Beveiligingsmonteur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Beveiligingsmonteur worden: Opleidingen tot Beveiligingsmonteur

Wil je Beveiligingsmonteur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Beveiligingsmonteur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Beveiligingsmonteur.

Hoe word je een Beveiligingsmonteur? 

Een beveiligingsmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Beveiligingsmonteur is een technisch beroep en veel beveiligingssystemen zijn daarnaast tegenwoordig elektronisch. Opleidingen zoals MBO service monteur of MBO elektro techniek zijn dan ook veel voorkomende vooropleidingen voor het worden van beveiligingsmonteur. Een belangrijk aspect van het werk van een beveiligingsmonteur is dat de beveiligingsmonteur van onbesproken gedrag is. Omdat een beveiligingsmonteur veel weet over de beveiliging van bepaalde particulieren en bedrijven mag deze geen crimineel verleden te hebben. Veel werkgevers vragen daarom ook naar een verklaring van goed gedrag van een beginnend beveiligingsmonteur. 

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beveiligingsmonteur

Er zijn geen opleidingen Beveiligingsmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beveiligingsmonteur in werkt

Bekijk meer opleidingen Beveiliging

Is het verstandig om Beveiligingsmonteur te worden?

Voordat je aan een opleiding Beveiligingsmonteur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Beveiligingsmonteur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Beveiligingsmonteur?

Het arbeidsperspectief van een beveiligingsmonteur is redelijk tot goed te noemen. Er zal altijd behoefte zijn aan beveiligingsystemen zodoende dus ook aan de mensen die ze installeren en onderhouden. Aangezien veel algemene technische MBO opleidingen kunnen opleiden tot beveiligingsmonteur is het niet erg moeilijk om beveiligingsmonteur te worden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een beveiligingsmonteur. 

 
 

De actuele kans op werk voor een Beveiligingsmonteur

Het beroep Beveiligingsmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Monteurs beveiligingsinstallaties. De kans op werk voor de beroepsfamilie Monteurs beveiligingsinstallaties is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

159

Baankans Beveiligingsmonteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Beveiligingsmonteur

Als je je wilt omscholen tot Beveiligingsmonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Beveiligingsmonteur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Beveiligingsmonteur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Beveiligingsmonteur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Beveiligingsmonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling Beveiligingsmonteur, Hoofddorp
VNOM
Wat ga je doen? Wij zoeken een enthousiaste Assistent Beveiligingsmonteur voor een innovatief bedrijf in de beveiligingstechniek. Dit bedrijf verzorgt het advies, de installatie en het onderhoud van inbraaksignalerings-, CCTV-, …
Vacature Leerling Elektromonteur
APS Personeelservices
Zoek je een afwisselende en uitdagende baan? Ga dan aan de slag als (leerling) Elektromonteur. Met je collega ga je elke dag naar diverse klussen. Vandaag sta je op een …
Vacature Leerling Beveiligingsmonteur
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Wij zoeken een enthousiaste Assistent Beveiligingsmonteur voor een innovatief bedrijf in de beveiligingstechniek. Dit bedrijf verzorgt het advies, de installatie en het onderhoud van inbraaksignalerings-, CCTV-, brandmeld- en toegangscontrolesystemen. Als …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Beveiligingsmonteur

Als je Beveiligingsmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Beveiligingsmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Beveiligingsmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Beveiligingsmonteur?

Competenties en Vaardigheden Beveiligingsmonteur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Beveiligingsmonteur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Beveiligingsmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Beveiligingsmonteur

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Beveiligingsmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Beveiligingsmonteur. Als Beveiligingsmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Beveiligingsmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Beveiligingsmonteur

Vakkennis voor een Beveiligingsmonteur

Het is voor een Beveiligingsmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Beveiligingsmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Beveiligingsmonteur


Werkervaring Beveiligingsmonteur

Het is voor een startend Beveiligingsmonteur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Beveiligingsmonteur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Beveiligingsmonteur, maar iets anders?

Is een opleiding Beveiligingsmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Beveiligingsmonteur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Beveiligingsmonteur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Beveiligingsmonteur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Beveiligingsmonteur te worden?

Zou je graag Beveiligingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Beveiligingsmonteur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar