet terug van telefonie en administratie? Dan is dit misschien …
Vacature backofficemedewerker
clearXperts
Alle kleine kinderen spelen er allemaal mee: vrachtwagens, opleggers, dumpers, kranen, … - het spreekt echt tot de verbeelding! Buermans kranen heeft zich weten te specialiseren in mobiele kranen en …
Vacature medewerker logistiek, backofficemedewerker
Daoust
Daoust werd opgericht in 1954 en is het meest ervaren Belgische HR-bedrijf. We begeleiden alle werknemers doorheen elke fase van hun professionele leven, en alle bedrijven doorheen elke fase van …
Vacature backofficemedewerker
House of Talents
Voor een toonaangevende speler in verkoop, verhuur en onderhoud van vorkheftrucks zoeken we een Back Office Medewerker. Deze familiale onderneming is de voorbije jaren sterk gegroeid. Om deze groei verder …
Vacature backofficemedewerker
Sales Talents
Voor een toonaangevende speler in verkoop, verhuur en onderhoud van vorkheftrucks zoeken we een Back Office Medewerker. Deze familiale onderneming is de voorbije jaren sterk gegroeid. Om deze groei verder …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Backofficemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Backofficemedewerker?

Een Backofficemedewerker met een (vakspecifieke) opleiding en een aantal jaar werkervaring heeft redelijk wat kansen op de arbeidsmarkt. Administratief medewerkers zijn altijd nodig en worden dus doorlopend gevraagd. Het personeelsaanbod is echter ook groot omdat de inhoud van de functie vaak niet heel specialistisch. Daarom komen relatief veel mensen in aanmerking voor een dergelijke baan. Intern kan een Backofficemedewerker doorgroeien naar een leidinggevende functie (zoals Afdelingshoofd of Officemanager) of zich in een andere richting ontwikkelen (bijvoorbeeld van ondersteuning van een afdeling Sales naar ondersteuning van een afdeling P&O).

De actuele kans op werk voor een Backofficemedewerker

Het beroep Backofficemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Ondersteunende secretariële medewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Ondersteunende secretariële medewerkers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

13

Baankans Backofficemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Backofficemedewerker worden: Opleidingen tot Backofficemedewerker

Wil je Backofficemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Backofficemedewerker.

Hoe word je een Backofficemedewerker? 

De voorkeur van organisaties gaat over het algemeen uit naar medewerkers met een afgeronde opleiding in administratieve richting. Afhankelijk van het type organisatie of afdeling kunnen één of meer aanvullende eisen worden gesteld. Zo wordt van medewerkers op een financiële afdeling vaak specifiek een opleiding met een financiële basis gevraagd. Ook op een P&O-afdeling maakt een sollicitant meer kans als deze een studie heeft afgerond in de richting van bijvoorbeeld Personeel en Arbeid. Op mbo-niveau zijn verschillende administratieve opleidingen te volgen. Op hbo-niveau kun je denken aan een opleiding als Bedrijfsadministratie, Economie of Financiële Administratie. Wat de kans op een baan als Backofficemedewerker kan vergroten, is het hebben van een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie en/of het kunnen aantonen van affiniteit met de sector.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Backofficemedewerker

Er zijn geen opleidingen Backofficemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Backofficemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Backofficemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Backofficemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Backofficemedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Backofficemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Backofficemedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Backofficemedewerker

Als je Backofficemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Backofficemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Backofficemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Backofficemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Backofficemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Backofficemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Backofficemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Backofficemedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Backofficemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Backofficemedewerker. Als Backofficemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Backofficemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Backofficemedewerker

Vakkennis voor een Backofficemedewerker

Het is voor een Backofficemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Backofficemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Backofficemedewerker


Werkervaring Backofficemedewerker

Het is voor een startend Backofficemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Backofficemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directiesecretaresse .

Iets anders leren?

Is Backofficemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Backofficemedewerker

Met wie werkt een Backofficemedewerker samen? 

Wanneer een organisatie één centraal Backoffice heeft, heeft de Backofficemedewerker vaak contact met een groot deel van de organisatie. Zo zal er veel gecommuniceerd worden met collega’s van (indien aanwezig) het Frontoffice, de verkoopafdeling en diverse leveranciers. Ook staat een medewerker van het Backoffice onder de dagelijkse leiding van een Officemanager, Directiesecretaresse of Afdelingshoofd. Indien men werkzaam is op een taakspecifieke afdeling van het Backoffice, zoals de Financiële Administratie, dan zal het contact voornamelijk plaatsvinden tussen de medewerker, directe collega’s, de leidinggevende, leveranciers en externe relaties van de afdeling. Op een financiële afdeling kun je dan denken aan incassobureaus, financiële afdelingen van relaties en/of banken.


 • Officemanager/Directiesecretaresse/Afdelingshoofd
 • Frontofficemedewerkers
 • Verkoopmedewerkers
 • Leveranciers.
Backofficemedewerker


Organisaties waar een Backofficemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Backofficemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Backofficemedewerker?

Bijna iedere (middel)grote organisatie, onafhankelijk van de sector, beschikt over een Backoffice. Per slot van rekening is het bijhouden van een administratie van fundamenteel belang voor een bedrijf.
Het Backoffice is in iedere organisatie anders ingericht.  Zo hebben kleinere bedrijven meestal één Backoffice waar alle ondersteunde werkzaamheden worden uitgevoerd, terwijl in grotere organisaties het Backoffice vaak wordt opgesplitst in meerdere delen. In sommige gevallen houden deze afdelingen zich bezig met een gerichte taak (te denken valt aan financiële- of personeelsadministratie), in andere gevallen ondersteunen zij een bepaalde afdeling (bijvoorbeeld de afdeling Verkoop of Marketing). Waar rekening mee moet worden gehouden, is dat er in vacatures dus niet altijd expliciet naar een Backofficemedewerker wordt gevraagd, maar soms ook naar (bijvoorbeeld) een Administratief Ondersteunend Medewerker of Financieel Medewerker.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Backofficemedewerker

Waar kun je het beste werken als Backofficemedewerker? Hieronder vind je de best door de Backofficemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Voogd en Voogd Verzekeringen

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0

DHL

Locatie: Limburg

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Backofficemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Backofficemedewerker.

Welke competenties heeft een Backofficemedewerker nodig?

Een Backofficemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Backofficemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Backofficemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Backofficemedewerker nodig? 

De medewerker Backoffice is een perfectionist. Samen met collega’s draagt de medewerker zorg voor de gehele (administratieve) ondersteuning van een organisatie. Fouten zijn niet zonder gevolgen en moeten daarom zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook een Bemiddelaar doet het goed als Backofficemedewerker, vanwege het ondersteunende karakter van de functie.

Bekijk de persoonstypen voor Backofficemedewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Backofficemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Backofficemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Backofficemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Backofficemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Backofficemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Backofficemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Backofficemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Backofficemedewerker iets voor je?

Zou je graag Backofficemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Backofficemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Backofficemedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Backofficemedewerker

Vacature Front- en backofficemedewerker (vaste baan)
Adecco
Ben jij dienstverlenend ingesteld, administratief onderlegd en kan je goed schakelen? Wil jij daarnaast werken binnen een groeiend, internationaal en succesvol bedrijf in de IT business waar talent wordt gewaardeerd? …
Vacature Backofficemedewerker
Olympia
Per direct zijn er twee vacatures ontstaan op onze Campus in Nijmegen voor de functie van Operational Support Officer. Binnen het Back Office team zal je verantwoordelijk zijn voor het …
Vacature Backofficemedewerker
RAAAK Personeel
Koop jij regelmatig nieuwe schoenen of een nieuwe tas? Ben je communicatief vaardig en administratief sterk? Ga dan aan de slag als Office Assistent in Dongen in de omgeving van …
Vacature Backofficemedewerker
Olympia
Voor onze klant in Schijndel zijn we op zoek naar een fulltime Backofficemedewerker. Het betreft een veelzijdige functie waarbij je ook nog eens door kunt groeien! Tot jouw werkzaamheden behoort …
Vacature klantendienstmedewerker, backofficemedewerker
Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen
De KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen) streeft ernaar om mensen te verwonderen. Elke dag opnieuw. In de best bewaarde en bekroonde 19de-eeuwse dierentuin ter wereld, ZOO Antwerpen, maar ook …

Actuele blogposts


reacties op Backofficemedewerker

Menno

Ik ben het volledig eens met bovenstaande reacties.M.vr.gr.

Henri

Nog een tevreden medewerker.Gr.

Eric Kappen

Erg helder en daarmee onderscheidend van de rest op internet. De rest van de kwaliteiten is specifiek doelgericht in te vullen door de belangstellende op basis van de vacature.

henri

Een heerlijk beroep,afwisselend,veel contacten en veel verantwoordelijkheid.ikdoe dit werk nu 4 jaar en zal nog niets anders willen.Ik ben het met Eric eens v.w.b.de omschrijving van het vak,van mijeen negen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar