Beleggingsspecialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beleggingsspecialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beleggingsspecialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beleggingsspecialist wordt.

 

Wat is een Beleggingsspecialist?

Een Beleggingsspecialist of Beleggingsadviseur werkt bij een financiële instelling als een bank of pensioenfonds. Daar adviseert hij zowel particulieren als bedrijven over de mogelijkheden om hun geld te beleggen, door aandelen te kopen van bedrijven. Hij heeft hiervoor altijd actuele kennis van economische ontwikkelingen. Alleen op basis van deze kennis kan hij adviseren over bijvoorbeeld welke aandelen op een zeker moment gunstig te kopen of juist te verkopen zijn. De Beleggingsadviseur adviseert op maat en inventariseert hiervoor de precieze wensen en eisen van de klant, die hij als uitgangspunt hanteert. De mogelijkheden van een bepaald beleggingsplan vertaalt hij in heldere adviezen. De cliënt beslist uiteindelijk zelf of hij adviezen opvolgt en tot de aan- of verkoop van aandelen overgaat.

De Beleggingsspecialist adviseert niet alleen, maar is ook verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van transacties. Daarnaast onderhoudt hij contact met zijn cliënten over de koers van aandelen, verwachte economische veranderingen en eventueel het kopen van nieuwe beleggingsproducten. Acquisitie van nieuwe cliënten is ook de taak van de Beleggingsadviseur. Hij kan werven onder bestaande klanten van zijn instelling, maar ook nieuwe doelgroepen aanboren. Hiervoor heeft hij inzicht nodig in de wereld en mogelijkheden van de potentiële klant. De perspectieven van een groot internationaal bedrijf en een particulier met een klein eigen vermogen lopen immers erg uiteen.

De Beleggingsadviseur heeft dus een functie waarin strategie en analyse een belangrijke plaats innemen; zowel economisch-inhoudelijk als op het gebied van klantenwerving.

Beleggingsspecialisten werken vaak in teams, waardoor ze ook als adviseur op kunnen treden voor collega's.
 Wil je werken als Beleggingsspecialist?

Werk je al als Beleggingsspecialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beleggingsspecialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beleggingsspecialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beleggingsspecialist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Beleggingsspecialist
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beleggingsspecialist

Wat verdient een Beleggingsspecialist?

Een Beleggingsadviseur op HBO niveau verdient tussen de €2100 en €3000 bruto per maand. Een senior Beleggingsadviseur met een WO achtergrond kan tot ca. €5500 gaan verdienen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Het commerciële karakter van de functie betekent dat het met deze voorwaarden meestal wel goed zit. Een auto, telefoon en/of laptop van de zaak zijn niet uitzonderlijk.

Salarisschaal Beleggingsspecialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Beleggingsspecialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Beleggingsspecialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beleggingsspecialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Beleggingsspecialist vacatures

Vacature Telefonisch beleggingsadviseur
YoungCapital
Wat ga je doen? Altijd al een interesse gehad in financiën en vind je het leuk om de laatste ontwikkelingen van de beurswereld te volgen? Solliciteer nu op deze vacature …
Vacature (JR) BELEGGINGSADVISEUR
Intelect Turnhout
Je komt terecht in een KMO waar aandacht wordt besteed aan ontwikkeling en bijscholing van het personeel. Je zal van dag n een sterke ondersteuning mogen verwachten. Voor een filiaal …
Vacature Financial advisor / beleggingsspecialist
Itzu Select
Bank- en verzekeringsagent Zuid-Oost Limburg CommV is een lokaal verankerd (4 kantoren) en gedreven team van bank- en verzekeringsprofessionals. Dagelijks bieden wij binnen een lange termijn relatie financiële oplossingen op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beleggingsspecialist

Wat is de toekomst van Beleggingsspecialist?

Het arbeidsmarktperspectief van de Beleggingsadviseur is redelijk; er zijn vacatures beschikbaar. 

Een Beleggingsadviseur kan meestal in zijn functie nog doorgroeien naar senior Beleggingsadviseur, wat een groter takenpakket en hoger salaris betekent. Ook bieden de opleidingsmogelijkheden kansen.

Baankans Beleggingsspecialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Beleggingsspecialist worden: Opleidingen tot Beleggingsspecialist

Wil je Beleggingsspecialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Beleggingsspecialist.

Hoe word je een Beleggingsspecialist? 

Beleggingsspecialisten en -adviseurs hebben een HBO of WO achtergrond in financieel-economische richting. Mogelijke opleidingen zijn Bedrijfseconomie (WO/HBO), Accountancy (HBO) en Management Economie en Recht (HBO).  
Er zijn specifieke trainingen die de titel Beleggingsadviseur rechtvaardigen. Deze trainingen en opleidingen - bijvoorbeeld van het Nederlands Instituut voor het Bank- en Verzekerings- en Effectenbedrijf - zijn goedgekeurd door het Dutch Security Institute.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beleggingsspecialist

Er zijn geen opleidingen Beleggingsspecialist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beleggingsspecialist in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Beleggingsspecialist

Als je Beleggingsspecialist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Beleggingsspecialist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Beleggingsspecialist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Beleggingsspecialist?

Competenties en Vaardigheden Beleggingsspecialist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Beleggingsspecialist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Beleggingsspecialist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Beleggingsspecialist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Beleggingsspecialist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Beleggingsspecialist. Als Beleggingsspecialist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Beleggingsspecialist:


zie volledige beschrijving persoonstype Beleggingsspecialist

Vakkennis voor een Beleggingsspecialist

Het is voor een Beleggingsspecialist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Beleggingsspecialist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Beleggingsspecialist


Werkervaring Beleggingsspecialist

Het is voor een startend Beleggingsspecialist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Beleggingsspecialist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Belastingadviseur .

Iets anders leren?

Is Beleggingsspecialist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Beleggingsspecialist

Met wie werkt een Beleggingsspecialist samen? 

De Beleggingsspecialist of -adviseur werkt meestal in een team van specialisten. Hij voert overleg met collega's, adviseert hen en krijgt zelf ook advies. Daarnaast heeft de Beleggingsadviseur een omvangrijk netwerk van (potentiële) klanten.
 


  • Beleggingsspecialist
  • Klanten
Beleggingsspecialist


Organisaties waar een Beleggingsspecialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beleggingsspecialist meestal werkt.

Waar werkt een Beleggingsspecialist?

  • Verzekeraars
  • Consultancy bureaus

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Beleggingsspecialist

Waar kun je het beste werken als Beleggingsspecialist? Hieronder vind je de best door de Beleggingsspecialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beleggingsspecialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beleggingsspecialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beleggingsspecialist.

Welke competenties heeft een Beleggingsspecialist nodig?

Een Beleggingsspecialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beleggingsspecialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beleggingsspecialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beleggingsspecialist nodig? 

De Beleggingsspecialist heeft te maken met grote hoeveelheden informatie op een gebied dat voortdurend in ontwikkeling is. Hij moet over een groot analytisch vermogen beschikken om voorspellingen te kunnen doen en aan de hand hiervan adviezen te formuleren. Daarnaast moet hij zijn klantendoelgroep kunnen doorzien, waarvoor strategisch inzicht ook onontbeerlijk is (Waarnemer).

Verder is een Belegginsspecialist bij voorkeur zelfverzekerd. Hij moet zijn adviezen overtuigend kunnen brengen om zijn beleggingsproducten te kunnen verkopen en tegelijkertijd tevreden klanten te hebben. Hij werkt doelgericht: het beste aandelenpakket met het hoogste rendement voor iedere klant. Het behalen van successen is zijn drijfveer en hij heeft het lef hiervoor risico's te nemen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Beleggingsspecialist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Beleggingsspecialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beleggingsspecialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beleggingsspecialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beleggingsspecialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beleggingsspecialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beleggingsspecialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beleggingsspecialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beleggingsspecialist iets voor je?

Zou je graag Beleggingsspecialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beleggingsspecialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Beleggingsspecialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar