Opleidingen Bartender

Zou je graag Bartender willen worden? Of ben je al Bartender en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Bartender, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er is een specifieke opleiding tot Bartender op MBO niveau 2 . Op niveau 3 is er de opleiding Medewerker Bediening/Café-bar (Bartender). Dit is een uitstroomrichting van de opleiding Medewerker Bediening/Café-bar.
Ook met een andere opleiding in een horecarichting is het mogelijk om als Bartender te gaan werken. Veel Bartenders hebben hier geen specifieke opleiding voor gevogld.
In de horeca is werkervaring erg belangrijk. Men kan bijvoorbeeld door werkervaring in de bediening later gaan werken als Bartender. Bijscholing door middel van cursussen is hierbij handig. Zo kan men bijvoorbeeld via een wijnbrevet meer informatie opdoen over verschillende wijnen. Een belangrijke horecacursus is de cursus Sociale Hygiëne, omdat er binnen een horecabedrijf te allen tijde iemand aanwezig moet zijn die deze cursus heeft afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bartender

Er zijn geen opleidingen Bartender aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bartender in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca