Bartender Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Bartender worden: Opleidingen tot Bartender

Wil je Bartender worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Bartender, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Bartender.

Hoe word je een Bartender? 

Er is een specifieke opleiding tot Bartender op MBO niveau 2 . Op niveau 3 is er de opleiding Medewerker Bediening/Café-bar (Bartender). Dit is een uitstroomrichting van de opleiding Medewerker Bediening/Café-bar.
Ook met een andere opleiding in een horecarichting is het mogelijk om als Bartender te gaan werken. Veel Bartenders hebben hier geen specifieke opleiding voor gevogld.
In de horeca is werkervaring erg belangrijk. Men kan bijvoorbeeld door werkervaring in de bediening later gaan werken als Bartender. Bijscholing door middel van cursussen is hierbij handig. Zo kan men bijvoorbeeld via een wijnbrevet meer informatie opdoen over verschillende wijnen. Een belangrijke horecacursus is de cursus Sociale Hygiëne, omdat er binnen een horecabedrijf te allen tijde iemand aanwezig moet zijn die deze cursus heeft afgerond.

De 2 best beoordeelde opleidingen Bartender

bijgewerkt op 23-11-2021

Bartender Thuisstudie
Word een internationaal top bartender met deze Bartender cursusSta jij in de avonden thuis te oefenen, struin je in de weekenden de beste bars af om te kijken hoe de …
Bartender Thuisstudie
Bartender E-Learning
Word een internationaal top bartender met deze Bartender cursusSta jij in de avonden thuis te oefenen, struin je in de weekenden de beste bars af om te kijken hoe de …
Bartender E-Learning

Is het verstandig om Bartender te worden?

Voordat je aan een opleiding Bartender begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Bartender worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Bartender?

Voor een Bartender zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Zo kan een Bartender, na ervaring te hebben opgedaan op de werkvloer en achter de bar, doorgroeien naar bedrijfsleider binnen het horecabedrijf. Voor een beroep als bedrijfsleider zijn managementtaken belangrijk. Hiervoor zal wellicht bijscholing nodig zijn. Uiteindelijk is het mogelijk om eigenaar van een horecagelegenheid te worden door zelf iets op te zetten.

De horeca arbeidsmarkt is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. Toch neemt de werkgelegenheid in de Horeca, ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af. De omloop in horecagelegenheid is echter vaak groot en cafe's en restaurants zijn vaak op zoek naar nieuw (bar)personeel. Als bartender met de juiste ervaring en opleiding zal het al met al niet moeilijk moeten zijn om een baan te vinden.

De actuele kans op werk voor een Bartender

Het beroep Bartender is onderdeel van de beroepsfamilie Barpersoneel. De kans op werk voor de beroepsfamilie Barpersoneel is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

85

Baankans Bartender

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Bartender

Als je je wilt omscholen tot Bartender is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Bartender door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Bartender zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Bartender

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bartender dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bartender

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bartender

Als je Bartender wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bartender zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bartender

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bartender?

Competenties en Vaardigheden Bartender

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Bartender nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Bartender nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bartender

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Bartender

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bartender. Als Bartender wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bartender:


zie volledige beschrijving persoonstype Bartender

Vakkennis voor een Bartender

Het is voor een Bartender ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Bartender zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Bartender

Bartender E-Learning
Word een internationaal top bartender met deze Bartender cursusSta jij in de avonden thuis te oefenen, struin je in de weekenden de beste bars af om te kijken hoe de …
Bartender E-Learning

Werkervaring Bartender

Het is voor een startend Bartender die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bartender is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Bartender, maar iets anders?

Is een opleiding Bartender het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Bartender te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Bartender te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Bartender te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Bartender te worden?

Zou je graag Bartender willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Bartender voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar