Berger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Berger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep berger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je berger wordt.

 

Wat is een Berger?

Een berger is specialist in het bergen of lichten van gezonken schepen. Afhankelijk van de complexiteit van de situatie, zetten bergers diverse hulpmiddelen in. Enkele voorbeelden hiervan zijn sleepboten, bergingsschepen, kranen en/of duikers. Als gevolg van schade of pech is een schip gezonken. Aan de berger de taak om het scheepswrak of het verlaten schip te bergen. Een berger zorgt ervoor dat de romp, de uitrusting en de lading van een schip worden gelicht. Mocht het schip niet te redden zijn, dan is het de taak van de berger om het wrak ‘kapot’ te knippen. 

Er zijn verschillende redenen waarom een berger wordt ingeschakeld. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om de lading van het schip te redden of om het schip te repareren. Maar een gezonken schip kan ook een belemmering vormen voor de overige scheepvaart. Ook kan een gezonken schip een gevaar zijn voor het milieu, bijvoorbeeld wanneer er brandstof lekt. Wil je werken als Berger?

Werk je al als Berger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Berger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Berger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Berger in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bergers
  • Schippers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Berger

Wat verdient een Berger?

Het bedrag dat een berger ontvangt voor het bergen van een schip, wordt een bergingsloon genoemd. De hoogte van dit salaris is bij ons onbekend. 

Salarisschaal Berger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Berger

Op zoek naar een nieuwe baan als Berger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Berger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Berger vacatures

Vacature Schoonmaker Alkmaar Bergermeer industrieterrein
Schoonmaakbedrijf Alcmaria B.V.
Schoonmaakbedrijf Alcmaria B.V. zoekt een Schoonmaker Alkmaar Bergermeer industrieterrein te Alkmaar VMBO / MAVO geplaatst op 09-07-2020 AlcmariA, een innovatieve kijk op schoonmaak, is op zoek naar een enthousiaste: Schoonmaker/ster …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Berger

Wat is de toekomst van Berger?

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Berger worden: Opleidingen tot Berger

Wil je Berger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Berger.

Hoe word je een Berger? 

Om berger te worden is het doorgaans van belang om te werken en te denken op MBO-niveau. Ook wordt er van bergers vaak gevraagd dat zij in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C. Dit om snel ter plaatse te komen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Berger

Er zijn geen opleidingen Berger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Berger in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart

Omscholen of doorgroeien tot Berger

Als je Berger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Berger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Berger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Berger?

Competenties en Vaardigheden Berger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Berger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Berger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Berger

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Berger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Berger. Als Berger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Berger:


zie volledige beschrijving persoonstype Berger

Vakkennis voor een Berger

Het is voor een Berger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Berger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Berger


Werkervaring Berger

Het is voor een startend Berger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Berger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Kraanmachinist, Hoofdwerktuigkundige .

Iets anders leren?

Is Berger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Berger

Met wie werkt een Berger samen? 

Bij het uitvoeren van bergingswerkzaamheden, werkt een berger samen met andere bergers. Ook heeft een berger contact met schippers en met andere personen die betrokken zijn bij de werkzaamheden. 


  • Bergers
  • Schippers
Berger


Organisaties waar een Berger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Berger meestal werkt.

Waar werkt een Berger?

Als berger ben je werkzaam bij een bergingsbedrijf. Er zijn bergingsbedrijven verspreid over het hele land, aan de kust en in het binnenland.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Berger

Waar kun je het beste werken als Berger? Hieronder vind je de best door de Berger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Berger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Berger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Berger.

Welke competenties heeft een Berger nodig?

Een Berger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Berger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Berger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Berger nodig? 

Een berger heeft veel energie en gaat direct en doelgericht aan de slag met de werkzaamheden. De berger kan goed omgaan met tegenslagen en is stressbestendig.

Bovendien denkt een berger in oplossingen en weet de berger wat van hem of haar wordt verwacht. De berger kan goed tegen kritiek en houdt van uitdagingen. 

Bekijk de persoonstypen voor Berger


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Berger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Berger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Berger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Berger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Berger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Berger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Berger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Berger iets voor je?

Zou je graag Berger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Berger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Berger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar