Beleggingsspecialist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Beleggingsspecialist worden: Opleidingen tot Beleggingsspecialist

Wil je Beleggingsspecialist worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Beleggingsspecialist, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Beleggingsspecialist.

Hoe word je een Beleggingsspecialist? 

Beleggingsspecialisten en -adviseurs hebben een HBO of WO achtergrond in financieel-economische richting. Mogelijke opleidingen zijn Bedrijfseconomie (WO/HBO), Accountancy (HBO) en Management Economie en Recht (HBO).  
Er zijn specifieke trainingen die de titel Beleggingsadviseur rechtvaardigen. Deze trainingen en opleidingen - bijvoorbeeld van het Nederlands Instituut voor het Bank- en Verzekerings- en Effectenbedrijf - zijn goedgekeurd door het Dutch Security Institute.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beleggingsspecialist

Er zijn geen opleidingen Beleggingsspecialist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beleggingsspecialist in werkt

Bekijk meer opleidingen Finance

Is het verstandig om Beleggingsspecialist te worden?

Voordat je aan een opleiding Beleggingsspecialist begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Beleggingsspecialist worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Beleggingsspecialist?

Het arbeidsmarktperspectief van de Beleggingsadviseur is redelijk; er zijn vacatures beschikbaar. 

Een Beleggingsadviseur kan meestal in zijn functie nog doorgroeien naar senior Beleggingsadviseur, wat een groter takenpakket en hoger salaris betekent. Ook bieden de opleidingsmogelijkheden kansen.

De actuele kans op werk voor een Beleggingsspecialist

Het beroep Beleggingsspecialist is onderdeel van de beroepsfamilie Financieel en beleggingsadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Financieel en beleggingsadviseurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

109

Baankans Beleggingsspecialist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Beleggingsspecialist

Als je je wilt omscholen tot Beleggingsspecialist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Beleggingsspecialist door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Beleggingsspecialist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Beleggingsspecialist

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Beleggingsspecialist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Beleggingsspecialist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Beleggingsspecialist

Als je Beleggingsspecialist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Beleggingsspecialist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Beleggingsspecialist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Beleggingsspecialist?

Competenties en Vaardigheden Beleggingsspecialist

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Beleggingsspecialist nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Beleggingsspecialist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Beleggingsspecialist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Beleggingsspecialist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Beleggingsspecialist. Als Beleggingsspecialist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Beleggingsspecialist:


zie volledige beschrijving persoonstype Beleggingsspecialist

Vakkennis voor een Beleggingsspecialist

Het is voor een Beleggingsspecialist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Beleggingsspecialist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Beleggingsspecialist


Werkervaring Beleggingsspecialist

Het is voor een startend Beleggingsspecialist die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Beleggingsspecialist is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Beleggingsspecialist, maar iets anders?

Is een opleiding Beleggingsspecialist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Beleggingsspecialist te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Beleggingsspecialist te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Beleggingsspecialist te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Beleggingsspecialist te worden?

Zou je graag Beleggingsspecialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Beleggingsspecialist voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar