Berger Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Berger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep berger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je berger wordt.Wat is een Berger?

Een berger is specialist in het bergen of lichten van gezonken schepen. Afhankelijk van de complexiteit van de situatie, zetten bergers diverse hulpmiddelen in. Enkele voorbeelden hiervan zijn sleepboten, bergingsschepen, kranen en/of duikers. Als gevolg van schade of pech is een schip gezonken. Aan de berger de taak om het scheepswrak of het verlaten schip te bergen. Een berger zorgt ervoor dat de romp, de uitrusting en de lading van een schip worden gelicht. Mocht het schip niet te redden zijn, dan is het de taak van de berger om het wrak ‘kapot’ te knippen. 

Er zijn verschillende redenen waarom een berger wordt ingeschakeld. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om de lading van het schip te redden of om het schip te repareren. Maar een gezonken schip kan ook een belemmering vormen voor de overige scheepvaart. Ook kan een gezonken schip een gevaar zijn voor het milieu, bijvoorbeeld wanneer er brandstof lekt. 

Past het beroep Berger bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Berger

Op zoek naar een nieuwe baan als Berger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Berger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Berger vacatures

Vacature Chauffeur / Berger
Auto en Bergingsbedrijf Besems BV
Wij zijn op zoek naar een Chauffeur autotransport en een Chauffeur voor de lichte berging Wil jij aan de slag in een groeiend bedrijf en wil jij ons team komen …
Vacature Sr. Executive Assistant CFO - Losberger De Boer, Alkmaar
Van der Pal Recruitment
Sr. Executive Assistant CFO - Losberger De Boer, Alkmaar De organisatie:Losberger De Boer is de absolute marktleider op het gebied van de productie, verkoop, verhuur en bouw van volledig ingerichte …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Berger

Wat verdient een Berger?

Het bedrag dat een berger ontvangt voor het bergen van een schip, wordt een bergingsloon genoemd. De hoogte van dit salaris is bij ons onbekend. 

Salarisschaal Berger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Berger

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Berger


Berger worden: Opleidingen tot Berger

Wil je Berger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Berger.

Hoe word je een Berger? 

Om berger te worden is het doorgaans van belang om te werken en te denken op MBO-niveau. Ook wordt er van bergers vaak gevraagd dat zij in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C. Dit om snel ter plaatse te komen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Berger

Er zijn geen opleidingen Berger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Berger in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart


Berger worden: Omscholen tot Berger

Als je je wilt omscholen tot Berger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Berger zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Berger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Berger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Berger

Als je Berger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Berger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Berger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Berger?


Competenties en Vaardigheden Berger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Berger.

Welke competenties heeft een Berger nodig?

Een Berger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Berger

 • Positiviteit
 • Kansen zien
 • Zelfvertrouwen
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Vasthoudendheid
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Zelfmotivatie
 • Veerkracht
 • Stressbestendig
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Berger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Berger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Berger nodig? 

Een berger heeft veel energie en gaat direct en doelgericht aan de slag met de werkzaamheden. De berger kan goed omgaan met tegenslagen en is stressbestendig.

Bovendien denkt een berger in oplossingen en weet de berger wat van hem of haar wordt verwacht. De berger kan goed tegen kritiek en houdt van uitdagingen. 

Bekijk de persoonstypen voor Berger


Eigenschappen Berger

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Berger

Wat zijn de baankansen voor een Berger?

De actuele kans op werk voor een Berger

De kans op werk voor het beroep Berger is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Berger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Berger

Je kunt als Berger een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Berger is onderdeel van de beroepsfamilie Duikers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Berger


Organisaties waar een Berger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Berger meestal werkt.

Waar werkt een Berger?

Als berger ben je werkzaam bij een bergingsbedrijf. Er zijn bergingsbedrijven verspreid over het hele land, aan de kust en in het binnenland.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Netwerk Berger

Met wie werkt een Berger samen? 

Bij het uitvoeren van bergingswerkzaamheden, werkt een berger samen met andere bergers. Ook heeft een berger contact met schippers en met andere personen die betrokken zijn bij de werkzaamheden. 


 • Bergers
 • Schippers
Berger

Interview met een Berger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Berger:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Berger verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Berger?

De beroepen die verwant zijn aan Berger zijn:
Kraanmachinist
Salaris: €2100 tot €2400
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kraanmachinist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kraanmachinist wordt.
Hoofdwerktuigkundige
Salaris: €2500 tot €3900
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofdwerktuigkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofdwerktuigkundige wordt.

Alles over het beroep Berger in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bergers
 • Schippers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2Ga direct naar